Cateva sfaturi pentru a atrage banii mai usor

Publicitate

Pentru a-ți mări averea, trebuie să înveți să-ți administrezi banii, respectând câteva reguli simple cunoscute de toți oamenii bogați.

12 pași pentru a deveni bogat:

1. Nu cheltui mai mult decât câștigi

Mulți au datorii uriașe, cumpărând ceea ce, după părerea lor, îi va face fericiți. Analizează-ți posibilitățile înainte de cheltui mai mulți bani.

2. Pune deoparte 20% din ceea ce câștigi

Regula „întâi plătește ție” este foarte efectivă. Economiile te vor salva în situațiile de urgență. Mai mult decât atât, dacă vei avea câteva surse financiare, nu vei fi nevoit să renunți la unele posibilități apărute brusc în viața ta.

3. Notează toate cheltuielile pe care le faci

Astfel vei putea ști pe ce cheltui cei mai mulți bani. Așa vei putea evita cheltuielile în zadar.

4. Ia credite doar în cazuri excepționale

Nu vei fi bogat, dacă în fiecare lună vei lua o parte din veniturile tale pentru a achita procentele pentru banii pe care de foarte mult timp i-ai cheltuit.

5. Investește în propria locuință

Trăind în chirie, îmbogățești pe altcineva. De regulă, plata lunară pentru chirie este egală cu ipoteca.

Analizează toate variantele pentru a-ți cumpăra propria casă. Chiar dacă ai posibilități limitate, fă un plan detaliat. De sigur, realizarea acestui plan poate lua mult timp. Însă dacă ai un scop pe care vrei să îl atingi, vei trece peste toate greutățile.

6. Scapă de vicii

Ele te trag în jos și te împiedică să ajungi acolo unde ți-ai dorit. Nu e vorba doar de viciile financiare. Calități precum procrastinarea sau lenea te obosesc fizic și emoțional.

7. Pune-ți un scop în fiecare zi

«Vreau să fiu bogat» sună prea ciudată și poate părea o dorință imposibil de realizat. Pune-ți un scop mai simplu: să câștigi o anumită sumă de bani peste 3 ani. Apoi împarte acest scop în acțiuni mici, pe care să le faci în fiecare zi. Treptat vei reuși să obții ceea ce vrei.

Publicitate

8. Plănuiește-ți timpul

O zi are doar 24 de ore. Toți suntem egali în acest sens. Doar că unii reușesc să facă mai multe în acest timp, decât alții.

9. Investește putere și timp în afacerea ta

Munca asiduă este una dintre cheia de bază pentru succes. Pentru a obține succesul, trebuie să te implici 100%. Nu există altă metodă.

10. Găsește surse de venit pasiv

Unul dintre cel mai ieftin – dă în chirie imobile. Dacă nu dispui de așa ceva, crează un blog pe care vei distribui publicitate plătită, etc. Există o mulțime de modalități.

11. Investește în ceea ce te pricepi

Dacă ai o afacere în domeniul farmaceutic, ar fi fost irațional să investești în agricultură. Alege un domeniu care are legătură cu sfera ta de activitate.

12. Deschide-ți propria afacere

Alege ceea ce într-adevăr îți este interesant și investește în asta tot sufletul. Ține minte că niciodată nu o să reușești din prima încercare.

Fiecare antreprenor de succes a avut prăbușiri dureroase și zboruri înalte.

Sursa: dozadesucces

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet

O pilda Buddista care te va face sa iubesti viata indiferent de problemele ei

Publicitate

A fost odata o doamna in varsta care se vaicarea cat era ziua de lunga. Fiica cea mare era casatorita cu un comerciant de umbrele, iar fiica cea mica era casatorita cu un producator de taietei. In zilele insorite se plangea: “O, nu! Vremea este atat de frumoasa si de insorita. Nimeni nu-i va cumpara umbrelele fiicei mele. Ce sa va intampla in cazul in care magazinul va trebui sa fie inchis?”. Aceste griji o intristau la culme. Pur si simplu nu se putea abtine din plans. Cand ploua, ea plangea pentru cealalta fiica a sa, pentru cea mica. “O, nu! Fiica mea este casatorita cu un vanzator de taietei. Taieteii nu pot fi uscati fara soare. Acum nu va mai avea ce vinde. Ce e de facut?”, se plangea ea. Atfel, batrana doamna a trait framantata de durere aproape fiecare zi a vietii sale. Fie soare sau ploaie, ea era intristata pentru una in fiicele sale. Vecinii ei nu au reusit sa o consoleze si o numeau in gluma “plangacioasa”.

