Ce va urma după a Doua Venire a Mântuitorului? Cum va fi Judecata de Apoi?

Ce va urma după a Doua Venire a Mântuitorului? Cum va fi Judecata de Apoi?

Publicat de Larisa Moldovan pe 19 June 2023 in CredințăRugaciuniSpiritualitate

Dacă am înțeles corect, după a Doua Venire va avea loc Judecata asupra celor vii și a celor morți. Apoi vor exista Raiul și Iadul. Dar atunci este neclar unde se află sufletele după moarte în aceste mii de ani?

În Scriptură, pentru cineva care începe să citească, pot apărea lucruri neclare, poate părea că există unele contradicții reciproc excluzive. Acest lucru trebuie subliniat, “poate părea”. În realitate, nu există nimic neclar și nu există nimic contradictoriu în Biblie.

Când începem să trăim cu Dumnezeu, devenim altfel de oameni. Domnul este altfel, nu numai că este o ființă diferită, ci și caracterul Lui este diferit, El este sfânt și drept, iar noi suntem așa cum suntem.

Și de aceea ni se par multe lucruri neclare, contradictorii, chiar dacă totul a fost deja expus de cei care s-au asemănat Domnului în dreptate și sfințenie.

Acest lucru, despre care se vorbește în întrebare, există în Biblie. Într-adevăr, se spune că viitorul nu ne-a fost revelat de Dumnezeu. Dumnezeu nu a hotărât acest lucru, El nu a hotărât sfârșitul lumii. Iadul nu a fost planul lui Dumnezeu. Toate acestea sunt consecințe ale păcatului uman.

Dar Domnul a spus că omenirea își va aduce propria distrugere, iar lumea va fi aruncată în foc.

În epistola apostolului Petru, este scris:

“Cerurile și pământul vor fi mistuite de foc.”

Adică, lumea vizibilă va pieri în foc. Aceasta este o parte.

În al doilea rând, trebuie să spun că în acest proces va acționa sub puterea Domnului și a Duhului Sfânt. În acel moment, cei vii se vor transforma, cei morți vor învia. Și va exista ceea ce numim “Judecata Lui Dumnezeu asupra noastră”. Mai exact, Hristos spune:

“Eu nu judec pe nimeni, dar conștiința se va descoperi din interior.”

Vom fi judecați din interior prin conștiință. Și din această cauză, starea fiecăruia va fi după aceasta. Fie va fi moștenirea bucuriei – Raiul, fie moștenirea suferinței – Iadul.

Dar în Biblie se spune că va exista un mileniu după venirea lui Hristos, Împărăția Lui Dumnezeu pe pământ. Sau, de exemplu, în Apocalipsa se spune că înaintea sfârșitului lumii, vor fi 144.000 de mântuiți. Numere ciudate. Salvarea a 144. Acest număr poate fi ușor calculat dacă înmulțim 12 cu 12 și cu 1000. 12 triburi ale lui Israel, 12 chemați, doisprezece apostoli. Acest număr nu indică o valoare aritmetică, ci desemnează mulțimea celor care se mântuiesc. La fel și aici. Mii – nu este un număr, ci o înțelegere a multitudinii. De exemplu, Daniel scrie:

“Am văzut pe Domnul, înălțat pe tron, și mii de mii Îl slujeau.”

El nu a spus despre un număr, ci despre o mulțime nelimitată. Și este scris: “Intuneric absolut.” Aceasta în înțelegerea noastră semnifică o mulțime infinită.

Aceasta este învățătura despre plinătatea Împărăției Lui Dumnezeu. Se înțelege că nu va exista Împărăția Lui Dumnezeu pe pământ, lumea nu va pieri, ci va fi transformată în foc.

Va fi un nou cer și un nou pământ. Dar acesta nu va fi un univers material, ci așa cum a fost creat prima dată în planurile Domnului, ca să transforme și să dăruiască viață. Iar această creație se va împlini în Hristos cu toți.

Prin urmare, după Judecata Lui Dumnezeu va fi bucurie în Împărăția Lui Dumnezeu pentru unii, iar pentru alții, din păcate, vor fi chinurile iadului.

În acest caz, numărul în mii este un număr la care se pot împiedica. Există învățături ale iehovistiților, adventiștilor care, de exemplu, insistă asupra Împărăției de o mie de ani a Lui Dumnezeu pe pământ. Dar acesta este o alegorie, o expresie alegorică care vorbește despre o mulțime de timp, despre infinitatea Împărăției Lui Dumnezeu.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!