Ce faci cand nu te protivesti cu partenerul dar nu poti renunta la el

Publicitate

Uneori întâlnim persoanele potrivite la timpul nepotrivit.

Nu e ceva ce poți evita sau remedia. Nici nu e ceva despre ce poți uita rapid. Problema e faptul că nu poți fi niciodată sigur dacă v-ați întâlnit la timpul nepotrivit, sau pur și simplu sunteți toxici unul pentru celălalt.

Când întâlnești persoana potrivită la timpul nepotrivit, lucrurile niciodată nu merg bine. Știi că vă potriviți. Simți de parcă ai întâlnit pe cineva cu care ai vrea să petreci timpul mereu. Și totuși, lucrurile nu par să funcționeze.

Apar certurile. Spui și faci lucruri pe care nu le poți lua înapoi. Sunteți confuzi de ce s-a ales cu sfârșitul fericit pe care vi l-ați promis unul celuilalt. Dar unde e el? Unde e fericirea și pacea? Știi că iubești acea persoană, dar în același timp știi că nu ești capabil s-o iubești așa cum merită.

Poate ai întâlnit dragostea vieții tale la momentul nepotrivit. Poate pur și simplu sunteți toxici unul pentru celălalt. Iar dacă e așa, ar trebui să te oprești să și te gândești că poate nu există nici o diferență între aceste două cazuri.

Mulți oameni nu pot coexista; pur și simplu nu sunt compatibili. Cu anii, învățăm să separăm persoanele care ne plac și cele care nu ne plac. Cu timpul dezvoltăm un fel de ”gust” pentru aparențe și personalități. Multe dintre acestea sunt adânc înglobate în personalitățile noastre proprii.

De asemenea, când e acest ”timp potrivit”?

Răspunsul e ușor în teorie și greu în practică. Trebuie să fii gata să faci totul nu doar să menții, dar să și insufli viață într-o relație. Și trebuie să fii gata să faci asta toată viața ta.

Publicitate

Odată ce ai întâlnit persoana potrivită, ai câștigat jumătate de luptă. Vă iubiți. Aveți o relație incredibilă, aproape inumană. Pare ușor, în teorie. Dificultățile apar când înțelegi că e greu să menții o relație. Aproape toți înțeleg de ce e nevoie, dar puțini au motivația necesară de a merge până la capăt.

Când vine vorba despre dragoste, cei mai mari inamici ai noștri suntem cel mai des noi înșine: ne întrebăm, mai devreme sau mai târziu, dacă emoțiile noastre sunt adevărate sau doar iluzii. Ne întrebăm dacă am luat decizia corectă să fim cu acea persoană sau pierdem ceva mai mare, ceva mai perfect.

Cel mai des, noi suntem motivul pentru care nu putem aprecia frumusețea și raritatea a ceea ce avem. Iar când o facem, e deseori prea târziu, pentru că fie prea multe daune au fost cauzate, fie dragostea vieții tale și-a găsit deja dragostea adevărată. Partea cea mai tristă este că deseori vei întâlni o persoană care va aprinde un foc în tine, un foc care nu se va stinge niciodată. Din păcate, aceste persoane sunt rareori cele cu care ne petrecem restul vieții. Și după ce pierzi acea persoană, o durere nebună se instalează în sufletul tău.

Durerea trece cu timpul, dar niciodată nu dispare complet. Cei din noi care au nevoie de un partener în viață nu putem fi singuri pentru totdeauna. Vom simți această durere până când vom găsi persoana potrivită, dar de data asta la timpul potrivit. Vom avea o șansă nouă la dragoste? Nu e sigur, dar dacă o să încercăm, șansele noastre sunt bune. Până atunci însă trebuie să învățăm să acceptăm durerea pe care dragostea vieții tale ți-a lăsat-o.

Ne rămâne să sperăm că, data viitoare când persoana potrivită va fi prin preajmă, va fi și timpul potrivit.

Sursa: yupi.md

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Articole
LifeStyle
Relatii

Ce este iubirea si ce inseamna sa iubesti…. Tu cum ai defini acest sentiment frumos?

