Ce se intampla cand intalnesti un barbat bun dupa o relatie grea

Publicitate

Dupa o relatie toxica, nu mai ai incredere in nimeni. Nici macar in tine. Te intrebi cum ai tolerat o astfel de relatie atat de mult timp.

Cand esti intr-o relatie toxica nu iti dai seama cat de mult te afecteaza abuzul emotional. Cel putin, nu cat timp esti in acea relatie. In acele momente exista o dependenta dureroasa. Speri ca se va schimba, insa iti este dificil sa faci ceva in acest sens.

Si ai nevoie de o inima de fier pentru a pleca. Si chiar si atunci cand pleci, te gandesti de atat de multe ori sa te intorci… pentru ca inca iti lipseste. Iti lipseste adrenalina, iti lipsesc emotiile puternice.

Insa soarta iti scoate in cale un barbat cu suflet bun. Si cand se intampla asta iti dai seama de tot ce ai trait in trecut. Nu esti obisnuita sa fii rasfatata incat aproape ca respingi relatia.

Iata care sunt cele mai importante lucruri care se intampla cand intalnesti un barbat cu suflet bun dupa o relatie toxica potrivit thoughtcatalog:

1. La inceput, te astepti la ce este mai rau

Dupa o relatie toxica, nu mai ai incredere in nimeni. Nici macar in tine. Te intrebi cum ai tolerat o astfel de relatie atat de mult timp. Si incepi fiecare relatie asteptandu-te la ce este mai rau. Pentru o vreme, nu crezi ca exista barbati buni. Pentru ca a trecut atat de mult timp in care ai acceptat mult prea multe de la persoane care nu te-au meritat.

2. Vei crede ca este prea frumos pentru a fi adevarat

Cineva care te trateaza atat de bine sigur asteapta ceva in schimb. Este prea frumos pentru a fi adevarat. Insa cum ar fi daca ti-as spune ca nu trebuie sa traiesti cu teama ca vei fi ranita, ca intr-o buna zi il vei pierde? Nu te astepta la un sfarsit deoarece este posibil sa nu existe. In fiecare zi iti dovedeste ca este aceeasi persoana care a fost de la inceput.

3. Te vei astepta la certuri dificile

Publicitate

Astepti sa fii ranita. Astepti sa existe certuri, drama, plansete, scandal. Insa, in schimb, totul este discutat si explicat, cu puncte de vedere argumentate solid. Si astfel ajungi sa realizezi ca oamenii normali nu renunta imediat ce situatie devine putin complicata… ci lupta pentru a fi impreuna.

4. Ai incredere in el

Va fi un moment in care ii vei spune acestui barbat tot ce s-a intamplat. Iti vei deschide sufletul si il vei lasa sa stea aproape de inima ta. Ii vei spune despre trecut si despre oamenii care te-au ranit. Iar el va gasi motive sa ramana alaturi de tine.

Stiu ca cineva din trecutul tau te-a invatat ce inseamna dragostea dureroasa. Te-a invatat ca vulnerabilitatea este o slabiciune. A trebuit sa fii puternica atat de mult, sa induri multe lucruri pe care nici nu le meritai. Dar toate astea ti-au facut inima mai frumoasa decat era deja. Si totul pentru ca persoana potrivita sa te aprecieze ca ai depasit totul.

Si, cu lacrimi in ochi, vei fi recunoscatoare pentru o relatie toxica care nu te-a distrus, ci mai degraba te-a ajutat sa devii persoana puternica care esti astazi.

5. In sfarsit, inveti ce este dragostea adevarata

Inveti ca relatia care a definit standardul tau de iubire a fost atat de departe de lucrurile reale. Inveti ca dragostea nu ar trebui sa te raneasca sau sa ceara ceva de la tine. Dragostea nu trebuie sa distruga inima doar pentru a te face mai puternica. Dragostea nu este ceva care vine sub forma de gelozie. Tipul corect de dragoste nu joaca jocuri cu inima ta si nici nu vrea sa te vada in durere.

Iti dai seama ca toate acestea nu erau iubire, ci control.

Tipul corect de iubire te vindeca si exact asta face acest barbat.

Sursa: kudika.ro

Facebook arata articolele doar persoanelor care sunt interesate. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet
Relatii

Nu trece prin viață prea repede, astfel încât cineva să fie nevoit să arunce o cărămidă în tine, ca să-ți capteze atenția!

Publicitate

Un tânăr director executiv conducea pe stradă, puțin cam prea repede, noul său Jaguar. Era atent la copiii ce ar fi putut țâșni de după mașinile parcate și a încetinit, atunci când a crezut că a văzut ceva.

