Ce faci cand nu te protivesti cu partenerul dar nu poti renunta la el

Ce faci cand nu te protivesti cu partenerul dar nu poti renunta la el

Publicat de Larisa Moldovan pe 17 November 2022 in ArticoleLifeStyleRelatii

Uneori întâlnim persoanele potrivite la timpul nepotrivit.

Nu e ceva ce poți evita sau remedia. Nici nu e ceva despre ce poți uita rapid. Problema e faptul că nu poți fi niciodată sigur dacă v-ați întâlnit la timpul nepotrivit, sau pur și simplu sunteți toxici unul pentru celălalt.

Când întâlnești persoana potrivită la timpul nepotrivit, lucrurile niciodată nu merg bine. Știi că vă potriviți. Simți de parcă ai întâlnit pe cineva cu care ai vrea să petreci timpul mereu. Și totuși, lucrurile nu par să funcționeze.

Apar certurile. Spui și faci lucruri pe care nu le poți lua înapoi. Sunteți confuzi de ce s-a ales cu sfârșitul fericit pe care vi l-ați promis unul celuilalt. Dar unde e el? Unde e fericirea și pacea? Știi că iubești acea persoană, dar în același timp știi că nu ești capabil s-o iubești așa cum merită.

Poate ai întâlnit dragostea vieții tale la momentul nepotrivit. Poate pur și simplu sunteți toxici unul pentru celălalt. Iar dacă e așa, ar trebui să te oprești să și te gândești că poate nu există nici o diferență între aceste două cazuri.

Mulți oameni nu pot coexista; pur și simplu nu sunt compatibili. Cu anii, învățăm să separăm persoanele care ne plac și cele care nu ne plac. Cu timpul dezvoltăm un fel de ”gust” pentru aparențe și personalități. Multe dintre acestea sunt adânc înglobate în personalitățile noastre proprii.

De asemenea, când e acest ”timp potrivit”?

Răspunsul e ușor în teorie și greu în practică. Trebuie să fii gata să faci totul nu doar să menții, dar să și insufli viață într-o relație. Și trebuie să fii gata să faci asta toată viața ta.

Odată ce ai întâlnit persoana potrivită, ai câștigat jumătate de luptă. Vă iubiți. Aveți o relație incredibilă, aproape inumană. Pare ușor, în teorie. Dificultățile apar când înțelegi că e greu să menții o relație. Aproape toți înțeleg de ce e nevoie, dar puțini au motivația necesară de a merge până la capăt.

Când vine vorba despre dragoste, cei mai mari inamici ai noștri suntem cel mai des noi înșine: ne întrebăm, mai devreme sau mai târziu, dacă emoțiile noastre sunt adevărate sau doar iluzii. Ne întrebăm dacă am luat decizia corectă să fim cu acea persoană sau pierdem ceva mai mare, ceva mai perfect.

Cel mai des, noi suntem motivul pentru care nu putem aprecia frumusețea și raritatea a ceea ce avem. Iar când o facem, e deseori prea târziu, pentru că fie prea multe daune au fost cauzate, fie dragostea vieții tale și-a găsit deja dragostea adevărată. Partea cea mai tristă este că deseori vei întâlni o persoană care va aprinde un foc în tine, un foc care nu se va stinge niciodată. Din păcate, aceste persoane sunt rareori cele cu care ne petrecem restul vieții. Și după ce pierzi acea persoană, o durere nebună se instalează în sufletul tău.

Durerea trece cu timpul, dar niciodată nu dispare complet. Cei din noi care au nevoie de un partener în viață nu putem fi singuri pentru totdeauna. Vom simți această durere până când vom găsi persoana potrivită, dar de data asta la timpul potrivit. Vom avea o șansă nouă la dragoste? Nu e sigur, dar dacă o să încercăm, șansele noastre sunt bune. Până atunci însă trebuie să învățăm să acceptăm durerea pe care dragostea vieții tale ți-a lăsat-o.

Ne rămâne să sperăm că, data viitoare când persoana potrivită va fi prin preajmă, va fi și timpul potrivit.

Sursa: yupi.md

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!