Ce metode folosesc barbatii atunci cand vor sa scape de o femeie

Ce metode folosesc barbatii atunci cand vor sa scape de o femeie

Publicat de Larisa Moldovan pe 4 November 2019 in Relatii

Imaginează-ţi scenariul ideal al unor prime întâlniri, cu tipul pe care l-ai visat toată viaţa. E un gentleman perfect, te tratează ca pe o prinţesă a epocii moderne, sau, dimpotrivă, un bad boy care pare că s-a cuminţit în prezenţa ta.

Reţelele sociale şi mesageria de pe smartphone sunt pline de dovezi ale faptului că te place. Şi totuşi, după un anumit interval de timp, tipul dispare din viaţa ta, ca şi cum nu ar fi existat niciodată! Ce s-a întâmplat?

Acest scenariu, vechi de când lumea, are şi un nume: ghosting (de la cuvântul englezesc ”ghost” care înseamnă fantomă, n.r.), sau scuza pe care o folosesc bărbaţii când vor să scape de o femeie! Citeşte mai jos cum să identifici acest fenomen şi, mai ales, cum să îi faci faţă!

Ghosting, scuza după care se ascund bărbaţii care nu te plac

Crede-ne, ai prefera să vezi o fantomă în carne şi oase (sau cearşaf şi trup imaterial) decât să te confrunţi cu un tip adept al ghosting-ului! Iată mai jos cum arată scuza la care bărbaţii apelează atunci când vor să te elimine fără consecinţe neplăcute din viaţa lor!

Tocmai ai cunoscut un super tip, care te-a invitat la cafea. Ieşiţi în oraș, şi lucrurile se leagă între voi cu o repeziciune incredibilă, de parcă un mult așteptat clic s-ar fi produs, propulsându-te deodată pe cel mai glorios drum al vieţii tale.

Vorbiţi câte în lună şi în stele, comunicaţi perfect, vă plac aceleaşi filme şi seriale şi chiar şi aceleaşi feluri de mâncare.

Eşti pe punctul de a te îndrăgosti, şi ştii că şi el te place, mai ales că ai o mulţime de mesaje pe smartphone care îţi demonstrează prin cuvinte tandre şi emoji dulci că ai ajuns la inima sa.

Brusc însă (sau nu, pentru că există unele semne care ţi-au dat de gândit, dar pe care ai preferat să le ignori), ceva se schimbă.

El lipseşte de la o întâlnire, nu îţi mai scrie atât de des sau pur şi simplu devine indiferent. E ca şi cum te-ai fi trezit sub un potop de apă rece ca gheaţa, fără să fi participat la provocarea preferată a verilor trecute: ice bucket challenge.

Evident, realizezi că ceva este în neregulă, dar nu vrei sub nicio formă să pari o nebună paranoică, scăpată de sub control din ospiciul relaţiilor eşuate.

Tocmai de aceea, încerci să pari cool, deşi ai convocat deja şedinţa de urgenţă cu cele mai bune prietene şi ţi-ai întors pe toate feţele comportamentul din ultima vreme, căutând să îţi dai seama dacă nu cumva tu ai greşit.

Până la urmă, îţi iei inima zbuciumată în dinţi şi îi scrii un mesaj, întrebându-l dacă nu a păţit ceva. Surprinzător sau nu, îţi răspunde, pretextând că a fost foarte ocupat în ultima perioadă, scuza perfectă a bărbaţilor care vor să îşi justifice lipsa de atenţie în relaţie.

Îl crezi pe jumătate, deşi nu te poţi abţine să te întrebi: „oare nu a mai fost ocupat şi înainte, şi totuşi îşi făcea timp pentru noi?”.

Poate că ai noroc şi nici măcar nu treci prin acest tulburător scenariu, iar tipul te lasă baltă fără nicio explicaţie, dispărând complet din viaţa ta. Sau eşti mai ghinionistă şi el mai răsuceşte puţin cuţitul în rană, revenindu-și din starea „veșnicului ocupat” pentru câteva ultime date-uri.

Finalul va fi acelaşi: la un moment dat, nu îţi va mai răspunde la niciun mesaj sau apel. Vei descoperi că te-a şters din lista de prieteni pe Facebook şi că nu te mai urmăreşte pe Instagram. Iar dacă vă întâlniţi pe stradă, va prefera să traverseze pentru a nu risca să dea ochii cu tine.

În ambele cazuri, ai fost victimă a ceea ce americanii numesc ghosting! Este strănepotul din era tehnologiei a despărţirii printr-un apel sau mesaj!

Spre deosebire de acestea din urmă şi de despărţirea tradiţională, presupune însă mai multă confuzie, durere, incertitudine şi se soldează cu o adevărată lovitură la adresa încrederii în tine!

Cum faci faţă noii atitudini a bărbaţilor fals ocupaţi, ghosting

Nu e vina ta, e a lui. Trebuie să stabilim acest fapt de la început. Numai tipii laşi apelează la scuza „sunt ocupat”, un adevărat gentleman nu va răni niciodată sentimentele unei femei într-o asemenea manieră.

Nu te amăgi! Fii lucidă: oricât de ocupat ar fi, un bărbat îndrăgostit va avea timp să îţi adreseze măcar un „bună dimineaţa”. Realitatea este că te place, dar nu suficient de tare!

Vorbeşte cu cei dragi! Prietenele, mama, sora sau amicii de sex masculin te pot ajuta să treci mai uşor peste şocul de a fi fost „fantomată”. Spune-le ce ai pe suflet, vei vedea că vor reuşi să îţi reclădească încrederea în tine.

Fii recunoscătoare! Da, poate suna ca un sfat contradictoriu, dar crede-ne, este mai bine că s-a întâmplat aşa. Un tip care apelează la această scuză ieftină nu e suficient de matur pentru a te face fericită.

Ieşi din nou la date-uri! Cea mai bună modalitate de a întregi o inimă rănită este de a-i permite să fie din nou disponibilă. Precauţia în exces este mai periculoasă decât riscurile şi nu va face decât să îţi aştearnă viaţa pe un drum ferit, dar care nu va duce niciodată la beatitudine.

SURSA: www.divahair.ro

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!