Image

Ce se va întâmpla în organismul tău dacă te culci imediat după ce ai mâncat

Publicat de Patricia Esca pe 5 January 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Imediat după o cină delicioasă, ne dorim un singur lucru – să dormim. Dar tocmai acest lucru ar trebui evitat. Dormitul sau doar statul în poziția culcat imediat după ce ai mâncat are consecințe incomode pentru dumneavoastră.

Iată efectele somnului după ce ați mâncat

1. Puteți face arsuri la stomac

Acidul este produs de obicei atunci când alimentele trebuie digerate în stomac. Aici forța gravitațională influențează iar acidul nu mai pleacă din stomac. În poziție culcat, acesta rămâne în stomac și poate reacționa cu organele sensibile ale sistemului digestiv. Acest lucru provoacă arsuri la stomac – o senzație dureroasă în piept și laringe.

2. Scăderea calității somnului

Dacă mănânci multe alimente chiar înainte de culcare, procesul digestiv continuă în timpul somnului. Efectele procesului digestiv sunt diferite în funcție de persoană: creierul este prea activ în timpul metabolismului, apar arsurile la stomac, care sunt enervante și depinde, de asemenea, de cantitatea și tipul de alimente consumate.

Citeste si  La 40 de ani, mi-am dat seama de ce este greșit în viața mea și am încetat să fac aceste 6 greșeli. Și te sfătuiesc și pe tine să faci la fel ...

3. Apar coșmarurile

După cum sa menționat mai sus, metabolismul accelerat activează creierul. Intri într-o fază de somn rapid, în care visele rele încep să te chinuiască. Deci, dacă observați că suferiți adesea de coșmaruri sau de vise înfricoșătoare – abțineți-vă să mâncați înainte de culcare.

4. Somnul va fi întrerupt de nevoile frecvente la toaletă

Unii oameni au nevoie urgentă de a merge la toaletă în toiul nopții – aceasta se numește micțiune și defecație. Depinde de cantitatea de cofeină și mâncare pe care o consumi pe timpul zilei. Mâncarea trebuie să fie diuretică, adică una care să nu provoace impulsuri la toaletă. Cum ar fi cafeaua, unele ceaiuri, produse de patiserie cu ciocolată și câteva medicamente.

5. Poți chiar să te îngrași

Somnul imediat după masă nu permite corpului să ardă toate caloriile din alimente. Deci, chiar dacă dorința de a face un pui de somn pe canapea după un prânz copios câștigă, ar trebui să rămâi activ, astfel încât centimetrii în plus să nu se așeze pe talie.

Citeste si  Ce trebuie făcut dacă suferiți de dureri palpitante la tâmple

Bonus: După cât timp de la masă poți să te culci

Pentru a preveni arsurile la stomac sau coșmarurile, așteptați până când toată mâncarea s-a mutat în intestinul subțire după cină. Potrivit nutriționiștilor, durează până la 3 ore.

Te-au deranjat senzațiile neplăcute din timpul somnului după ce ai mâncat? Care anume?


Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Facebook Distribuie pe Telefon

Despre Patricia Esca

Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Patricia, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!