Care este principala greșeală a oamenilor care caută adevărul, pe Dumnezeu și sensul vieții? – O minunată afirmație a lui Albert Einstein.

Care este principala greșeală a oamenilor care caută adevărul, pe Dumnezeu și sensul vieții? – O minunată afirmație a lui Albert Einstein.

Publicat de Larisa Moldovan pe 27 July 2023 in Articole

Când vedeți o stea care cade pe cer, ce veți face prima dată? Gândiți-vă bine la această întrebare. Mulți au deja în minte o dorință pe care ar dori să o pună.

Dar puțini reușesc să o rostească cu voce tare – și totul se datorează faptului că se resping pe ei înșiși de la acest gând, uitând că atunci când o stea cade trebuie să-ți dorești ceva.

Oare greșeala fundamentală a oamenilor constă în faptul că sunt atât de neatenți? Poate că din această cauză ne îndepărtăm atât de mult de adevăr și de Dumnezeu? Poate că din această cauză sensul vieții nu ne-a fost complet dezvăluit?

Oamenii din lumea modernă au devenit prea preocupați, nu mai cred în miracole așa cum o făceau în copilărie. Iar aceasta este cea mai mare problemă, deoarece cei care sunt prea pragmatici gândesc doar în termeni de teme serioase pentru adulți, fără a-și permite să mai fie și copii pentru puțin timp.

Acesta este unul dintre motivele pentru care nu cred în miracole, renunță să-și îndeplinească dorințele și nu se gândesc deloc la vise. Chiar dacă cineva dintre cunoștințele lor le arată că răspunsul este vizibil în Univers, tot nu vom vedea și vom fi încăpățânați până la urmă să nu-l vedem. Astfel este construit omul, din păcate.

Nu veți obține niciodată credință în Dumnezeu și nu veți apela la ajutorul său, dacă nu știți subconștient că El există – și că este gata să fie alături de voi. Atâta timp cât sunteți sceptici cu privire la Dumnezeu – El nu va exista deloc în sufletul și mintea voastră. Același lucru se întâmplă și cu adevărul, în care cred unii, dar voi nu credeți.

Într-adevăr, sensul vieții constă în a se adânci în ambiguitatea, interesul și dezvoltarea multor evenimente ale sale. Voi, totuși, uitând să vă uitați doar într-o direcție și nu la lucrurile potrivite, nu veți înțelege nici măcar esența unor perioade.

Și acum, întoarceți-vă la gândurile despre dorință și stea. Doar un om prost va privi cum cade steaua. Un om mai inteligent își va dori imediat să afle ceva sau să obțină ceva.

Aici se întâmplă același lucru! Doar un om simplu se va uita la degetul unei mâini întinse, pentru că nu vede nimic altceva, dar ar putea face asta, dacă ar putea să gândească mai larg decât de obicei.

În ce constă esența cuvintelor lui Einstein? În faptul că doar câțiva oameni sunt pregătiți să vadă mai mult decât doar situația în sine. Ei își imaginează ceea ce este necesar, nu acordă atenție factorilor de distracție. Ei știu să viseze și să urmărească ceea ce a fost dorit cu ceva timp în urmă.

Ei ascultă cu atenție pe cei din jur, nu urmând cuvintele lor, ci ascultându-i și învățând de la ei. Și tocmai în acești oameni stă viitorul lor, deoarece ei nu se consideră “proști” și “idioți”.

Marele și genialul savant Albert Einstein a spus multe lucruri bune și înțelepte, care mai târziu au fost de folos umanității. Această înțelepciune i se atribuie și lui, dar chiar nu contează cine a spus-o, mai important este sensul:

“Când cineva arată cu degetul spre cer, doar un prost se uită la deget.” – Albert EinsteinDistribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!