Ce înseamnă să pleci la timp? Cuvinte geniale ale lui Alain Delon

Ce înseamnă să pleci la timp? Cuvinte geniale ale lui Alain Delon

Publicat de Larisa Moldovan pe 6 November 2023 in CitateDe SufletDezvoltare PersonalaLecții de viațăSfaturi

Alain Delon este un actor francez de film, născut pe 8 noiembrie 1935 în Sceaux, Franța. El este considerat una dintre cele mai mari și iconice vedete ale cinematografiei franceze și internaționale din perioada anilor 1960 și 1970.

Fiecare dintre noi poate ajunge într-un moment când realizăm că este timpul să plecăm. Și cel mai bine este să pleci la timp. Dar cum să înțelegem când este momentul potrivit?

Alain Delon are un citat precis și chiar genial în metafora sa:

“Îmi place să mă ridic de la masă când încă nu s-a strâns vasele.”

La timp – nu prea devreme, nu în grabă. Dar nici atât de târziu încât să rămânem fără sens și chiar umiliți.

1. Să pleci când situația este clară

Atunci când înțelegeți cum stau lucrurile. Cum vă tratează o persoană. Ce este dispus să facă pentru voi și ce nu. Când aveți deja suficiente motive adunate. Nu trebuie să speri într-o schimbare sau că ai înțeles greșit lucrurile.

2. Să pleci când poziția unei persoane este clară

Dacă vă spune clar și înțelegeți cum vă tratează, ce planuri are cu privire la voi. Adesea, ni se spun direct lucruri destul de dure. Dar ne străduim să găsim un sens pozitiv în ele. Căutăm ce să ne atașăm speranțelor noastre. Refuzăm să vedem realitatea pentru că avem speranțe false de la unii oameni pe care îi considerăm altfel.

3. Să pleci când nimic nu vă leagă de acea persoană

Nu există nicio legătură prezentă. Nu există planuri de viitor comune. Și nu contează cât de clar vorbește persoana despre asta. Dacă totul este clar pentru voi. Dacă prin acțiunile sau lipsa de acțiune a lor au transmis deja multe. Nu sta doar de dragul de a te amăgi că totul se va schimba la un moment dat, ieși din zona de confort!

4. Să pleci înainte să fii rugat să pleci în mod grosolan

Toate mesele au fost servite, prânzul sau cina s-a încheiat. În curând vor începe să facă zgomot cu vasele, să șteargă firimiturile. Poate că veți fi întrebați direct să “dacă mai aveți ceva de spus”. Poate că vor tuși și vor privi ușor către ușă.

Dacă totul este clar pentru voi. Dacă ați făcut tot ce credeți că este necesar pentru a menține acele relații, dar rezultatele tot nu apar… atunci este momentul să mergeți în altă parte.

Mulțumiți gazdelor și plecați. Care este sensul să așteptați schimbări? Care este sensul să “sperați la o minune”? Mergi acolo unde este nevoie de voi și unde sunteți bine primit.

Iată câteva citate celebre ale lui Alain Delon:

“Mai bine să fii urât pentru ceea ce ești decât să fii iubit pentru ceea ce nu ești.”

“Un actor trebuie să fie întotdeauna el însuși, să fie sincer în fața camerei. Dacă nu, totul e pierdut.”

“Întotdeauna am fost împotriva conformismului. Conformismul distruge orice expresie de originalitate.”

“Oriunde m-aș afla, am totdeauna aceeași pată de soare pe mânecă.”

Aceste citate reflectă atitudinea și gândirea lui Alain Delon în legătură cu viața, arta și personalitatea sa ca actor și star de film.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!