Ce reprezinta cifrele “666” – “Sa nu va fie frica de nimeni in afara de Dumnezeu. Domnul le cunoaste pe toate si pe toate le vede.”

Ce reprezinta cifrele “666” – “Sa nu va fie frica de nimeni in afara de Dumnezeu. Domnul le cunoaste pe toate si pe toate le vede.”

Publicat de Larisa Moldovan pe 6 May 2020 in Spiritualitate

Parinte Ambrozie Iurasov, cum este privita problema numarului „666” in Rusia?

Aceasta intrebare a fost adresata unui predicator cu nume mare la Moscova, parintele Dmitri Simionov. O femeie a zis: „Parinte, uite, eu am aici, pe hartia pe care o tin in mana, trei de ’6’. Cat este de periculos?” Zice parintele: „Intoarce foaia asta si ai sa vezi ca o sa ai trei de ’9’. Nu este nici un pericol in asta” – i-a zis parintele Dmitri.

Si Hristos a fost ispitit cand a fost intrebat: „Trebuie sa platim impozit Cezarului?” Si raspunsul a fost: „Ce este al lui Dumnezeu, lui Dumnezeu ii dam si ce este al Cezarului, Cezarului ii dam.” Deci toate astea sunt ca sa ne intoarcem la paganism. Acum se urmareste ca toata lumea sa fie „schilodita” in acest plan. Acesta este planul Guvernului Mondial si se duce o munca asidua in acest sens. Deocamdata, insa, „666” nu are nici o legatura cu credinta si cu menirea noastra.

Foarte multa lume acum asteapta sfarsitul lumii. Trebuie sa asteptam sfarsitul nostru personal si nu sfarsitul lumii, si sa ne pregatim pentru acest sfarsit, pentru ca Dumnezeu a spus: In ce te voi gasi, in aceea te voi judeca. Nu trebuie sa il asteptam pe antihrist, ci trebuie sa ne pregatim sa il asteptam pe Hristos. Ce spune Fericitul Augustin despre sfarsitul lumii: Istoria umanitatii se imparte in mai multe perioade: de la primul om pana la Potop este perioada prunciei; de la Potop pana la Avraam este perioada copilariei; de la Avraam pana la Moise este perioada tineretii; de la Moise pana la Hristos este perioada maturitatii si ce este de la Hristos pana in zilele noastre sunt vremurile din urma.

Asa scrie Sf. Augustin. Sf. Ioan Teologul scrie si el in epistolele sale: Copii, sunt vremurile de pe urma. Si, cum ati auzit ca trebuie sa vina antihristul – ei deja sunt multi –, din asta vedem ca sunt vremurile de pe urma. Daca va amintiti prima rugaciune din pravila pentru Sfanta Impartasanie, Hristos a venit in vremea de pe urma. Cine stie, daca Dumnezeu va mai ingadui inca 2-500 de ani, si astia vor fi tot vremurile de pe urma. Cel mai important este ca biserica tine totul sub control; capul bisericii este Hristos si, deci, Hristos tine totul sub control – si biserica.

Daca vine antihristul, el se va da drept Dumnezeu, se va introna in biserica si va cere lumii sa i se inchine. Si vor veni proorocii Ilie si Enoh si vor incepe sa propovaduiasca. Se va cunoaste in intreaga lume acest lucru, peste tot se va vorbi despre acest lucru. Iata, atunci, cand va incepe predica proorocilor Ilie si Enoh, daca ni se va propune documentul cu cipul, atunci nu trebuie sa acceptam acest document. Evreii de trei mii de ani tot il asteapta pe Mesia, si in Ierusalim trebuie sa se construiasca templul, pe locul unde este acum o moschee.

Dumnezeu Tatal tine totul sub control si vegheaza. Sa nu ne fie frica cu cip-urile, caci totul este sub controlul Lui. De la inceputurile existentei noastre suntem sub veghea lui Dumnezeu, zi si noapte Ochiul lui Dumnezeu e asupra noastra. Cine se va spovedi sincer, isi va curati inima si va fi in legatura cu Dumnezeu, Domnul nu il va lasa.

