Câteva sfaturi pentru cei care se află într-o situație dificilă

Câteva sfaturi pentru cei care se află într-o situație dificilă

Publicat de Larisa Moldovan pe 8 November 2023 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSfaturi

Încercările prin care treceți acum par nesfârșite, iar durerea voastră pare de nesuportat, pentru că nimic nu devine mai ușor, nimic nu se schimbă, nimic nu se îmbunătățește. Ați trecut prin durere, suferință și lacrimi, dar totuși zâmbiți.

Zâmbiți pentru că nu doriți ca întreaga lume să știe că persoana care trecea întotdeauna peste orice problemă, acum se luptă din greu. Zâmbiți pentru a trece puțin peste starea de neputință.

Zâmbiți pentru că vă gândiți că o să treacă toate, pentru că voi înșivă trebuie să vă ambiționați și să vă consolați, și mai devreme sau mai târziu așa va fi.

Dar în spatele ușilor închise, este dureros să vă priviți în oglindă, purtați o povară emoțională atât de grea, dar nimeni altcineva nu știe de ea și nu poate să vă ajute.

Dar va veni ziua voastră. Ziua în care veți găsi liniștea interioară și cele mai simple lucruri din lume vă vor face fericiți. Ziua în care veți putea să vă întoarceți cu ușurință în trecut, fără să vărsați nici o lacrimă și să zâmbiți fără niciun regret.

Va veni timpul când veți fi cei mai fericiți, mai fericiți decât ați fost vreodată, pentru că veți fi mândri că ați reușit să treceți cu bine prin aceste încercări.

Iată câteva sfaturi care vă vor ajuta să treceți mai ușor prin dificultăți:

Nu fugiți de durere, suferință și mai ales de amintiri.

Trebuie să le înțelegeți, să le recunoașteți și să le acceptați. În loc să le evitați sau să le reprimați, priviți-le în față. Analizați amintirile care apar, tot ceea ce ați pierdut, amintiți-vă lacrimile vărsate din cauza inimii frânte, priviți în ochii fricii și încercați să o învingeți, nu o lăsați pe ea să vă învingă pe voi.

Petreceți puțin timp singuri.

Meritați asta, pentru a vă vindeca rănile. Uneori, cel mai bun mod de a face față haosului din jurul vostru este prin singurătate. Pentru a vă ordona gândurile, nu aveți nevoie de nimeni altcineva. Pentru a fi fericiți, nu aveți nevoie de nimic altceva.

Timpul petrecut singuri vă va ajuta să vă limpeziți mintea, să vă puneți gândurile în ordine și să analizați mai bine situația.

Uneori, dificultățile vin în viața ta pentru a te ajuta să te dezvolți

Crăpăturile din inima voastră nu apar pentru a permite durerii să intre, ci pentru a lăsa lumină să pătrundă.

De exemplu: Gândiți-vă că sunteți la poalele unui munte și singura cale de a merge mai departe este să urcați. Nu aveți nimic de pierdut, așa că de ce să nu încercați? Când treceți prin momente dificile în viață, acest lucru vă schimbă perspectiva asupra tuturor provocărilor pe care le primiți zilnic.

Lupta este o binecuvântare.

Durerea, tristețea, supărarea și pierderea vă determină să lucrați mai mult și să deveniți mai buni. De asemenea, vă poate stârni dorința de a-i proteja pe ceilalți de durerea prin care ați trecut și de a-i ajuta.

Dacă începeți să credeți în voi înșivă, veți vedea cum viața voastră va începe să se schimbe în bine.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!