Câteva greșeli pe care le facem cu toții fără să ne dăm seama atunci când facem duș

Câteva greșeli pe care le facem cu toții fără să ne dăm seama atunci când facem duș

Publicat de Larisa Moldovan pe 17 November 2023 in CuriozitățiLifeStyleSfaturi si Trucuri

Mulți oameni obișnuiesc să facă zilnic duș, iar alții iubesc această procedură și o fac de mai multe ori pe zi. Cu toate acestea, există lucruri la care oamenii nici măcar nu se gândesc și care pot dăuna organismului, în loc să le fie benefice. Pentru ca părul să arate bine și să nu fie deteriorat, iar pielea să strălucească, trebuie să evitați câteva lucruri.

10 lucruri la care să fii atent faci atunci când te speli sub duș:

1. Nu neglijați să vă spălați picioarele

Când vă spălați sub duș, nu ignorați picioarele. Trebuie să le săpuniți bine, să clătiți fiecare deget. Apoi puteți folosi o piatră ponce sau un scrub pentru picioare, ca să îndepărtați pielea moartă. După ce ați ieșit din duș, ștergeți-vă bine picioarele.

2. Buretele umed este un cuib de bacterii

După ce ați făcut duș, buretele cu care v-ați spălat trebuie să fie așezat într-un loc fără umiditate, unde se va usca complet. Nu lăsați-l în baie, unde este umed și cald, deoarece pot rămâne particule de piele pe burete. Bacteriile le vor găsi rapid, iar data viitoare acesta va fi un obiect periculos. Dacă aveți acest obicei, trebuie să-l schimbați urgent.

3. Nu vă frecați prea tare cu prosopul

Unor oameni le place să se șteargă până devin roșii după duș, dar acest lucru nu ar trebui să fie făcut. După un duș fierbinte, pielea este foarte moale, iar prosopul acționează asupra ei ca o abraziune. Aceasta poate duce la diferite probleme ale pielii prin îndepărtarea stratului superior. Mai bine este să vă ștergeți delicat cu un prosop moale.

4. Nu vă spălați părul zilnic

Este foarte dăunător, chiar dacă mulți oameni fac asta în fiecare zi. Chiar și medicii dermatologi spun că acest lucru aduce numai prejudicii scalpului și părului. Atunci când vă spălați părul zilnic, eliminați uleiurile naturale produse de scalp. Acest lucru poate subția părul și îl face să devină uscat.

5. Nu utilizați imediat după duș cremele

După ce ați ieșit de la duș, sunteți foarte relaxat și prima reacție este să vă întindeți. Cu toate acestea, nu ar trebui să faceți asta. Cel mai bine este să folosiți imediat cremele și produsele pentru corp în timp ce pielea este încă ușor umedă și încălzită, deoarece acestea vor avea un efect mai rapid.

6. Dacă faceți exerciții, faceți și un duș

Nu treceți cu vederea dușul după exerciții fizice, deoarece, în primul rând, veți elimina mirosurile neplăcute, iar în al doilea rând, veți spăla bacteriile. Acestea se dezvoltă din cauza transpirației, iar pe zonele respective pot apărea iritații sau coșuri.

7. Nu stați prea mult timp în duș

Unii oameni iubesc să stea sub jeturile de apă pentru o perioadă lungă de timp, dar acest lucru poate fi periculos pentru organism. Se elimină multă umiditate din piele, ceea ce o face ulterior să devină uscată. Este recomandat să stați în duș timpul necesar pentru a vă spăla.

8. Utilizarea incorectă a balsamului de păr

După ce v-ați spălat părul, nu trebuie să aplicați balsam pe tot capul la fel ca în cazul șamponului. Trebuie să luați o cantitate mică de balsam în palmă și să-l aplicați doar pe vârfurile părului. Balsamul este folosit pentru a preveni încurcarea părului și pentru a-l pieptăna ușor. Dacă îl aplicați pe scalp, acesta se va îngrășa rapid.

9. Nu ignorați dușul contrastant

După ce ați făcut un duș fierbinte, ar trebui să faceți un duș rece. Acest lucru înseamnă să porniți apa rece pentru câteva secunde înainte de a ieși. Acest lucru vă va face bine, deoarece va consolida pielea și va întări sistemul imunitar. Dacă nu sunteți obișnuiți cu un astfel de duș, începeți cu temperaturi cât mai scăzute, până ajungeți la apă rece.

10. Nu înfășurați părul într-un prosop

Unele femei cu păr lung obișnuiesc să-și înfășoare părul într-un prosop după duș. Cu toate acestea, acest lucru poate fi foarte dăunător, deoarece părul se poate rupe. De asemenea, nu trebuie să frecați părul cu prosopul. După duș, ar trebui doar să-l tamponați ușor și să-l lăsați să se usuce natural.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!