Pe măsură ce mașina sa trecea, nici un copil nu a apărut. În schimb, o cărămidă a lovit una din portierele Jaguarului. A apăsat pe frână și a întors Jaguarul, la locul unde fusese lovit de cărămidă. A sărit furios din mașină, a pus mâna pe primul copil întâlnit în cale și l-a lovit de o mașină parcată, țipând:

„Ce a fost asta și cine ești tu? Ce crezi că faci? Aceasta este o mașină nouă și cărămida pe care ai aruncat-o te va costa mulți bani. De ce ai făcut asta?”

Copilul era speriat. „Vă rog, domnule, vă rog, îmi pare rău, dar nu știam ce altceva să fac,” a explicat el. „ Am aruncat cărămida, pentru că nimeni altcineva nu v-ar fi oprit…” Cu lacrimile șiroind pe obraji, copilul a arătat ceva lângă mașina parcată. „Este fratele meu” a spus. „A luat curba greșit și a căzut de pe scaunul cu rotile, iar eu nu pot să-l ridic înapoi.”

Trist, copilul i-a cerut apoi, directorului: „Mă ajutați, vă rog, să-l pun înapoi în scaunul cu rotile? Este rănit și e prea greu pentru mine.”

Mișcat de cuvintele copilului, șoferul a înghițit cu greu nodul pe care-l simțea în gât. Rapid, el a ridicat copilul handicapat înapoi în scaunul său, apoi a luat o batistă și i-a bandajat zgârieturile și tăieturile. Totul arăta ca și cum ar fi făcut o treabă bună.

„Mulțumesc și Domnul să te binecuvanteze”, i-a spus copilul recunoscator, străinului.

Prea mișcat pentru a mai putea vorbi, omul pur și simplu a privit copilul cum împingea scaunul cu rotile a fratelui său în josul drumului, spre casa lor.

Jaguarul a facut un drum lung și încet, înapoi.

Stricăciunea era foarte vizibilă, dar șoferul nu a reparat-o niciodată. El a păstrat urma de pe portieră, astfel încât să-și amintească oricând de mesajul primit:

„Nu trece prin viață prea repede, astfel încât cineva să fie nevoit să arunce o cărămidă în tine, ca să-ți capteze atenția!”

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate

Puterea darului

Într-un oraş, trăia odată un om tare zgârcit. Toată viaţa n-a făcut altceva decât să strângă şi să strângă tot mai multă avere. Niciodată nu i-a fost milă de cineva sărman. Nu dădea ceva de pomană, nici in ruptul capului. O singură dată, într-o duminică, trecând prin faţa unei biserici, i-a aruncat unui cerşetor doi bănuţi, în rest, toată viaţa lui nu a dat nimic. Când preotul îl întâlnea şi îl apostrofa, el răspundea mereu:

– Părinte, în lumea asta totul poate fi cumpărat. Cu siguranţă că şi în lumea cealaltă este la fel. Cu câte bogăţii am strâns eu, nu se poate să nu ajung în rai!Oricâte sfaturi i-ar fi dat preotul, el nu vroia să asculte. Azi aşa, mâine aşa, până când, într-o noapte, a avut un vis îngrozitor.

Se acea că murise şi ajunsese la poarta Raiului, când, la intrare, Sfanţul Petru l-a întrebat:- Bine, omule, ce-i cu tine aici?- Sfinte Petre, aş vrea şi eu să intru în rai.- Da’ crezi tu că poţi?- Sfinte Petre, dacă trebuie, eu plătesc. Am comori nenumărate …si a inceput sa-si caute punga cu galbeni in buzunare dar nu a gasit nimic.- Mai caută, mai caută, poate vei găsi totuşi ceva!

Şi într-adevăr, omul a găsit pe fundul unui buzunar doi bănuţi- Aoleu, dar de ce n-am decât atât?! Pe Pământ aveam de mii de ori mai mulţi.

Aici de ce am ajuns doar cu doi bănuţi?- E, omule, I-a răspuns Sfântul Petru, când ajungi aici ai doar ceea ce ai dăruit în viaţă. Acestea sunt comorile pe care fiecare le strânge în cer.Cu ele poţi într-adevăr să intri în rai, dar crezi că doi bănuţi sunt de ajuns? În toată viaţa n-ai dăruit decât aceşti bani unui sărman om ce aştepta ajutorul tău în poarta unei biserici. Dacă în timpul vieţii ai fi strâns mai multe comori cereşti, poate ai fi intrat în Rai, dar aşa…Tocmai în acea clipă omul nostru s-a trezit din vis, speriat de tot. Din acea zi nu a mai fost la fel. Din acea zi a căutat să adune comori doar în cer.

„Bogaţii vor ajunge în cer, când îi vor introduce acolo săracii.”

A darui este secretul pe care putini il inteleg.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet