Când o ușă se închide, întregul univers se deschide pentru tine

Când o ușă se închide, întregul univers se deschide pentru tine

Publicat de Larisa Moldovan pe 21 December 2020 in Dezvoltare PersonalaGanduriLecții de viațăPersonalitatePsihologieSpiritualitateViata

Când închizi ușa sufletului, de obicei nu este din mândrie sau lașitate. Faci asta pentru că te-ai săturat să dai și să nu primești nimic în schimb. Pentru că rămâi fără putere și dorință. Și apoi treci pragul fricii pentru a deschide noi uși.

Da, știm cu toții că „atunci când o ușă se închide, se deschide alta”. Dar aceste noi uși, aceste noi Universuri pline de noi posibilități, se deschid dintr-un motiv. Pentru a face acest lucru, trebuie să faceți un efort, dar în primul rând – să renunțați la trecut.

Suferim tot timpul de un obicei incurabil de a ne bloca la același canal emoțional: suferință, atașament față de lucrurile pierdute, amintirea a ceea ce nu am realizat niciodată și amărăciunea tuturor dezamăgirilor pe care le-am trăit. Cumva, în acest abis al emoțiilor complexe, lăsăm adesea un număr infinit de uși pe jumătate deschise cu un semn „pentru orice eventualitate”.

Trebuie să încercați să vă opriți și să simțiți vântul suflând prin aceste uși pe jumătate deschise. Acesta este un vânt rece care miroase a timp oprit, lacrimi uscate și vise neîmplinite. Acest vânt este plin de ecouri ale vocilor acelor oameni care odată ne-au rănit.

Pentru a menține echilibrul emoțional și sănătatea sufletului, trebuie să închizi aceste uși.

Uși pe care nu îndrăznim să le închidem

Înainte de a vorbi despre Universurile care vă așteaptă în spatele multor uși închise, aruncați o privire atentă asupra ușilor pe care nu le-ați închis. Ce înseamnă cu adevărat să închei o altă etapă din viața ta, să renunți la slujbă sau să-ți închei relația?

În primul rând, înseamnă să știi cum să te eliberezi corect. Și nimeni nu ne-a învățat vreodată aceste cunoștințe. Cu toate acestea, dacă vă gândiți o clipă la acest act delicat de curaj, veți realiza că procesul de creștere, dezvoltare și dobândire a anumitor calități implică învățarea cum să închideți ușile din trecut – toate ușile din care suflă vânturile reci ale suferinței.

Viața ne învață că, pentru a fi fericiți, trebuie să putem lua decizii. Dacă nu îndrăznești să treci peste prag și să trântești ușa în fața a ceva care te doare și te epuizează, atunci te privezi de ocazia de a fi fericit.

Cum să închizi în mod corespunzător următoarea etapă a vieții

Ne agățăm de cuvintele care nu au fost rostite de noi la momentul potrivit. Suntem împovărați de oportunități pierdute și multe întrebări „de ce?”, nesfârșite, la care nu vom găsi niciodată un răspuns.

Nimeni nu poate locui în două locuri în același timp. Ori mergi înainte ori devii un semn de carte care rămâne pentru totdeauna pe cel mai dramatic capitol al cărții. Nu este corect; trebuie să întoarceți pagina și să deveniți cine sunteți cu adevărat.

Căutarea unui nou univers personal

Practică dezvoltarea responsabilității personale prin dialog intern cu tine însuți. Întrebați-vă la ce vă blocați, ce vă împiedică să faceți un pas înainte și să închideți ușa respectivă. Definiți-vă temerile, denumiți-le și încercați să le analizați. Și întreabă-te dacă vrei să rămâi în același loc în care te afli acum peste câțiva ani.

Cunoaște-ți punctele forte. Evidențiați-vă punctele forte, talentele și realizările. Și amintește-ți care sunt punctele tale forte și oamenii care te susțin cu adevărat și te iubesc.

Elaborați un plan pentru viitorul apropiat. Imaginați-vă locul în care ați dori să fiți și lucrurile pe care ați dori să le faceți în șase luni. Scufundați-vă în sentimentul pozitiv care însoțește aceste imagini.

Mergeți înainte fără o povară inutilă: cu inima deschisă, mintea calmă și ochii deschiși. Continuați-vă călătoria fără ură, fără resentimente, fără greutate emoțională și fără acele pietre care v-au fost puse în spate și care v-au ținut captiv.

Închide ușile trecutului și înfruntă viitorul cu o nouă speranță în ochii tăi. Ești doar o altă stea din univers care caută oportunități noi și incitante.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!