Ce se întâmplă dacă nu lucrezi timp de doi ani. Cum se schimbă conștiința.

Ce se întâmplă dacă nu lucrezi timp de doi ani. Cum se schimbă conștiința.

Publicat de Larisa Moldovan pe 15 April 2024 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitateViata

Pentru a face un astfel de experiment, trebuie să aveți un acoperiș deasupra capului și bani pentru mâncare. Cu alte cuvinte, este necesar un minim esențial. Nu contează dacă venitul este din închirierea unui apartament sau din economiile acumulate.

Cu timpul, veți înceta să vă temeți de lipsa banilor. După cum a spus și Isus, dacă Dumnezeu hrănește chiar și păsările cerului, nu ne va hrăni și pe noi, fiii Săi?

Atunci când încetați să lucrați, conștiința voastră se schimbă radical, în mod absolut. Vă opriți din a alerga prin viață, vă opriți și, în sfârșit, vedeți lumea și pe voi înșivă cu alți ochi.

Când nu mai trebuie să vă trezească alarmă și să mergeți la serviciu cu forța, înțelegeți că sunteți simpli oameni și nu datorați nimic nimănui. Da, munca vă poate înrobi la fel de mult ca și școala sau institutul. Trebuie să trăiți singuri o perioadă pentru a vă regăsi.

Am fost odată invitat la un meeting, unde o persoană a ținut un discurs despre cum a decis să se lase de serviciu pentru o perioadă, ca să se poată regăsi pe sine, acesta ne-a povestit următoarele:

,,Cândva, trebuia să mă trezesc la 4:30 dimineața pentru a traversa întreg orașul și apoi să iau un autobuz care mă ducea la o fabrică din afara orașului. Rușinos de spus cât de puțin eram plătit.

Încercați pur și simplu să vă acordați un an sau doi pentru voi înșivă, preferabil este să trăiți singuri în acest timp. Partenerii și copiii vă vor distrage doar. Puteți face muncă temporară, dar majoritatea timpului ar trebui să fie liber.

Probabil că la început vă veți bucura și vă veți distra. În primul an fără serviciu, aș putea spune că eram cu adevărat fericit, sărăcăcios dar fericit, în sfârșit am putut să respir adânc, să mă plimb și să înot.

Cu timpul, această viață va deveni plictisitoare, dar aici intervine ceva interesant. Veți descoperi pasiuni, veți începe să citiți încontinuu, să învățați lucruri noi, să vă cultivați. De exemplu, puteți relua toată literatura școlară, pe care obișnuiați să o urâți la școală, dar acum la maturitate vă veți îndrăgosti de ea.

Curiozitatea, dorința de a descoperi și pasiunea de a experimenta lucruri noi vor reveni la voi, așa cum au fost înscrise în voi de natură. Astfel, stresul și anxietatea se vor îndepărta foarte departe.

Apoi, începe să se prăbușească sistemul – veți realiza că ceva nu este în regulă cu lumea aceasta și, dacă priviți mai atent, veți vedea tot mai multe incoerențe.

Nu este vorba doar despre un singur aspect, ci despre toate: cineva va observa incongruențele din perioadele istorice, cineva va începe să se gândească la ceea ce mănâncă, cineva va descoperi toate minciunile mass-media, altcineva va înțelege mai bine esența religiei.

Dar sistemul nu apreciază oamenii conștienți, așa că încearcă să vă țină ocupați, fie cu muncă, fie cu activități inutile: reparații care durează luni de zile, uitatul la televizor, grija pentru mașină. Trebuie să vă stresați pentru mulți membri ai familiei sau prieteni și să le rezolvați problemele.

Așadar, încercați să trăiți singuri pentru o vreme. Încercați să descoperiți cine sunteți cu adevărat. Majoritatea oamenilor aleargă prin viață și nu s-au oprit niciodată să se gândească la ei înșiși, la Dumnezeu, la direcția în care se îndreaptă lumea și de ce. Majoritatea oamenilor pur și simplu nu au făcut asta niciodată.

Desigur, sistemul va încerca să vă readucă în fabrică și să vă pună bețe în roate. Dar ați observat că, cu cât pauza este mai lungă, cu atât este mai greu să găsiți un loc de muncă? Pur și simplu, cei care simt mirosul libertății nu vor mai vrea să se întoarcă în fabrică.”Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!