Cea mai mare arma a diavolului este sa aduca frica asupra omului. Eu vad acest lucru. Am colindat prin toata Siberia, aproape 14.000 km, de trei ori. Pe toti ii framanta aceleasi intrebari: vremurile de pe urma, antihristul si „666”. La Moscova tineam o cuvantare in fata unor oameni si am primit aceeasi intrebare. Dupa ce am dat raspunsul, cineva din sala, o doamna, se apropie de mine si imi zice: „Parinte, ati fost in vizita la noi, v-am primit atat de bine si acum dumneavoastra ati trecut de partea antihristului”. Am vazut ca ce a vrut femeia sa faca era un gest rautacios. Daca suntem cu Dumnezeu, atunci ar trebui sa fim plini de dragoste, calmi si echilibrati.

Vreau sa zic ca daca aceasta problema ar avea legatura cu mantuirea sufletului, toti Sfintii Parinti ar fi scris foarte clar despre aceste lucruri. Va amintiti atunci cand Hristos cu apostolii mergeau pe mare si a inceput furtuna. Hristos dormea, de parca Hristos, fiind Dumnezeu, nu stia ce se intampla. Stia foarte bine. Si atunci, inspaimantati, apostolii au zis: Noi pierim! Atunci Hristos, linistit, cu un semn a zis: Inceteaza! – si s-a facut liniste pe mare. Deci, in acest moment se prefigureaza chipul bisericii lui Hristos. Deci suntem biserica luptatoare, suntem incercati de foarte multi dusmani, din toate partile vin asupra noastra incercarile. Credeti ca Hristos nu stie acest lucru, ca vin atatea peste noi? Sta scris: Sa nu va fie frica de nimeni in afara de Dumnezeu. Domnul le cunoaste pe toate si pe toate le vede.

In ce priveste pecetea diavolului: omul trebuie sa se lepede de diavol de trei ori, dupa care se unge cu mir, ceea ce semnifica pecetea Duhului Sfant. Este o pecete duhovniceasca si, cine nu isi ridica mana sa se inchine, sa se insemne cu semnul Sfintei Cruci, deja a primit pecetea diavolului. Cand va veni antihristul, va spune ca Hristosul ala care a venit nu a fost Hristos si va zice: “Iata, eu sunt Hristos cel adevarat si acela a fost un mincinos, Hristos in care credeti voi.” Iar Hristos, va amintiti, atatea minuni a facut! A inviat din morti si multe minuni a facut Hristos. Toti cei care studiaza Sfanta Scriptura si isi traiesc viata dupa randuiala dumnezeiasca, acestia nu vor fi lasati de Dumnezeu.

Cand Hristos a fost rastingnit pe cruce, jertfa lui a insemnat rastignirea sa pentru intreaga lume, jertfa a fost facuta pentru noi toti. Aceasta jertfa este nucleul credintei noastre. Atunci cand Sfantul Vas este pus pe Sfanta Masa nu inseamna nimic altceva decat trupul lui Hristos care este inaltat pe cruce pentru a fi rastignit. Prin analogie, acesta este nucleul Sfintei Liturghii. In acest moment, foarte important, preotul se roaga de trei ori ca Duhul Sfant sa se pogoare Obstea / Monahii mileniului 3 asupra painii si asupra vinului si in acest moment painea se transforma in trupul lui Hristos si vinul in sangele Domnului, desi in aparenta este paine si vin. Fiecare dintre crestini se cumineca cu intreg Hristos, nu cu o particica din Hristos. Acesta este centrul Sfintei Liturghii. Se spun cuvintele: Sa stam cu frica, sa stam cu cutremur.

din Interviu cu arhimandritul Ambrozie Iurasov, duhovnicul Manastirii Ivanovo din Rusia – Lumea monahilor nr. 82, aprilie 2014Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!