Intr-o zi, ea a intalnit un calugar. Calugarul s-a aratat foarte curios sa afle motivul pentru care era suparata tot timpul. Dupa ce i-a explicat problema calugarului, acesta a zambit si i-a spus cu amabilitate, “Doamna! Nu trebuie sa va faceti griji. Va voi arata calea spre fericire si nu va mai trebui sa plangeti.”

Entuziasmata, aceasta i-a cerut imediat calugarului sa-i arate ce trebuie sa faca. Calugarul i-a raspuns: “Este foarte simplu. Trebuie doar sa va schimbati perspectiva. In zilele insorite renuntati la a mai crede ca fiica cea mare nu reuseste sa vanda umbrele, ci bucurati-va pentru faptul ca fiica cea mica reuseste sa usuce taieteii. Cu un asemenea soare bun, va reusi sa pregateasca o multime de taietei si afacerea va inflori. Cand ploua, ganditi-va la magazinul de umbrele al fiicei dumneavoastra. Cand ploua, toata lumea are nevoie de umbrele. Ea va vinde o multime de umbrele si magazinul ei va prospera.”

Batrana a vazut lumina. A urmat instructiunile calugarului si dupa un timp, a renuntat sa mai planga; in schimb, ea zambea zi de zi acum. De acea zi a fost cunoscuta sub numele de “doamna zambitoare”.

Sursa: e-dimineata.ro

15 citate din Buddha care îți vor schimba viața

Învățăturile budiste fac referire la traiul în pace, la eliberarea de ură, gelozie, obsesie și orgoliu. Pentru a te ajuta să-ți faci o idee generală despre ce înseamnă budismul, am selectat pentru tine 15 citate aparținând lui Buddha, care este destul de probabil să-ți schimbe percepția asupra vieții.

Publicitate

Iată-le:

“Fii milos față de toți oamenii, fie ei bogați sau săraci. Fiecare are suferința lui. Unii suferă mai mult, alții mai puțin.”

“Răul este necesar pentru ca binele să poată triumfa.”

“În ceruri, nu există diferență între Est și Vest. Diferențele le creează oamenii, apoi se autoconving de faptul că acestea sunt adevărate.”

“Într-o controversă, în momentul în care începem să simțim mânie, încetăm să luptăm pentru adevăr.”

“Nimeni nu ne poate salva dintr-o situație decât noi înșine. Nimeni nu poate și nimeni nu o va face pentru noi. Noi suntem cei care trebuie să mergem pe drumul care ni se așterne în față.”

“Secretul sănătății fizice și psihice este să nu plângem pentru trecut și nici să nu ne îngrijorăm pentru viitor, ci să trăim clipa prezentă cu înțelepciune și sinceritate.”

“Degeaba citiți cuvinte sfinte, degeaba le rostiți. Ele nu servesc la nimic dacă nu acționați în consecință.”

“Trei lucruri nu vor putea fi niciodată ascunse: soarele, luna si adevărul.”

“Să fim tot timpul recunoscători: poate n-am învățat prea multe lucruri azi, dar cel puțin am învățat câteva. Dacă n-am învățat nici măcar atât, măcar nu suntem bolnavi. Și dacă totuși suntem bolnavi, cel puțin suntem în viață. Să fim recunoscători pentru aceste lucruri.”

“Faceți tot ce ține de voi pentru a vă mântui. Nu vă bazați pe alții.”

“Noi suntem modelați de gândurile noastre: devenim ceea ce gândim. Când mintea este curată, bucuria îi urmează precum umbra care nu ne părăsește niciodată.”

“Nu vă uitați niciodată la ce ați făcut. Uitați-vă doar la ce v-a rămas de făcut.”

“Niciodată ura nu va lua sfârșit prin ură. Ura va lua sfârșit prin iubire.”

“Un singur cuvânt care aduce liniște și pace este mai bun decât o mie de cuvinte goale.”

“Pentru a înțelege totul trebuie să ierți totul.”

Aceasta este lista de citate din Buddha pe care am vrut să ți-o aducem în atenție. Care citat ți-a plăcut cel mai mult sau consideri că te reprezintă?

Publicitate
Alte Articole
Articole