Cand simti ca te apasa crucea e semn ca mergi in urma Domnului

Cand simti ca te apasa crucea e semn ca mergi in urma Domnului

Publicat de Larisa Moldovan pe 9 February 2020 in De Suflet

Nu te concentra pe oamenii care iti fac rau, te supara si te indispun, ci concentreaza-te pe oamenii frumosi, care iti spun vorbe frumoase, te incurajeaza,te ridica si te sprijina in evolutia ta…doar ei conteaza cu adevarat!

Nu te concentra pe situatiile neplacute care te fac sa te simti rau, ci concentreaza-te pe cele la care visezi…doar ele conteaza cu adevarat!

Nu te concentra pe amintirile dureroase si triste, ci concentreaza-te pe cele frumoase si placute, care iti umplu sufletul de bucurie….doar acele amintiri merita atentia ta!

Nu te concentra pe cat de greu este sa iti indeplinesti visele, ci pe cat de puternic si increzator in tine esti, si acestea se vor indeplini la momentul potrivit…si doar asta conteaza cu adevarat!

Nu te concentra pe ganduri de lipsa, ci concentreaza-te pe ganduri de prosperitate si astfel te vei directiona spre prosperitate si nu spre lipsa!

Nu te concentra pe „NU POT”, ci concentreaza-te pe a te AUTOMOTIVA: ”EU POT”, ”EU MERIT TOT CE E MAI BUN”, ”Eu POT REUSI in tot ceea ce-mi propun”….

Nu te concentra pe autocompatimire, ci concentreaza-te pe AUTOINCURAJARE. A-ti plange de mila NU te ajuta la nimic, ci te face sa te simti prost si sa-ti pierzi curajul si astfel sa NU actionezi in directia dorintelor tale, dar a te autoincuraja te ajuta enorm sa actionezi si sa realizezi ceea ce-ti doresti!

Nu te concentra pe TEMERILE tale, pentru ca ele te vor paraliza si NU iti vor permite sa actionezi in directia dorintelor tale, ci concentreaza-te pe a ACTIONA cu curaj, INCREZATOR IN TINE si in faptul ca POTI reusi in tot ceea ce-ti doresti! Temerile sunt neimportante si tot ce conteaza pentru a reusi e INCREDEREA IN TINE!

Nu te concentra pe relatiile din trecutul tau care ti-au adus multa suferinta. Lasa-le in trecut pentru ca acolo este locul lor si concentreaza-te pe relatia ta din prezent pentru ca doar ea mai conteaza!

Nu te concentra pe trecutul tau trist, ci cauta sa iei lectiile ce trebuia sa le inveti din el si cauta sa te concentrezi doar pe PREZENT pentru ca doar prezentul tau conteaza cu adevarat!

Nu te concentra pe lucruri care te intristeaza si te deprima, ci cauta sa te concentrezi pe ceea ce te face sa te simti bine si te bucura!

Starea ta de BINE sau de RAU, precum si reusitele tale in viata, depind de ceea pe ce iti CONCENTREZI mintea! Fii foarte atent pe ce te CONCENTREZI!

Concentreaza-te pe FRUMOS, iubire, bucurie si fericire, pentru ca doar ele conteaza cu adevarat!

Nu poti merge fara cruce in urma Domnului Purtator de Cruce; si toti cei care merg in urma Lui merg, negresit, cu crucea.

Ce e aceasta cruce? Necazurile, stramtorarile si intristarile de tot felul, care vin dinlauntru si din afara asupra celui ce implineste cu constiinta dreapta poruncile Domnului, traind in duhul randuielilor si cerintelor Lui. Aceasta cruce se intrepatrunde pana-ntr-atata cu modul de vietuire al crestinului, incat acolo unde este crestinul este si ea, iar acolo unde nu e aceasta cruce nu poate fi vreun crestin.

Inlesnirile de toate felurile si viata in dezmierdari nu sunt pentru un crestin adevarat. Sarcina crestinului adevarat e sa se curateasca si sa se indrepteze. El e ca un bolnav care trebuie sa fie cauterizat pe ici, taiat pe dincolo, iar asta nu poate avea loc fara durere. El vrea sa se smulga din robia unui vrajmas puternic; poate face asta fara sa lupte si fara sa fie ranit? El trebuie sa mearga impotriva tuturor randuielilor (lumesti) care il inconjoara, iar asta cum o poate face fara neplaceri si stramtorari?

Bucura-te, deci, cand simti ca te apasa crucea, fiindca acesta este semnul ca mergi in urma Domnului, pe calea mantuirii, in Rai. Rabda putin. Acum-acum vine sfarsitul, insotit de cununi!

(Sfantul Teofan Zavoratul, Talcuiri din Sfanta Scriptura pentru fiecare zi din an, Editura Sophia, Bucuresti, pp. 47-48)Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!