Ce tensiune arterială este considerată normală în funcție de vârstă

Ce tensiune arterială este considerată normală în funcție de vârstă

Publicat de Larisa Moldovan pe 20 December 2020 in SanatateSfaturiViata

Conform „Cel mai nou manual de cunoștințe necesare”, tensiunea arterială normală la nou-născuți este de 70 mm Hg.

Valorile reprezintă tensiunea/puls.

Tensiunea arterială normală la un copil de un an:

  • pentru băieți – 96/66, pentru fete – 95/65.

Tensiunea arterială normală la un copii de până la 10 ani:

  • 103/69 pentru băieți și 103/70 pentru fete.

Tensiunea arterială normală la tinerii de până la 20 de ani:

  • pentru băieți – 123/76, pentru fete – 116/72.

Tensiunea arterială normală la tinerii cu vârsta de până la 30 de ani:

  • la bărbați – 126/79, la femei – 120/75.

La o persoană de vârstă mijlocie:

  • la bărbații de până la 40 de ani 129/81, la femeile de până la 40 de ani 127/80.

Pentru bărbați și femei de peste cincizeci de ani:

  • tensiunea arterială considerată normală la bărbați 135/83 și la femei 137/84.

Hipertensiune arterială (motive și ajutor rapid)

Tensiunea arterială ridicată este formată din două numere, numărul superior este presiunea renală, iar numărul mai mic este presiunea cardiacă.

Pentru a scădea tensiunea arterială turnați apă fierbinte cu o temperatură de 37-40 ° C într-un lighean sau găleată și să vă scufundați picioarele în apă. În timp ce apa se răcește, ceea ce va dura aproximativ 20 de minute, presiunea va scădea cu 15-20 mm.

Semințele de mărar reduc tensiunea arterială. Trebuie să le infuzați în apă clocotită, puneți 2 linguri de semințe de mărar în 0,5 litri de apă clocotită. Se ia 1-2 lingurițe care va scădea tensiunea arterială cu până la 200 mm Hg și 3-4 lingurițe dacă aveți o tensiune mult mai ridicată.

Adăugați 1 linguriță de scorțișoară la un pahar de kefir, consumați acest amestec timp de 3 luni. Presiunea ar trebui să se stabilizeze.

Există o rețetă foarte simplă și incredibil de eficientă pentru medicina tradițională, care va ajuta la readucerea tensiunii arteriale la normal, măcar pentru câțiva ani. Și în plus, nu costă nici un ban.

Cum să prepari această rețetă?

Compoziția amestecului:

  • 5 linguri de ace de pin
  • 2 linguri de măceșe
  • 2 linguri de coji de ceapă

Se toarnă toate acestea într-o oală cu 1 litru de apă, și se fierbe la foc mic, acoperit cu capac timp de 10 minute. Se lasă să se infuzeze și se strecoară. Se consumă amestecul timp de 2 zile. Perioada acestui tratament este de 4 luni.

Semnele pozitive se vor vedea în primele 5 zile – durerile de cap vor dispărea și, după o lună, puteți încerca să renunțați treptat la medicamentele anti hipertensive.

Scaunul va deveni regulat, ceea ce înseamnă că și intestinele și ficatul sunt curățate. Acest amestec are proprietăți de întărire a imunității, este și un agent preventiv împotriva gripei.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!