Câteva remedii naturale pentru a preveni și îndepărta nisipul și pietrele de la rinichi.

Câteva remedii naturale pentru a preveni și îndepărta nisipul și pietrele de la rinichi.

Publicat de Larisa Moldovan pe 1 December 2020 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi si Trucuri

Formarea pietrelor la rinichi este asociată cu tulburări metabolice, care permit acumularea sărurilor insolubile în rinichi. La început, se adună sub formă de mici cristale, din care se formează apoi pietre.

Ce trebuie să beți pentru a preveni formarea pietrelor:

1. Apă.

Recomandarea medicilor este să beți 6 până la 8 pahare de apă pe zi, dar atunci când doriți să îndepărtați nisipul sau sarea este mai bine să ridicați aportul de apă până la 12 pahare pe zi. O modalitate prin care corpul vă arătă dacă aveți nevoie de mai multă apă este culoarea urinei. Când corpul este deshidratat, urina va fi de culoare galbenă închis. Urina transparentă sau galben pal înseamnă că beți suficiente lichide.

2. Oțet de mere.

Amestecați 2 linguri de oțet de mere cu apă și beți această soluție înainte de mese până când simptomele dispar. De asemenea, puteți bea apă cu oțet o dată sau de două ori pe săptămână pentru a preveni calculii renali. Oțetul de mere poate ajuta la dizolvarea anumitor tipuri de calculi renali până când sunt suficient de mici pentru a ieși singuri prin urinare.

3. Suc de lămâie.

Sucul de lămâie este o altă soluție pentru calculii renali. Citratul prezent în lămâie este cunoscut pentru capacitatea sa de a preveni acumularea de calciu. Consumul de suc de lămâie poate ajuta la reducerea semnificativă a dimensiunii pietrelor și la inhibarea creșterii bacteriene.

4. Bicarbonat de sodiu.

De asemenea, puteți prepara o soluție de bicarbonat de sodiu pentru a trata pietrele la rinichi. Puneți 1 lingură de bicarbonat de sodiu cu 300 ml de apă caldă, amestecați și beți imediat. Formularea alcalină a bicarbonatului de sodiu poate ajuta la reducerea conținutului acid al urinei pentru a preveni formarea pietrei.

5. Suc de busuioc.

Puteți folosi sucul de busuioc pentru a îndepărta nisipul. Acidul acetic din suc poate ajuta la reducerea calculilor renali și la ameliorarea durerii. De asemenea, scade nivelurile de acid uric. Puteți folosi frunze uscate sau proaspete de busuioc atunci când preparați suc de busuioc sau ceai. Îl puteți bea de mai multe ori pe zi.

Puteți, de asemenea, să-l faceți piure. Busuiocul poate scădea tensiunea arterială, îmbunătăți circulația și chiar reduce nivelul zahărului din sânge.

6. Apa de cocos.

Apa de cocos este excelentă pentru detoxifierea rinichilor prin subțierea urinei și prin stimularea eliminării diferitelor substanțe chimice, cum ar fi fosfații și acidul uric. Tot ce trebuie să faci este să bei câteva pahare cu apă de cocos în fiecare zi.

Dacă urmați dieta corectă, duceți o viață activă și beți cel puțin 2 litri de lichide pe zi, atunci puteți preveni apariția urolitiazei (pietre la rinichi).

Voi ce alte remedii naturale cunoașteți pentru a scăpa de pietre?


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!