Image

Când sărbătorim Paștele în 2021

Publicat de Patricia Esca pe 28 January 2021 in Sarbatori

Paștele este cea mai mare, cea mai strălucitoare și cea mai importantă sărbătoare din creștinismul ortodox. Fiecare credincios ar trebui să știe din timp când va fi sărbătorită Învierea lui Hristos în 2021 pentru a se pregăti în mod corespunzător pentru aceasta.

Pregătirea pentru sărbătoarea Învierii

Paștele este cea mai importantă și mai luminoasă sărbătoare a anului, dar necesită o oarecare pregătire. Vorbim despre Postul Mare, care în 2021 va începe pe 15 martie și se va încheia pe 1 mai. Va fi o lună și jumătate cu cea mai strictă abstinență la mâncare și cât mai multă rugăciune.

Pentru a simți toată puterea sărbătorii de Paște, este necesar să trecem prin toate regulile pe care ni le pregătește postul. El te va ajuta să te apropii de Dumnezeu și să înțelegi importanța sărbătorii. În perioada postului, trebuie să te rogi mai des, să mergi la Biserică, să-ți mărturisești păcatele și să te împărtășești.

Citeste si  Mare sarbatoare astazi, 29 iunie - Sfinții Petru și Pavel. Traditii si obiceiuri

Când este Paștele în 2021

Paștele vine imediat după sfârșitul postului. Ultima zi de post este în Sâmbăta Mare, 1 mai, ceea ce înseamnă că Paștele din 2021 cade duminică , 2 mai.

În această zi se obișnuiește să ne bucurăm de învierea Domnului, să ciocnim ouă roșii cu prietenii și rudele și să vizităm rudele. De Paști, nu trebuie să fii trist, răzbunător, supărat și invidios. Trebuie să lăsați tot ce este mai rău în urmă și să arătați tot ce este mai bun în voi înșivă.

În această zi de mare sărbătoare, trebuie să citiți rugăciuni de mulțumire, să participați la slujba de la biserică, să fiți aproape de familia voastră și să faceți fapte bune. Cel mai important lucru este să vă amintiți că nu este o zi pentru a vă face treburile casnice. Toate pregătirile importante trebuie făcute în Săptămâna Mare.

Pentru cei care pot rezista, și nu suferă de afecțiuni medicale, le este recomandat să țină tot postul, și chiar și Vinerea neagră.

Citeste si  La multi ani de Sfântul Gheorghe, o sărbătoare cu multe tradiții, superstiții și obiceiuri

De reținut din acest articol:

Sfintele Paște cade pe 2 mai 2021.

Postul începe pe 15 martie și se termină pe 1 mai (nu vă lăcomiți de 1 mai, mai așteptați 1 zi).

Paștele Catolic va fi anul acesta la aproape o lună distanță, pe 4 aprilie!  

Dumnezeu să vă binecuvânteze!


Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Facebook Distribuie pe Telefon

Despre Patricia Esca

Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Patricia, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!