Căsătoria are 7 etape. Dacă oamenii ar ști cum să le gestioneze, 80% din divorțuri nu ar exista.

Căsătoria are 7 etape. Dacă oamenii ar ști cum să le gestioneze, 80% din divorțuri nu ar exista.

Publicat de Larisa Moldovan pe 17 October 2021 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitateRelatiiSfaturi

Ne alegem singuri partenerul de viață, soț sau soție. Cu toate acestea, pentru a simți dragostea adevărată în viața de familie, trebuie să vă cunoașteți, să deveniți prieteni și apoi să vă îndrăgostiți. Mulți oameni consideră în mod fals prima perioadă de flirt ca fiind iubire.

Apoi, de îndată ce romantismul dispare, cad ochelarii îndrăgostirii, iar partenerii se confruntă cu primele dificultăți, primele teste ale relației. Și fiecare se gândește că dragostea a trecut.

Devotamentul și răbdarea sunt principalele calități ale iubirii. Dacă decideți că „dragostea s-a terminat” în relația voastră , trebuie să știți că nici măcar nu a început încă. Aceste șapte etape ale unei relații vă vor arăta de ce dragostea adevărată și relațiile adevărate au nevoie de timp.

Viața de căsătorie este formată din 7 etape:

1. Etapa de cadouri-buchete-întânliri

Perioada de cadouri-buchete-întânliri durează aproximativ 18 luni. Atunci când un bărbat și o femeie, când se îndrăgostesc unul de celălalt, în organism sunt produși hormoni care îi ajută să vadă toată lumea roz, totul perfect și frumos.

În această perioadă, totul li se pare uimitor la partenerul lor. Se simt de parcă ar fi fermecați.

Nu ar trebui să luați decizii fatidice în această perioadă, deoarece efectul acestei stări se va opri mai devreme sau mai târziu, și totul va reveni la locul său.

2. Etapa suprasaturării

În această perioadă, începi să te uiți sobru la relația ta și la partenerul tău, marea de sentimente dispare, te obișnuiești cu celălalt.

Consecința acestui fapt este o schimbare a comportamentului dvs. – începeți să vă comportați mai relaxat și mai natural.

3. Etapa dezgustului

Etapa dezgustului este inevitabilă în orice relație pe termen lung. Certurile și dezvăluirea lipsurilor reciproce sunt caracteristice acestei etape. Ți se pare că cel mai simplu mod de a evita toate aceste probleme și discuții este separarea sau divorțul.

După despărțire, veți intra în curând în etapa cadouri-buchete-întânliri cu o altă persoană și veți începe să parcurgeți etapele din nou până ajungeți la asta și treceți la următoarea.

4. Etapa de răbdare

În acest stadiu, partenerii dobândesc înțelepciune. Certurile nu mai sunt atât de dramatice, deoarece ambii parteneri știu că cearta nu aduce nimic constructiv, iar relația trebuie continuată.

Dacă ambii fac totul pentru a-și dezvolta răbdarea, înțelepciunea le vine de-a lungul anilor. Aceasta este legea.

5. Etapa datoriei sau respectului

Aceasta este prima etapă a iubirii adevărate, pentru că înainte nu era încă iubire.

Partenerii încep să-și înțeleagă responsabilitățile, gândindu-se nu la ceea ce îi datorează celălalt partener, ci la ceea ce poate face și oferi partenera sau partenerului său.

6. Etapa de prietenie

În această perioadă, partenerii devin foarte apropiați unul de celălalt. Ei au încredere unul în celălalt ca în prietenii lor cei mai apropiați. Etapa prieteniei deschide calea către iubirea adevărată.

7. Etapa iubirii adevărate

Cei doi merg către iubirea adevărată pentru o perioadă foarte lungă de timp, trecând împreună prin etape și situații dificile de viață. Adevărata iubire nu este ceva care cade în mod neașteptat din cer pentru tine, așa cum cred mulți. Când vor fi umăr la umăr în toate problemele vieții, ca și cum ar fi un singur trup și suflet, atunci iubirea adevărată se va deschide către ei.

Pentru dragostea adevărată, sinceră, o persoană se maturizează, abandonând egoismul și prejudecățile.

Din păcate, foarte puțini ajung la dragostea adevărată, pentru că în loc să formeze o echipă, aceștia luptă constant unul cu celălalt, demonstrând care este mai bun, căutând defecte și neajunsuri la celălalt…Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!