Ceapa în șosete pe timpul nopții – o tehnică chinezească de tratament pentru răceli și alte boli

Ceapa în șosete pe timpul nopții – o tehnică chinezească de tratament pentru răceli și alte boli

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 November 2023 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Dacă puneți ceapă în șosete în timpul nopții, acest lucru va ajuta la vindecarea bolilor respiratorii. De asemenea, această practică are o mulțime de alte beneficii pentru corp:

1. Sângele se curăță prin eliminarea toxinelor și reziduurilor, ceea ce îmbunătățește starea pielii.

2. Ceapa distruge bacteriile și alte microorganisme, astfel că este folosită pentru tratarea infecțiilor fungice.

3. Este eficientă în tratarea bolilor virale și altor afecțiuni.

4. Are proprietăți de dezinfectare, astfel că picioarele nu vor mirosi neplăcut.

Așa cum se poate observa, acest produs poate fi foarte util atunci când este folosit extern, dar nu trebuie să uităm de contraindicații.

Contraindicații

Trebuie să ținem minte că orice remediu de medicină tradițională trebuie discutat cu un medic înainte de utilizare. Dacă intenționați să lăsați ceapă în șosete în timpul nopții, trebuie să aflați cu siguranță contraindicațiile. De exemplu, persoanele cu piele deteriorată sau foarte sensibilă pot simți senzații de arsură. Pentru a evita arsurile, este mai bine să întrerupeți tratamentul cu acest metodă.

Metoda chinezească de tratament

Acest plantă a început să fie folosită pentru prima dată în China, prin aplicarea ei pe tălpi. Utilizarea cepei în șosete în timpul nopții trebuie făcută după următoarea schemă:

1. Ceapa este curățată de coajă și tăiată în inele.

2. Un inel de ceapă este așezat pe mijlocul tălpii, iar apoi se pun șosete. Astfel, inelul de ceapă va fi fixat și nu se va mișca în timpul somnului. În ceea ce privește șosetele, este mai bine să utilizați cele de lână sau să purtați două perechi.

Dacă puneți ceapă în șosete pe timpul nopții pentru a trata răceala, acesta va funcționa după următorul principiu:

1. Sucul care se eliberează din bulbul de ceapă este absorbit imediat în țesuturi și apoi ajunge în sânge. Datorită acestui proces, bacteriile și microbii vor fi distruse.

2. De asemenea, sucul de ceapă va elimina toxinele din organism.

3. Efectul nu este doar direct, ci și prin mirosul emanat de plantă, care se va răspândi în cameră. Astfel, persoana va inhala acest miros în timpul somnului și se va trata. Aroma cepei curăță aerul și distruge microbii din cameră.

Cei care au folosit acest remediu vechi de a pune ceapă în șosete în timpul nopții au lăsat recenzii pozitive despre tratarea răcelii. Efectul acestui ingredient este dovedit de mult timp. De exemplu, în Anglia, în timpul epidemiilor grave, se lăsau câteva cepe tăiate în jumătate în interiorul camerelor pentru a distruge bacteriile și microbii și a preveni infectarea oamenilor.

Utilizarea metodei la copii

Ceapa în șosete în timpul nopții este cu adevărat eficientă, așa cum au demonstrat mulți pacienți. Părinții se întreabă des dacă pot folosi această metodă la copii. Răspunsul este afirmativ. Datorită acestei tehnici, unii părinți nu doar că au redus temperatura corporală a copiilor de la 39 de grade, dar au contribuit și la recuperarea lor în doar câteva zile. Este mai bine să nu oferiți copiilor antibiotice, ci să lăsați o jumătate de ceapă pe pervaz și o alta pe o farfurie lângă patul copiilor.

Desigur, atunci când vine vorba de tratarea copiilor, trebuie să consultați întotdeauna un medic înainte de a pune ceapă în șosetele lor în timpul nopții. Recenziile părinților subliniază faptul că, în ciuda lacrimilor copiilor din cauza mirosului plantei, această metodă a ajutat într-adevăr să scadă temperatura ridicată într-o oră. Cu toate acestea, metoda este eficientă numai în cazul absenței unor afecțiuni grave la copil. În caz contrar, puteți pierde timpul și obține un efect negativ.

Pentru a accelera recuperarea, puteți folosi felii de ceapă sau să o tocați cu un blender. Astfel, sucul se va elibera mai rapid, ceea ce va spori eficacitatea.

Concluzie

După cum se poate observa, ceapa în șosete pe timpul nopții pentru tratarea răcelii poate aduce o ameliorare semnificativă a stării de sănătate. Această tehnică de combatere a bolilor poate fi utilizată atât de adulți, cât și de copii. Nu există limite de vârstă, iar medicina tradițională poate fi mândră de acest remediu. Cea mai bună parte a acestui tratament este costul scăzut al ingredientului, dar eficacitatea este ridicată.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!