Cateva ganduri de incurajare pentru a depasi problemele din viata ta!

Cateva ganduri de incurajare pentru a depasi problemele din viata ta!

Publicat de Larisa Moldovan pe 8 February 2020 in Dezvoltare Personala

Vremea de afara ma indeamna la meditat. La a gandi in profunzime despre viata si despre ale sale probleme. Sau despre cum noi, oamenii, nu reusim sa trecem usor peste ele sau prin ele. Problemele cu care ne confruntam au putere asupra noastra. Ne fac sa ne indoim de noi, ne fac sa dam inapoi, sa cedam uneori, sa ne oprim din a visa. Ne fac sa ne inchidem dorintele si sa aruncam cheile, fara sa realizam ca am ales poate cea mai grea dintre solutii.

Au putere pentru ca noi le permitem acest lucru. Prin faptul ca ne este teama, ca nu suntem increzatori, ca nu reusim sa ne depasim limitele, hranim problemele. Le facem mai personale decat sunt. Le apropiem mai mult de sufletele noastre si reusim sa-l incarcam cu lucruri nefolositoare. Nu ar trebui sa ne miram de oboseala care ne incearca, de plictiseala si banalitatea de care suntem inconjurati, de nepasarea cu care tratam lumea in general, pentru ca noi suntem cei care ne facem rau.

Problemele au doar puterea pe care le-o dam noi. Daca nu le-am hrani cu incertitudine, lipsa de curaj si teama ele nu ne-ar putea domina. Daca am putea intelege ca ele nu reprezinta un pericol pentru noi, pentru viata noastra, nu le-am acorda atata importanta, nu le-am lasa sa ne marcheze atat de mult actiunile, gandurile si deciziile. Le-am lua ca atare, ca pe niste obstacole puse in drumul nostru pentru a ne testa curajul, determinarea si forta interioara si atat. Nu ne-am mai plange atat, nu am mai suferi atat, nu ne-am mai chinui sa supravietuim atat de mult si ne-am bucura mai mult de viata.

Pe mine problemele m-au framantat mult timp. Stiti sentimentul acela cand nu poti dormi noaptea pentru ca nu ai reusit sa gasesti solutia potrivita problemei tale? Stiti sentimentul acela in care diseci problema si o intorci pe toate fetele, doar – doar sa gasesti ceva care sa te ajute sa o elimini? Stiti sentimentul acela in care aproape iti plangi de mila pentru ca nu sti incotro sa o iei sau cum sa iesi din impas? Ei bine, le-am incercat pe toate. De la o problema marunta si nesemnificata reuseam sa-mi fac singura rau imaginandu-mi o multumire de scenarii. Cum am scapat de toate acestea?

Nu am facut-o. Inca mai lupt ca sa nu mai lupt cu mine insami. Inca mai incerc sa nu ma las influentata de ganduri negative si sa nu mai creez diferite scenarii. Am inceput aceasta lupta interioara in momentul in care am inteles ca modul meu de a trece peste probleme era otravitor. Ucigator. Pentru sanatatea mea. Pentru minte. Pentru suflet. Pentru o mine in general. Am inteles ca o problema nu este uriasa sau mare ci doar ca este pur si simplu. Am inteles ca cel mai bine vezi solutia atunci cand nu esti foarte implicat in a crea pentru problema respectiva scenarii.

Am inteles ca poti fi fericit in ciuda problemelor care apar, pentru ca nu ai cum sa le impiedici, nu ai cum sa le elimini, nu ai cum sa le indepartezi din viata ta inainte sa-si faca aparitia. Poti cel mult sa te rogi pentru intelepciune, optimism, credinta si ajutor din partea Domnului. Asta poti face. Si iti spun cu certitudine ca este cel mai bun rezultat.

Te poti bucura de viata, de oameni, de toate lucrurile care te inconjoara cu toate problemele pe care le ai la momentul respectiv. Aminteste-ti acest lucru cand te crezi depasit de ele si nu le mai da importanta. Gandeste, actioneaza, simte si traieste ca si cum nu ar avea nicio putere asupra ta. O sa vezi diferenta numaidecat.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!