Cauzele energetice ale bolilor conform medicinei chineze: 3 tipuri și 2 căi de intrare

Cauzele energetice ale bolilor conform medicinei chineze: 3 tipuri și 2 căi de intrare

Publicat de Larisa Moldovan pe 23 September 2021 in SanatateSpiritualitate

Medicina orientală se bazează pe teoria meridianelor energetice care se găsesc în corpul eteric uman. Corpul uman este un sistem foarte complex. În medicina orientală, se crede că este alcătuit din 7 corpuri.

Cel mai mare corp este fizicul, adică propriul nostru corp, cel care simte durerea, cel care ne ajută să trăim o viață fiziologică deplină. Corpul fizic este format din molecule și atomi care pot fi văzute de către oameni cu anumite instrumente și aparate.

Al doilea corp este cel eteric, care este mai subtil. Acesta este format din particule pe care o persoană nu le poate vedea încă, nici măcar cu ajutorul unor instrumente foarte serioase. Particulele acestui corp sunt foarte mici. Acestea sunt situate între particulele mai mari ale corpului fizic. Restul de 5 corpuri sunt doar corpuri din ce în ce mai mici, față de cel eteric.

Adică, toate aceste corpuri formează un întreg, dar ele nu sunt legate în mod direct, particulele corpurilor mai mici sunt situate în spațiul lăsat de particule mai mari. Ca să puteți înțelege mai bine, imaginați-vă un coș mare plin cu mingi de fotbal (corp fizic). Golurile dintre mingile de fotbal au fost umplute cu mingi de tenis (corp eteric), și tot așa.

Corpurile interacționează foarte mult între ele. Corpul fizic semnifică carnea și organele care creează corpul vizibil al unei persoane. El funcționează datorită mișcării energiei de-a lungul a 12 perechi de meridiane principale. Dacă energia se mișcă liber, atunci persoana este sănătoasă.

Cum se formează boala?

Ideea este că sistemul energetic uman nu este izolat, este deschis. Când se creează anumite condiții, energia altcuiva poate pătrunde în sistem. De obicei, energia altcuiva se deplasează spre fluxul de energie ca un vortex și îl oprește.

Dacă fluxul nostru normal de energie este suficient de puternic pentru a face față energiei invazive, atunci putem spune că avem o imunitate puternică.

Dacă fluxul de energie invazivă este mai puternic decât energia corpului, se formează un blocaj energetic, o congestie, care blochează fluxul liber de energie. Și din moment ce fiecare meridian corespunde unui anumit organ, organul corespunzător meridianului închis va avea de suferit.

În medicina chineză există trei tipuri de boli:

1. Karmice – boli asociate cu greșelile din trecutul nostru. Nu uitați că tot ceea ce facem, bine sau rău, se va întoarce la noi prin anumite mijloace.

2. Admise – numele tipului vorbește de la sine. Este vorba despre boli pe care o persoană și le permite, împotriva cărora nu luptă. Un exemplu de boală admisă este comunicarea cu alte persoane. Influența energetică a altei persoane (mai ales dacă este neplăcută pentru dvs.) poate duce la dureri de cap, stări de irascibilitate, insomnie.

3. Sacre – acestea sunt boli ale spiritului. Aceste boli sunt unice pentru fiecare persoană, în funcție de supărările pe care le are.

Cum ajunge energia altcuiva în corpul nostru?
Există 2 căi de intrare a energiei în corp: internă și externă

1. Calea internă

În această categorie, intrarea energiei în corp se face prin intermediul emoțiilor. De exemplu, o emoție precum bucuria poate fi percepută în 3 feluri:

  • Percepție pozitivă – veselie maximă:
  • Percepție negativă – tristețe;
  • Percepția neutră – bucurie calmă.

Percepțiile pozitive și negative pot fi copleșitoare și astfel pot permite pătrunderea „energiei străine” în corp. Așadar, trebuie să învățați să vă controlați emoțiile, adică să vă aflați mereu în starea neutră.

2. Calea externă

Principala cale externă are la bază șase factori – vânt, căldură, frig, uscăciune, umezeală, foc. Din nou, vorbim despre excesul lor. Dacă corpul suferită o înfrigurare puternică (excesivă), atunci apariția bolii nu poate fi evitată.

A doua cale externă este alimentația. Dacă avem o alimentație lipsită de vitamine și minerale, atunci corpul nu va avea puterea de a lupta cu bolile. Dacă avem o alimentație sănătoasă, atunci organismul poate lupta mai bine împotriva bolilor.

A treia cale externă este reprezentată de infecții. Bacteriile pot ajunge în corp în urma atingerii anumitor obiecte, prin intermediul vântului sau chiar de la altă persoană. Odată ce bacteriile ajung în corp, se formează infecțiile.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!