Ceea ce ne aparține cu adevărat nu poate fi pierdut.

Ceea ce ne aparține cu adevărat nu poate fi pierdut.

Publicat de Larisa Moldovan pe 26 September 2023 in De SufletLecții de viațăSfaturiViata

Fie că bate vântul, fie că răsare soarele – salutați totul și bucurați-vă de tot ce este în jur. Dacă la un moment dat vă veți acorda viața la tonul unei inimi deschise, nu vă veți închide niciodată. Însă acest lucru va necesita ceva timp. Iar această deschidere va trebui să fie susținută, altfel se va închide din nou.

A fi deschis înseamnă a fi vulnerabil. Când sunteți deschiși, simțiți că în voi poate intra ceva nedorit. Însă aceasta nu este doar o senzație; este o posibilitate reală. De aceea, oamenii se închid. Dacă deschideți ușile ca să intre un prieten, poate intra și un dușman. Și de cele mai multe ori ne închidem de tot.

Oamenii raționali țin ușile închise. Pentru a evita dușmanul, nu deschid ușa nici măcar unui prieten. Însă din păcate atunci întreaga lor viață devine moartă. Nimic nu se poate întâmpla, pentru că, în esență, nu avem nimic de pierdut – și ceea ce ne aparține cu adevărat nu poate fi pierdut.

Ceea ce poate fi pierdut nu merită păstrat. Când această realizare devine evidentă, omul rămâne deschis.

Văd că, chiar și cei îndrăgostiți se protejează unul de altul. Și apoi plâng pentru că nimic nu funcționează. Și asta deoarece ce aceștia și-au închis toate ferestrele și se sufocă.

Nicio lumină nouă nu pătrunde înăuntru, și le este aproape imposibil să trăiască, dar ei continuă cumva. Dar tot nu se deschid, pentru că aerul proaspăt pare periculos. Frica îi face să se închidă și mai mult până uită că se mai pot deschide.

Însă trebuie să rețineți că ceea ce ne aparține cu adevărat nu poate fi pierdut.

Când vă simțiți deschiși, încercați să vă bucurați de acest sentiment. Există astfel de momente rare, și când vin, mergeți și experimentați deschiderea. Când aveți o experiență reală în mâinile voastre, puteți renunța la frică. Bucurați-vă de aceasta.

Veți descoperi că deschiderea este o comoară pe care v-ați privat inutil de ea. Iar această comoară este atât de personală astfel încât nimeni nu o poate lua. Cu cât o împărtășiți mai mult, cu atât crește mai mult. Cu cât sunteți mai deschiși, cu atât sunteți mai prezenți.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!