Ce înseamnă să fii o femeie matură? 6 semne de maturitate feminină și nu e vorba de aspect!

Ce înseamnă să fii o femeie matură? 6 semne de maturitate feminină și nu e vorba de aspect!

Publicat de Larisa Moldovan pe 26 November 2022 in De SufletDezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieViata

Maturitatea nu este o stare de vârstă. O persoană poate deveni matură mult mai devreme, sau niciodată. Sunt femei mature la 25 de ani, dar și sunt cele care nu s-au maturizat nici măcar la 70 de ani. Totul este să-ți asumi responsabilitatea pentru tine, pentru cuvintele și faptele tale.

O femeie matură nu caută să fie plăcută de bărbați, nu se gândește deloc la asta. Ea nu are de demonstrat nimic nimănui. Cu siguranță are grijă de ea și îi place să arate frumoasă. Dar ea nu este atât de concentrată pe aspectul exterior – atenția ei este îndreptată spre centrul ființei ei.

Identitatea unei femei este un lucru firesc, iar odată cu vârsta se dezvoltă pe deplin, dacă are o astfel de dorință. Nu toate fetele sunt insuflate cu feminitate din scutece și fiecare, cred, are propriul ei timp de înflorire… Pot spune despre mine că nu am fost deosebit de remarcată de bărbați până la vârsta de douăzeci și nouă de ani, ci de la treizeci și… cinci am devenit dintr-o dată foarte frumoasă și dorită.

Semne ale maturității feminine

Și nu era o chestiune de aspect: știam să mă îmbrac și atunci, dar acum nu mai am părul tânăr și strălucitor pe care îl aveam la douăzeci și cinci de ani, iar timpul mi-a afectat cu siguranță fața… Însă trebuie să se fi schimbat ceva în interior. Cu cât depun mai puțin efort pentru a fi plăcută, cu atât primesc mai multă atenție și recunoștință.

Îmi este greu să identific exact ce este maturitatea feminină în sine, dar pot indica unele schimbări în percepția și comportamentul meu pe care le recunosc ca progres.

1. O femeie matură nu ascultă de nimeni. Mai exact, ea aude, ascultă, însă trage propriile concluzii. Nu ia de bună părerea altor oameni fără să o analizeze și să se asigure că este corectă. Nu îi place să primească ordine și nu face lucruri doar de dragul altora. Ea își ascultă doar inima.

2. O femeie matură nu așteaptă nimic de la un bărbat. Ea este capabilă să-și satisfacă toate nevoile financiare și nu are nevoie de un bărbat ca să îi ofere bani. Bărbatul din viața ei trebuie să știe să fie bărbat și își arate calitățile, nu să aștepte să-i spună ea ce să facă. Este o femeie independentă care nu depinde de nimeni și nimic, iar bărbatul va trebui să înțeleagă că se află în viața ei pentru calitățile sale, nu pentru banii săi.

3. O femeie matură nu împarte bărbații în tipuri și subtipuri. Nici după horoscop, nici după „date” luate din experiența altor femei. Ea se concentrează pe ceea ce își dorește de la acest bărbat în acel moment și este întotdeauna deschisă la răsturnări neașteptate ale destinului.

4. O femeie matura nu cauta sa fie placuta de barbati, nu se gandeste deloc la asta. Ea a demonstrat deja totul tuturor. Cu siguranță are grijă de ea și îi place să fie frumoasă. Dar ea nu este atât de concentrată pe aspectul exterior – atenția ei este îndreptată spre centrul ființei ei. Aceasta caută să se dezvolte și să evolueze, nu să adune o listă lungă de bărbați care întorc capul după ea.

5. O femeie matură nu caută să ia locul unei fiice în viața soțului ei. Asta înseamnă că ea nu caută un sponsor și este pregătită să se bazeze pe propriile resurse. Este capabilă să muncească pentru a-și îndeplini visele și nevoile.

6. O femeie matură nu pune un bărbat în centrul vieții ei. Dragostea poate fi o valoare foarte mare pentru ea, ba chiar și cea principală, dar nu centrală și nu singura.

O femeie matură este o femeie foarte atrăgătoare cu înțelepciunea și capacitatea de a iubi sincer și de a lucra cu dragoste.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!