Căsătoria este formată din 7 etape. Dacă oamenii ar ști despre asta – 80% din divorțuri nu ar fi

Căsătoria este formată din 7 etape. Dacă oamenii ar ști despre asta – 80% din divorțuri nu ar fi

Publicat de Larisa Moldovan pe 3 January 2021 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieRelatiiSfaturi

Noi singuri ne alegem soții sau soțiile. Cu toate acestea, pentru a simți dragostea adevărată în viața de familie, trebuie să vă cunoașteți, să deveniți prieteni și apoi să vă îndrăgostiți. Mulți consideră în mod eronat dragostea ca fiind în prima perioadă când primesc mai multe buchete de flori și cutii de bomboane.

Apoi, de îndată ce romantismul trece, cad ochelarii roz, iar partenerii se confruntă cu primele dificultăți, primele teste ale relației. Iar cineva poate crede că dragostea s-a terminat.

Devotamentul și răbdarea sunt principalele calități ale iubirii. Dacă ați decis că în relația voastră „dragostea s-a terminat”, asigurați-vă că nu a început încă.

Acestea sunt cele șapte etape ale unei relații care vă vor arăta de ce dragostea adevărată și relațiile adevărate vin cu timpul:

1. Etapa de bomboane-buchet

Perioada de bomboane-buchet durează aproximativ 18 luni. Deoarece bărbații și femeile, atunci când se îndrăgostesc unul de celălalt, corpul produce hormoni care îi ajută să vadă lumea în culori strălucitoare. În această perioadă, totul li se pare ciudat în partenerul lor. Se simt ca într-o stare de ebrietate.

Nu este necesar să luați decizii fatidice în această perioadă, deoarece efectul acestei intoxicații se va opri mai devreme sau mai târziu, totul va reveni la locul său.

2. Etapa suprasaturării

În această perioadă, începi să te uiți sobru la relația ta și la partenerul tău, marea de sentimente cedează, te obișnuiești unul cu celălalt. Rezultatul este o schimbare a comportamentului tău – începi să te comporți mai liber și mai natural.

3. Etapa dezgustului

Etapa dezgustului este inevitabilă în orice relație pe termen lung. Certurile și deficiențele reciproce sunt tipice pentru această etapă. Ți se pare că cel mai simplu mod de a evita toate acestea este separarea sau divorțul. După despărțire, veți intra din nou în etapa de buchet de bomboane cu o altă persoană și veți începe să parcurgeți etapele din nou, până când veți ajunge la aceasta și veți trece la următoarea.

4. Etapa de răbdare

În acest stadiu, partenerii dobândesc înțelepciune. Certurile nu mai sunt atât de dramatice, pentru că amândoi știu că cearta s-a încheiat, iar relația trebuie să continue. Dacă ambii fac tot posibilul pentru a-și dezvolta răbdarea, înțelepciunea le vine de-a lungul anilor. Aceasta este legea universală.

5. Etapa datoriei sau respectului

Aceasta este prima etapă a iubirii adevărate, pentru că nu a existat niciodată dragoste. Partenerii încep să-și înțeleagă responsabilitățile, gândindu-se nu la ceea ce îi datorează un alt partener, ci la ceea ce poate face și oferi iubitului său.

6. Etapa prieteniei

În această perioadă, partenerii devin foarte apropiați unul de celălalt. Ei au încredere unul în celălalt ca prietenii apropiați. Etapa prieteniei deschide calea către iubirea adevărată.

7. Etapa iubirii adevărate

Este nevoie de foarte mult timp pentru a găsi iubirea adevărată, trecând prin etape dificile de viață și situații împreună. Dragostea adevărată nu este ceva care cade brusc din cer, așa cum cred mulți. Pentru dragostea adevărată, adultă, o persoană se maturizează renunțând la egoism și superstiție.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!