Cand un om pentru care ti-ai fi dat sufletul te dezamageste nu mai poti fi acelasi, oricat ai incerca

Cand un om pentru care ti-ai fi dat sufletul te dezamageste nu mai poti fi acelasi, oricat ai incerca

Publicat de Larisa Moldovan pe 7 October 2020 in De Suflet

Nu-i cere lui Dumnezeu sa faca ceea ce vrei tu. Cere-i lui Dumnezeu sa faca ceea ce trebuie.

Cand Dumnezeu nu face ceea ce vrem noi, nu este usor. Niciodata nu a fost. Niciodata nu va fi. Insa credinta este convingerea ca Dumnezeu cunoaste mai mult decat noi despre viata asta si El ne va scoate la capat.

Dezamagirea este vindecata de asteptari reevaluate.

Imi place povestea despre tipul care s-a dus la magazinul de animalute cautand un papagal cantator. Se pare ca era burlac si in casa sa era prea liniste. Proprietarul magazinului avea pasarea potrivita pentru el, asa ca barbatul a cumparat-o. Ziua urmatoare burlacul a venit acasa de la servici intr-o casa plina de muzica. S-a dus la colivie sa hraneasca pasarea si a remarcat pentru prima oara ca papagalul avea doar un picior.

S-a simtit inselat ca i-a fost vanduta o pasare cu un singur picior, asa ca a sunat si s-a plans.

„Ce vrei,” a raspuns proprietarul magazinului, „o pasare care poate canta sau o pasare care poate dansa?”

Intrebare buna in vremuri de dezamagire.

Dezamăgirea vine pentru că tu începi să ai așteptări

Când ești bun (că alt termen mai potrivit nici nu găsesc acum), se naște în tine dorința ca și cel cu care ești bun să fie bun cu tine la rândul lui. E atât de abstractă bunătatea asta (ce e bun pentru mine, nu înseamnă neapărat bun și pentru tine), încât mi-e teamă că nu o să mă fac pe deplin înțeleasă. Și nu doar dorința asta se naște. Se mai naște și dorința ca lucrurile să se întâmple exact așa cum vrei tu, pentru că ai senzația că tu ai grijă ca pentru celălalt fix așa să stea lucrurile. Pe scurt, începi să ai așteptări (asta nu o poți controla) și ești dezamăgit pentru că, evident, nu toate așteptările tale vor fi împlinite când și cum dorești tu.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!