Care sunt cele patru cuvinte pe care Sfântul Teofan Zăvorâtul ne învață să le rostim către Dumnezeu, în momentele dificile ale vieții?

Care sunt cele patru cuvinte pe care Sfântul Teofan Zăvorâtul ne învață să le rostim către Dumnezeu, în momentele dificile ale vieții?

Publicat de Larisa Moldovan pe 28 September 2023 in CredințăLecții de viațăSpiritualitate

Oare omul își poate influența propria soartă? Ar trebui să ne străduim să transpunem în realitate imaginea frumoasă din imaginația noastră? Sau ar fi mai bine să ne resemnăm cu ceea ce avem?

Toți oamenii sunt diferiți. Unii își stabilesc obiective și le ating cu succes, alții nu pot ieși din groapa în care au căzut accidental.

Ambiții exagerate

O tânără a crescut într-o familie obișnuită. Părinții ei nu câștigau mult, dar mereu aveau suficient pentru mâncare și haine. Cu toate acestea, fata avea prietene din familii înstărite. Ele locuiau în vile și aveau multe obiecte de firmă.

Ei îi era rușine să le invite acasă. Pentru că în apartamentul ei, părinții nu făcuseră reparații de multă vreme. Poate prietenele ei ar râde. După liceu, tânăra s-a înscris la facultatea de medicină. Ea își iubea familia, dar visa să aibă succes în viață.

Pentru asta, era dispusă să înfrunte orice dificultate. Își dorea să se mute în capitală și să se stabilească acolo. În principiu, era un plan bun. Dar în viață, rareori lucrurile se întâmplă așa cum ne așteptăm. Pentru a atinge obiectivele, trebuie să muncești. Poate nu toate visele vor deveni realitate.

Însă te poți bucura chiar și de victorii mai mici. În cei șase ani de studiu, tânăra a avut parte de dezamăgiri și trădări. În timp și-a mai schimbat visele. Și-a păstrat obiectivul de a obține un job bun, dar ideea de a trăi în capitală nu o mai atrăgea. Ea a decis că poate reuși și în orașul natal.

Totul este în voința Lui Dumnezeu

Un om care se încrede în Dumnezeu privește mult mai ușor dificultățile. El știe că orice problemă poate deveni o lecție valoroasă.

Chiar și în cele mai grele momente, te poți întoarce către Dumnezeu și sfinții Lui pentru ajutor. Sfântul Teofan Zăvorâtul a oferit oamenilor un sfat valoros în această privință:

“Cursul vieții este ascuns de noi și evenimentele sale sunt adesea atât de neașteptate, încât nu ne rămâne decât să spunem: Facă-se voia Ta, Doamne! Pentru că știm că de la Domnul vine întotdeauna doar binele.” – Sfântul Teofan Zăvorâtul.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!