Publicitate

“Unde este iubire, acolo este viata”. (Mahatma Gandhi)

Ce inseamna sa iubesti? Ce inseamna iubirea? Am ajuns la concluzia ca inseamna sa inveti sa lasi… sa te lasi vietii, sa lasi lucrurile sa se intample. Am lacrimi in ochi, dar nu sunt amare. Sunt lacrimi de emotie.

Ti s-a-intamplat vreodata sa te indragostesti, iar sentimentul asta sa nu vina dintr-o nevoie? Sa nu vina din nevoia de a fi protejata, sau admirata, sau vindecata? Daca ajungi la un echilibru sufletesc, ajungi sa iti dai seama ca nu ai nevoie de nimeni ca sa te simti intreg. Si intr-o stare ca asta, te indragostesti; mai pur decat niciodata…

Si doar intr-o stare ca asta esti perfect constienta ca a iubi inseama si sa accepti ca acea alta persoana are propria lupta cu sine insusi in viata asta, o lupta pe care din pacate trebuie sa o duca singur, ca fiecare dintre noi. Tu stii ca e totul bine atunci cand amandoi sunt bine.

Poti sa accepti asta, in ciuda sentimentului de dorinta? In ciuda a tot ceea ce vrei tu de la Univers sau de la un alt om? Poti? Eu cred ca daca poti sa accepti asta, iubesti cu adevarat… Iubesti viata si te iubesti pe tine si il iubesti cu ADEVARAT si pe el(ea).

Iti amintesti prima iubire? Iti amintesti cat de mult ai suferit atunci cand totul a luat sfarsit? Sentimentul de deznadejde, ca se sfarseste lumea, sentimentul de nedreptate si tradare. Si durere. Si apoi urmeaza si alte iubiri, ce parca seamana cu prima. “Dumnezeu iti da pana inveti lectia”. Pana la urma, toti oamenii din viata ta sunt lectii de viata. Ii atragi pe aceia de care ai nevoie ca sa satisfaci nevoia de vindecare a sufletului tau. Poti sa deschizi ochii si sa vezi asta?

Si mai ales… poti sa vezi ca uneori, iubirea inseamna nu doar bine, dar si suferinta? Nimic bun nu vine fara reversul sau. De fapt, asta e frumusetea vietii. Cu cat e mai pasional, cu atat doare mai tare. Trebuie sa fi descoperit ca totul in lume este ying si yang, lumina si intuneric si ca nu ar fi atat de frumos sa triesti, fara ele doua, exact asa cum sunt. Primesti, dai… ti se ia. Si primesti din nou in loc.

Publicitate

Bucura-te si iubeste! Si invata sa ii lasi pe oameni sa isi traiasca viata interioara, provocarile lor spirituale… lectiile lor de viata, sau poate dorintele lor cele mai ascunse. Si uneori, oricat de mult ne-am dori sa ii imprumutam cuiva drag aripile noastre si ochiul nostru interior, tot nu vom putea, pentru ca fiecare trebuie sa si le castige singur. “Cu penele altuia te poti impodobi, dar nu poti zbura. Acest lucru nu-l prea stiu oamenii, dar il stiu pasarile”, spunea Lucian Blaga.

Accept. Si probabil, pentru prima data in viata mea, iubesc cu adevarat. Fara sa imi simt egou-ul ranit sau personalitatea anulata. Sunt cele mai nefaste sentimente si le simtim mereu din vulnerabilitate, din frica de singuratate, care se transforma in disperare…

Eu mi-am promis ca nu am sa mai simt niciodata in vaiata mea disperarea aia. Pentru ca… pentru ca… acum imi dau seama cat e de absurd sa iti lasi sufletul abandonat in acea senzatie de incatusare. Tu nu stii in momentele alea ce iti va aduce viitorul. Iar atunci cand dupa multa vreme reusesti sa te rupi de durere, lucruri bune se intampla iar tu realizezi ca… “asa a fost cel mai bine!”.

Si nu iti vine sa crezi ca atunci ai plans cu atata amar, cand astazi esti atat de fericit.

Ce inseamna sa iubesti? Ce inseamna iubirea? …probabil ca fiecare isi are raspunsul sau unic la toate astea………………..

Iar si mai probabil, iubirea aia adevarata-adevarata este atunci cand ambii sunt bine, cand ambii si-au inteles sufletul…

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet