Ce trăsături genetice primesc copiii de la mamă și pe care le primesc de la tată

Ce trăsături genetice primesc copiii de la mamă și pe care le primesc de la tată

Publicat de Larisa Moldovan pe 19 December 2022 in CuriozitățiLifeStylePersonalitatePsihologieStiinta

La un moment dat, toți ne-am familiarizat cu genetica la lecțiile de biologie de la școală. Și ne amintim câteva dintre elementele de bază ale acestei științe interesante și necesare. Astăzi vom vorbi despre secretele eredității.

Este posibil să faceți o predicție mai mult sau mai puțin precisă despre inteligența și aspectul copilului dumneavoastră? Ce calități va moșteni de la mama sa și ce calități va moșteni de la tatăl său? Sa dovedit că genul viitorului copil depinde de mulți factori.

Dacă tatăl este un geniu, fiul său nu va fi

Fără îndoială, natura s-a pregătit în așa fel încât copilul să moștenească genele atât ale mamei, cât și ale tatălui, însă el moștenește doar anumite calități dominante doar de la tatăl său – atât bune, cât și mai puțin bune.

Caracteristici și calități genetice moștenite de copii de la tatăl lor:

1. Probleme cu inima.

Specialiștii de la Universitatea din Leicester au ajuns la următoarea concluzie în cercetările lor. Bărbații care au primit de la părinți un anumit cromozom, au aproape 50% mai multe șanse de a suferi de boli legate de artera coronară (esența bolii este o slăbire a alimentării cu oxigen a inimii). Această problemă poate fi transmisă în continuare fiilor.

2. Tulburări psihice.

Printre bolile psihice transmise de la bărbați la copiii lor se numără schizofrenia și tulburarea de hiperactivitate cauzată de deficitul de atenție (ADHD). Cu cât tatăl este mai în vârstă, cu atât riscul este mai mare, deoarece de-a lungul anilor, ADN-ul bărbaților suferă o mutație. Femeile se nasc cu un anumit set de ovule, iar ADN-ul lor rămâne neschimbat de-a lungul vieții.

3. Dinți neuniformi.

Genele masculine responsabile pentru dinți și configurația maxilarului sunt mai active decât cele feminine. De la tata, un copil poate „moșteni” nu numai aspectul dinților, ci și un smalț subțire al dinților.

4. Probleme asociată cu nașterea.

Oamenii de știință spun că, infertilitatea bărbaților poate fi o problemă genetică. Dacă copilul s-a născut ca urmare a procedurii FIV, atunci probabil că va fi și infertil.

5. Genul viitorului copil.

Este posibil să se prezică genul viitorului copil studiind arborele genealogic al tatălui. Dacă „sămânța bărbatului” are un cromozom X, atunci în combinație cu cromozomul X al mamei, se va naște o fată. Dacă „sămânța bărbatului” conține un cromozom Y, se va naște un copil de gen masculin (băiat). Oamenii de știință sugerează că o genă nedescoperită încă de știință este responsabilă de procesul de distribuire a cromozomilor X și Y în „sămânța” tatălui.

6. Culoarea ochilor viitorului copil.

Datorită faptului că genele masculine domină genele feminine, cel mai adesea trăsăturile feței și culoarea ochilor copilului vor fi ca ale tatălui său. Asta nu este o regulă, dar se întâmplă în cele mai multe din cazuri.

7. Înălțimea viitorului copil.

Înălțimea copilului depinde de genele tatălui. Tații înalți au de obicei copii la fel de înalți.

Dar nivelul de inteligență? Hai să vedem cum stă treaba în acest caz.

1. Din păcate, nivelul de inteligență nu se transmite de la tată la copilul său de gen masculin (fiul). Mai simplu spus, dacă tatăl este un geniu, atunci fiul său este garantat că nu va moșteni genele sale de inteligență.

2. Din fericire, prostia nu se transmite de la tată la copilul său de gen masculin (fiul). Dacă tatăl nu strălucește cu mintea, așa cum se spune, atunci fiul său va fi diferit în ceea ce privește dezvoltarea mentală. Iar asta e de bine.

3. Nivelul de inteligență de la tată poate fi moștenit genetic doar de copilă (fiică). Însă din păcate doar pe jumătate.

4. Un copil de gen masculin poate moșteni nivelul de inteligență doar de la mama sa, iar nivelul de inteligență al mamei este cel pe care l-a moștenit de la tatăl ei (bunicul copilului).

5. O copilă (fiică) de geniu va moșteni doar 50% din inteligentă de la tatăl ei, însă fiul ei va fi un geniu. Dacă tatăl este prost, atunci fiica va fi de două ori mai proastă decât tatăl ei.

Rezumat pentru bărbați:

1. Pentru a ghici care vor fi abilitățile intelectuale ale copilului (fiul) dvs. de gen masculin, uitați-vă cu atenție la tatăl soției (dacă este profesor, atunci și fiul dvs. vă va impresiona cu abilități mentale excelente).

2. Copilul tău (fiica) poate moșteni doar 50% din inteligența ta. Dar va lua și acea parte de prostie inerentă în tine. În ceea ce privește inteligența, fiica ta va fi asemănătoare cu tine. Dar copilul ei de gen masculin, adică un fiu, va moșteni toate capacitățile tale intelectuale. Dacă vrei să ai moștenitori inteligenți, roagă-te pentru un nepot de la iubita ta fiică.

3. Abilitățile tale intelectuale sunt moștenite de la mama ta, sau mai degrabă de la bunicul tău (tatăl ei).

Rezumat pentru femei:

1. Copilul (fiul) tău de gen masculin se aseamănă remarcabil cu tatăl tău în ceea ce privește inteligența, iar a-l certa folosind matoarele cuvinte: “ești la fel de prost ca tatăl tău” nu este tocmai corect. Ar trebui spus: „Ești la fel de prost ca bunicul tău”.

2. Copila ta (fiica) va avea inteligența tatălui ei. Copiii ei (nepoții tăi) de gen masculin (fiii) vor fi copii exacte ale soțului tău.

După cum puteți vedea, este foarte posibil să preziceți abilitățile intelectuale ale viitorului tău copil. Cunoașterea elementelor de bază ale geneticii va ajuta în acest sens. Principalul lucru este ce gen va fi copilul.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!