Ce se întâmplă în corpul nostru atunci când mergem desculți pe pământ, beneficiile explicate de doctori

Ce se întâmplă în corpul nostru atunci când mergem desculți pe pământ, beneficiile explicate de doctori

Publicat de Larisa Moldovan pe 11 November 2020 in SanatateSecreteSfaturiSpiritualitate

Mergi des desculț? Probabil ca nu, iar asta nu este bine. Mersul desculț are multe beneficii uimitoare.

Dr. James Oschman, expert în medicină energetică și profesor de biologie la Universitatea din Pittsburgh, explică de ce mersul desculț poate oferi un sentiment de bunăstare și poate îmbunătăți sănătatea.

Explicația științifică.

Un studiu publicat în Journal of Environment and Public Health sugerează că mersul desculț poate avea un mare potențial în tratarea bolilor degenerative cronice.

Cercetătorii au descoperit că poate acționa ca o strategie eficientă și naturală împotriva somnului slab, durerii, inflamației, probleme ale sistemului nervos, stresului cronic, bolilor cardiovasculare și multe altele.

Au ajuns la concluzia că „împământarea” este un element important în ecuația sănătății, alături de apă curată și aer, lumina soarelui, activitate fizică și hrană de calitate.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că plasarea picioarelor pe Pământ permite electronii liberi de pe suprafața sa să se răspândească în și deasupra corpului tău. Acești electroni liberi pot avea efecte antioxidante puternice asupra corpului dumneavoastră.

În plus, un studiu publicat la Universitatea din California a arătat că poate contribui la îmbunătățirea reglării fluxului sanguin facial. Multe alte studii au descoperit că poate reduce vâscozitatea sângelui, ceea ce este benefic în tratarea bolilor cardiovasculare.

Un studiu publicat în Journal of Alternative and Complementary Medicine a arătat că poate fi „un regulator major al sistemului nervos și endocrin.

Mai mult, un studiu realizat de departamentul de neurochirurgie al Spitalului Clinic Militar din Varșovia a arătat că subiecții care au avut legături în timpul activității fizice au avut concentrații mai mici de uree din sânge. Cercetătorii au ajuns la concluzia că conectarea la pământ în timpul exercițiului a dus la o recuperare mai rapidă după efort.

Asta nu este totul – conexiunea cu pământul poate, de asemenea, normaliza ritmul circadian al cortizonului. Acest hormon al stresului este legat de răspunsul organismului la stres și ajută la reducerea inflamației, la reglarea zahărului din sânge și la creșterea metabolismului.

Majoritatea oamenilor merg pe pământ în pantofi cu tălpi de plastic sau cauciuc. Plasticul și cauciucul acționează ca izolatori și te deconectează de la fluxul de electroni al Pământului. Dar dacă purtați pantofi cu talpă de piele sau mergeți desculți pe gresie, beton, pământ, iarbă sau nisip, veți fi conectați cu mediul înconjurător.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!