Care sunt cele 7 nivele spirituale ale iubirii si cum poti sa le parcurgi alaturi de persoana iubita

Care sunt cele 7 nivele spirituale ale iubirii si cum poti sa le parcurgi alaturi de persoana iubita

Publicat de Larisa Moldovan pe 8 February 2019 in RelatiiSpiritualitate

“Cursul dragostei adevărate nu a fost niciodată neted. “– William Shakespeare

Cele sapte trepte ale iubirii spirituale pe care le parcurgi alaturi de persoana iubita:

Prima treapta spirituala a iubirii: Atractia

Legea atractiei spune – „Ca sa fii atractiv/a, trebuie sa fii autentic/a.” Ce face ca o persoana sa fie atractiva? Cu siguranta naturaletea sa. Toate traditiile spirituale arata ca atractia este generata tocmai de sentimentul ca ne simtim bine in pielea noastra. Nimic nu este mai frumos decat un zambet exprimat cu naturalete.

A doua treapta spirituala a iubirii: Pasiunea

Aceasta etapa deschide de fapt usa catre o conexiune mai profunda, catre o realitate transcedentala. Paisunea apare atunci cand atractia dintre doua persoane este atat de intensa incat ii transporta dincolo de perceptiile obisnuite. Este un moment cand realitatea obisnuita se transforma in magie.

A treia treapta spirituala a iubirii: Comuniunea

Din punct de vedere spiritual, aceasta treapta a iubirii arata o comuniune intre suflete. Comuniunea inseamna conectarea in spirit. Astfel, treapta comuniunii devine si baza pentru construirea increderii reciproce. In aceasta etapa, indragostitii descopera un teritoriu al necunoscutului, luand unul de la celalalt ceea ce fiecaruia ii lipseste, completandu-se in acest mod.

A patra treapta spirituala a iubirii: Intimitatea

Legea spirituala a intimitatii arata ca adevarata intimitate se consuma undindu-se trup cu trup si spirit cu spirit. In timpul dragostei, energia se * uala si energia spirituala devin una. Energia se * uala este vazuta ca energia creativa a Universului.

A cincea treapta spirituala a iubirii: Renuntarea totala la Eu

Aceasta etapa spune ca, atunci cand ne abandonam pe noi insine intr-o alta persoana, reusim de fapt sa ne intalnim adevartul sine. Aceasta etapa anuleaza practic si ultimele incercari ale Ego-ului de a ne face sa ne dorim individualitate si separarea. Aceasta etapa a renuntarii deschide usa catre manifestarea miracolelor, care exista in afara Ego-ului: Eu, mine, al meu.

Multe dintre iubiri se destrama in aceasta etapa, datorita incapacitatii celor doi de a transcede ego-ul pana la capat.

A sasea etapa spirituala a iubirii: Incantarea

A sasea etapa spirituala vorbeste despre incantare, adica placerea si fericirea de a fi in viata si de a te bucura de frumusetea lumii. Aceasta stare este generata de comuniunea dintre feminin si masculin, iar incantarea si bucuria de a fi in viata devine sinonima cu bucuria de a iubi. Aceasta pentru ca, in esenta viata in sine este IUBIRE.

A saptea treapta spirituala a iubirii: Extazul

Legea extazului spune ca starea de extaz este de fapt starea noastra originala. Din aceasta energie provenim, este starea de gratie din Gradina Edenului catre care cu totii ne vom intoarce intr-o buna zi. Extazul este ultima treapta a iubirii spirituale si a legaturii intime dintre doua persoane care isi lasa spiritele traversate de dragostea adevarata.

“Iubirea nu ne face mereu sa ne simtim siguri, fiindca iubirea are potential si este prezenta pura si in prezenta pura, orice sentiment si orice impuls este bine-venit, oricat de subtil, oricat de dureros, oricat de inconvenient, oricat de puternic.

Asa incat, atunci cand lasi pe cineva sa conteze pentru tine, si tu iti permiti sa contezi pentru cineva, atunci nu esti controlat de frica ca inima ta nu va avea alta alternativa decat sa se sfarame in imensitatea iubirii si ca tu nu vei avea capacitatea sa controlezi ceea ce se intampa. Si iata de ce, Ego-ul nu poate iubi. “- Jeff Foster

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!