Cea mai simplă regulă pentru o persoană ca să fie fericită: După sfatul înțeleptul Osho.

Cea mai simplă regulă pentru o persoană ca să fie fericită: După sfatul înțeleptul Osho.

Publicat de Larisa Moldovan pe 20 November 2023 in CitateDe SufletDezvoltare PersonalaLecții de viațăSfaturi

Toată lumea vrea să fie fericită, dar nu toată lumea înțelege cum să-și găsească propriul drum către fericire. Pot exista multe variante și ele pot fi diferite pentru fiecare persoană.

Unii consideră că fericirea vine din îndeplinirea dorințelor, confort, comoditate. Este atunci când ești iubit și ai suficientă avere pentru a-ți atinge scopurile. În realitate, fericirea depinde în mare măsură de circumstanțe vieții, dar pentru a fi fericit, este important să nu te scufunzi în adâncurile propriului trecut.

Unii ar putea argumenta: Cum poți trăi fără amintiri? Cum ar putea amintirile plăcute să dăuneze fericirii? Oamenii fericiți se pot adânci uneori în amintiri, dar nu trăiesc în ele. Ei trăiesc în prezent și încearcă să se bucure cât mai mult de el.

Dacă prezentul este fericit, de ce ai mai sta să te gândești la trecut? Oamenilor fericiți le place să se bucure de momentul prezent mai mult decât să sape în amintiri, cu excepția cazului în care vorbim despre persoanele în vârstă.

Ei se bucură de prezent, fie că este vorba de iubire, un telefon de la un prieten sau de o ceașcă de ceai cu o pisică pufoasă în brațe. Fericirea se află în prezent, în acele momente pe care oamenii le trăiesc simplu, pentru ei înșiși. Și ei știu să se bucure de ele, la fel cum se bucură de povești captivante și de imagini frumoase.

Dacă o persoană se uită prea des în trecut, înseamnă că nu se întâmplă nimic bun în prezent. Cel mai probabil, încearcă pur și simplu să umple golul din sufletul său cu amintiri vechi.

În acest caz, greu îl putem numi fericit, cu excepția cazului în care amintirile vechi îl ajută să se împace cu prezentul și cu faptul că nu poate schimba anumite lucruri. De exemplu, amintirile vechi pot face fericită o persoană cu dezabilități, care odinioară putea să meargă, dar acum nu mai poate.

Reamintindu-și trecutul, îi va fi mai ușor să se împace cu prezentul. Dar în viața obișnuită, o persoană fericită nu se uită prea des în trecut, deoarece viața sa este plină de evenimente din prezent.

Dar dacă în memorie se ascunde ceva rău? O persoană fericită cu atât mai puțin va săpa acolo, amintindu-și neplăcerile și vechile supărări. Bineînțeles, cu excepția cazului în care învață lecții sau își reevaluează valorile.

De exemplu, poate decide să treacă peste o veche supărare sau să o devalorizeze, pentru a continua să trăiască calm și frumos. Într-o astfel de situație, persoana va fi cu adevărat fericită. Ea nu va rămâne mult timp în trecut, mai ales dacă a fost nefericit. De ce să ne amintim de ceva ce nu a adus nimic bun?

Prin urmare, o persoană fericită nu va sta să se gândească la trecut, chiar dacă a fost bun sau rău. Pur și simplu va trăi prezentul. Este momentul care îi aduce bucurie, fericire și emoții pozitive, bune și luminoase.

Așa că cel care visează la iubire și bucurie adevărată trebuie să trăiască în prezent. Prezentul îi dă energie, o senzație unică de fericire, fără de care o persoană fericită nu poate trăi nicio zi.

El știe să trăiască și să se bucure de lucrurile simple, fără a mai menționa cele de amploare. O persoană cu adevărat fericită va trăi în prezent, nu în trecut și nu în viitor. Acest lucru nu înseamnă că nu are vise și obiective de viitor – le are și încearcă să le atingă. 

Deci, în asta constă momentul său unic de bucurie și fericire, în care se simte fericit. Prin urmare, pentru cei care doresc să găsească fericirea, este important să învețe să trăiască în prezent și să vadă frumusețea în lucrurile simple. Osho este de următoarea părere:

„Vrei să fii o persoană fericită – atunci nu săpa în memoria ta.” – OshoDistribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!