Care este Samsara Karmei și cum afectează aceasta viața unei persoane

Care este Samsara Karmei și cum afectează aceasta viața unei persoane

Publicat de Larisa Moldovan pe 11 February 2021 in SpiritualitateViata

Samsara este un ciclu, testamente, prin care fiecare persoană trebuie să treacă în etapa nașterii sale, a vieții, a morții, a încarnării (în hinduism) sau a renașterii (în budism). Credința aparținând majorității religiilor indiene. Se mai numește „roata sorții” „

Originea Samsara

Credința în originea ciclului de viață al Samsarei nu are o dată specifică, așa cum se întâmplă cu apariția creștinismului, de exemplu. Cu toate acestea, există cunoștințe care datează din Grecia Antică, în jurul anului 1000 î.Hr., când terminologia renașterii și reîncarnării a început să apară în textele religioase și filozofice, într-o perioadă în care înfloreau orfismul, platonismul și apoi jainismul și budismul.

Se crede că în India a început o dată cu religia vedică sau vedismul. Este cea mai veche religie indo-europeană bazată pe Vede, cele mai vechi patru cărți sanscrite, constând din rugăciuni, psalmi și ritualuri de sfințire și iertare scrise de către zei.

Există, de asemenea, teorii că aceasta a apărut din cultura șamană și din credințele lui Shraman (oamenii rupți de civilizație și de dorințele carnale de a se dedica spiritualității).

Ce este samsara și cum afectează viața unei persoane?

Samsara este un cuvânt de origine sanscrită. Samsara provine din samsari, care înseamnă „a curge împreună”, „a trece prin diferite etape sau stări”, „a rătăci”. Este, de asemenea, rădăcina cuvântului „Malay Sengsara” care înseamnă suferință. În acest sens, înseamnă rătăcirea veșnică sau înconjurul lumii, nașterea și renașterea, suferința și parcurgerea diferitelor etape care dau naștere suferinței, până când este posibil să se obțină o înțelepciune completă pentru a deveni unul cu Dumnezeu.

Acest concept face parte din majoritatea tendințelor filosofice și a religiilor. Are originea în India. Toate religiile sau mișcările filozofice cred că Samsara este un proces natural generat de natură, care aparține fiecărei persoane. Ei cred că aceasta este o etapă plină de ignoranță, ignoranță a realității, suferință, un produs al Karmei prin care trebuie să treacă o persoană pentru a realiza trezirea, evoluția, conducând la unirea cu Dumnezeu sau moksha.

De asemenea, roata Samsarei, explică ciclurile și diferitele etape ale vieții fizice: naștere, viață, moarte, renaștere sau reîncarnare. Este un cerc nesfârșit de viață, supus suferinței. În plus, conform credinței budiste, roata se rotește de trei mii de ori pentru a permite unei persoane să meargă în căutarea eliberării de atașamentele karmei și ale Samsarei, iar dacă nu realizează acest lucru în acest moment, sufletul sa va fi pierdut complet și va înceta să existe.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!