Ce vor cu adevarat femeile? O legenda care ne ofera raspunsul la intrebarea care ii chinuie pe barbati

Ce vor cu adevarat femeile? O legenda care ne ofera raspunsul la intrebarea care ii chinuie pe barbati

Publicat de Larisa Moldovan pe 2 August 2020 in Pilde

Ce vor cu adevarat femeile? Esteo intrebare pe care milioane de barbati si-au pus-o pana acum si pe care multi inca nu au reusit sa o afle pana acum.

Unele femei vor sa fie iubite, altele sa fie mai bogate, iar altele sa fie mai frumoase. O poveste cu talc ne spune ce vor femeile, din punctul de vedere al unui rege.

”A fost odata un rege tanar, care a fost prins odata intr-o lupta cu armatele imparatiei vecine.

Monarhul imparatiei vecine ar fi putut sa-l omoare imediat, dar gandindu-se poate la tineretea prizonierului ii oferi libertatea, cu o singura conditie: ca in decurs de un an regele cel tanar sa afle raspunsul la o intrebare dificila si sa aduca raspunsul in anul urmator, chiar in ziua in care a pierdut batalia.

Intrebarea era: „Ce vor cu adevarat femeile?”

O asemenea intrebare poate sa incurce chiar mintile cele mai cunoscatoare din regat, gandi tanarul rege, care stiu atunci ca a primit o sarcina imposibila. Acceptand totusi provocarea pentru ca n-avea incotro, el a plecat cu promisiunea ca se va intoarce cu raspunsul, sau se va pregati sa moara exact peste un an.

Ajuns acasa, el a luat personal la intrebari toate femeile din regat, de la printese pana la bucatarese si prostituate, apoi i-a intrebat pe preoti, pe intelepti, pe tarani, pe cersetori, chiar si mascariciul curtii a fost rugat sa-si dea cu parerea. Nimeni insa nu a putut sa dea un raspuns satisfacator.

Mai ramasese doar o vrajitoare – Muma Padurii – o faptura urata, stirba si cocosata care traia intr-o padure, inconjurata de animalele si farmecele ei. Regele stia ca vrajitoarea ii va cere un pret exorbitant, dar ziua cand trebuia sa dea raspunsul era atat de aproape incat el se gandi ca nu mai are practic nimic de pierdut. Vrajitoarea ceru in schimbul raspunsului ca regele sa se casatoreasca cu ea.

Regele a acceptat alianta cu inima grea si gandind la propria infrangere, dar dincolo de interesul personal, el gandi atunci ca este mult mai important sa se afle neaparat raspunsul la acea intrebare la care n-a putut raspunde nimeni. Raspunsul pe care vrajitoarea i l-a dat era ca „Ceea ce doreste o femeie cel mai mult este sa decida ea insasi ce face cu viata ei”.

Monarhul tarii vecine a vazut corectitudinea raspunsului primit, si din ziua aceea intre cele doua tari sa instaurat o pace si o prietenie trainica.

Intre timp, la palatul tanarului rege se faceau pregatiri de nunta. Fiind o persoana de o integritate deosebita, el se purta frumos cu viitoarea sotie si ii asigura tot ce avea nevoie pentru viata impreuna, vorbindu-i intotdeauna cu multa rabdare, bunatate si respect. In dimineata zilei in care urma sa aiba loc nunta, el a intrat in camera ei, aducandu-i in dar un minunat buchet de flori.

Dar spre surpriza lui, in locul unei vrajitoare urate, il astepta o fata de o frumusete orbitoare, imbracata in cea mai splendida rochie de mireasa. Regele a intrebat-o cum de s-a schimbat astfel…iar ea a raspuns ca vrajitoarele sunt maestre in ale Transformarii, si jumatate din timp de acum inainte ea va avea aspectul de Muma Padurii, iar cealalta jumatate ea va arata frumoasa ca Zana Florilor .

Fata i-a mai spus ca el are dreptul sa aleaga in care din cele doua aspecte si-ar dori sa apara ziua, si in care isi doreste sa apara noaptea. Grea dilema pentru tanarul mire, care, indragostit pana peste cap dintr-o singura privire, ar fi vrut sa mearga cu ea oriunde, si sa o arate intregii lumi …dar pe de alta parte, desigur, tare ar fi vrut sa imbratiseze si noaptea in intimitatea iubirii, tot pe sotia cea frumoasa.

Ce alegere credeti ca a facut in final tanarul rege?

Nobilul rege raspunse viitoarei sale sotii ca… o va lasa pe ea sa decida ce face cu viata ei. Si ce s-a intamplat mai departe? Fata a inceput sa rada, si-i spuse regelui ca daca alegerea este a ei, atunci ea vrea sa fie si ziua si noaptea tot Frumoasa si Buna, de dragul iubirii unui om atat de bun”.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!