Care este cel mai important sens al vieții pentru toți oamenii? – Răspunsul a fost găsit în cartea lui Hermann Hesse

Care este cel mai important sens al vieții pentru toți oamenii? – Răspunsul a fost găsit în cartea lui Hermann Hesse

Publicat de Larisa Moldovan pe 1 August 2023 in De SufletDezvoltare PersonalaLecții de viațăSfaturi

Pentru ce trăim pe acest Pământ? Această întrebare este considerată una dintre cele mai complicate. Găsirea răspunsului la ea pare imposibilă, deși omenirea încă nu își pierde speranța că, într-o zi, va reuși să facă acest lucru.

Să lași ceva în urma ta

Gândul că viața este trecătoare ne este insuflat de aproape la fiecare pas, încă din copilărie. Este greu să acceptăm acest lucru, dar este adevărat. Timpul alocat nouă trece foarte repede – zilele se succed rapid, și, la un moment dat, omul se întreabă ce va rămâne în urma sa după moarte.

În astfel de momente, ne amintim de personalitățile semnificative pentru umanitate: scriitori celebri, actori, oameni de știință, politicieni și sportivi. Din când în când, ne dorim să fim asemenea acestor oameni cu faimă mondială și cu nume cunoscute de toți.

Uneori ne gândim că aceasta este singura posibilitate de a ne consemna în istorie. Pot toți oamenii să devină celebri în întreaga lume? Desigur că nu. În scurt timp, realizăm acest lucru și începem să căutăm alte căi.

În psihologie, există mai multe tipuri de idealuri de viață.

Primul dintre ele se axează pe distracție și leneveala: viața pentru plăceri și petrecerea timpului într-un mod plăcut. În viața unei astfel de persoane, prioritatea o constituie petrecerile, viața socială și viața publică.

Al doilea tip trăiește exact la fel ca majoritatea oamenilor. Pentru oamenii acestui tip, aspectele importante din viață sunt familia, copiii, cariera, implicarea socială, voluntariatul.

Al treilea tip se axează pe creație și autodezvoltare. Astfel de oameni preferă activitățile sportive, dezvoltarea lor personală și promovarea științei.

Viața fără sens

Se poate trăi fără un sens în viață? Fără îndoială. Nu fiecare persoană este capabilă să își definească scopul pentru care trăiește pe această planetă. Cu toate acestea, cum va fi această viață? De obicei, o persoană care trăiește fără un scop și nu vede sensul în viața sa pur și simplu trece prin zile așteptându-și moartea.

În timp, el pierde interesul pentru tot – persoane, cărți, filme, haine frumoase, casă curată, mâncare gustoasă. Îi este complet indiferent ce se va întâmpla cu el mâine sau poimâine. O astfel de persoană se simte inutilă și nefolositoare pentru oricine.

Din asta putem deduce că o persoană fără un scop își va găsi foarte greu un sprijin în viață și însăși viața lui nu stârnește niciun fel de emoții, în afară de dezamăgiri. Mulți oameni încearcă să trăiască după idealurile altora.

Ei cred că, dacă vor trăi la fel ca o persoană pe care o admiră, vor putea găsi liniște interioară sau o anumită armonie. Ce se întâmplă în realitate? Dacă se întâmplă ca scopurile de viață ale acestor două persoane să coincidă, atunci putem considera asta un mare noroc.

În majoritatea cazurilor, însă, oamenii încearcă să se schimbe, să se conformeze idealurilor altora. Chiar dacă vor reuși să atingă ceea ce își doresc, tot nu vor simți fericirea.

,,Adevărata chemare a fiecăruia trebuie să vină de la sine” – Hermann Hesse

Dacă o persoană își va putea înțelege propria ființă, își va răspunde sincer la întrebarea: Ce anume îmi aduce fericirea? Atunci va putea înțelege și care este adevăratul scop al vieții sale.

O astfel de poziție este foarte importantă, deoarece numai astfel îi va permite să determine în ce direcție trebuie să se îndrepte pentru a deveni fericit.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!