Ce-a mai mare dovada de iubire pentru Dumnezeu este sa ii iubim mai ales pe cei care ne fac rau!

Ce-a mai mare dovada de iubire pentru Dumnezeu este sa ii iubim mai ales pe cei care ne fac rau!

Publicat de Larisa Moldovan pe 20 January 2020 in Spiritualitate

„Zis‑a Domnul: Precum voiti sa va faca voua oamenii, faceti‑le si voi asemenea. Si, daca iubiti pe cei ce va iubesc, ce rasplata puteti avea? Ca si pacatosii iubesc pe cei ce ii iubesc pe ei; si, daca faceti bine celor ce va fac voua bine, ce multumire puteti avea? Ca si pacatosii fac acelasi lucru; iar daca dati imprumut celor de la care nadajduiti sa luati inapoi, ce multumire puteti avea?

Ca si pacatosii dau cu imprumut pacatosilor, ca sa primeasca inapoi intocmai. Insa voi iubiti‑i pe vrajmasii vostri si faceti‑le bine si dati cu imprumut fara sa nadajduiti nimic in schimb, iar rasplata voastra va fi multa si veti fi fiii Celui Preainalt, ca El este bun cu cei nemultumitori si rai. Fiti milostivi, precum si Tatal vostru milostiv este.”

Rugaciune pentru vrajmasi a Sfantului Nicolae Velimirovici

Doamne binecuvanteaza pe vrajmasii mei! Si eu ii binecuvantez si nu-i blestem! Vrajmasii m-au impins si mai mult spre Tine, in bratele Tale, mai mult decat prietenii. Acestia m-au legat de pamant si mi-au rasturnat orice nadejde spre pamant. Vrajmasii m-au facut strain fata de imparatiile pamantesti si un locuitor netrebnic, fata de pamant. Precum o fiara prigonita, asa si eu, prigonit fiind, in fata vrajmasilor, am aflat un adapost mai sigur, ascunzandu-ma sub cortul Tau, unde nici vrajmasii, nici prietenii, nu pot pierde sufletul meu.

Doamne, binecuvanteaza pe vrajmasii mei! Si eu ii binecuvantez si nu-i blestem. Ei au marturisit in locul meu pacatele mele in fata lumii. Ei m-au biciuit, cand eu m-am crutat de biciuire. Ei m-au chinuit atunci cand eu am fugit de chinuri.

Ei m-au hulit atunci cand eu m-am magulit pe mine insumi.

Ei m-au scuipat atunci cand eu m-am mandrit cu mine insumi.

Cand eu m-am facut intelept, ei m-au numit nebun.

Cand m-am facut puternic, ei au ras de mine ca de un pitic.

Cand am vrut sa conduc pe oameni ei m-au impins inapoi.

Cand m-am grabit sa ma imbogatesc, ei m-au smucit inapoi cu mana de fier.

Cand m-am gandit sa dorm linistit, ei m-au trezit din somn.

Cand mi-am zidit casa pentru viata lunga si linistita, ei au rasturnat-o si m-au izgonit afara. Intr-adevar vrajmasii m-au dezlegat de lume si mi-au prelungit mainile pana la vesmantul Tau.
Binecuvanteaza Doamne pe vrajmasii mei!

Binecuvanteaza-i si-i inmulteste; asmute-i si mai mult impotriva mea, ca fuga mea spre Tine sa fie fara intoarcere; ca sa se rupa nadejdea mea in oameni ca panza de paianjen; ca smerenia sa imparateasca deplin in inima mea; ca inima mea sa devina mormantul celor rele. Ca toata comoara mea sa o aduni in ceruri. Ah, de m-as elibera odata de autoamagire, care m-a incalcit intr-o mreaja cumplita a vietii inselatoare!

Vrajmasii m-au invatat sa stiu ceea ce putin stiu in lume: ca omul nu are pe pamant vrajmasi afara de sine insusi. Doar acela uraste pe vrajmasi, care nu stie ca vrajmasi nu sunt vrajmasi, ci prieteni severi. De aceea, Doamne, binecuvanteaza pe prietenii si pe vrajmasii mei! Sluga blestema pe vrajmasi caci nu stie, iar Fiul ii binecuvanteaza caci stie. Fiul stie ca vrajmasii nu pot sa se atinga de viata lui. De aceea El paseste liber intre ei si se roaga lui Dumnezeu pentru acestia.

Doamne binecuvanteaza pe vrajmasii mei! Si eu ii binecuvantez si nu-i blestem!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!