Când nimic nu merge bine … 8 lucruri de reținut!

Când nimic nu merge bine … 8 lucruri de reținut!

Publicat de Larisa Moldovan pe 25 March 2021 in ArticoleDezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSfaturi

Când nimic nu merge bine … Iată 8 recomandări pe care trebuie să le cunoașteți, care vă vor motiva atunci când aveți cel mai mult nevoie:

„Dacă treci prin iad, continuă fără să te oprești”. Winston Churchill

1. Durerea face parte din evoluție.

Uneori viața își închide ușile pentru că este timpul să ne mișcăm. Și asta e bine, pentru că de multe ori nu mergem mai departe dacă circumstanțele nu ne obligă. Când vin vremurile grele, amintește-ți că nici o durere nu vine fără un scop. Indeparteaza-te de ceea ce te doare, dar nu uita niciodată lecția pe care ti-o da. Doar pentru că te lupți nu înseamnă că eșuezi.

Orice mare succes necesită o luptă demnă. Binele necesită timp. Rămâi răbdător și încrezător. Totul se va rezolva, probabil nu imediat, dar până la urmă totul va funcționa … Amintiți-vă că există două tipuri de durere – durerea care vă doare și durerea care vă schimbă. Ambele dureri te ajută să crești.

2. Totul în viață este temporar.

Ori de câte ori plouă, știi că se va opri. De fiecare dată când te rănești, rana se vindecă. După întuneric, lumină apare întotdeauna – vă aduce-ți aminte de asta în fiecare dimineață, dar cu toate acestea ni se pare adesea că noaptea va continua mereu. Acest lucru nu se va întâmpla. Nimic nu ține la nesfârșit.

Deci, dacă totul este bun acum, bucură-te de el. Nu va dura pentru totdeauna. Doar pentru că viața nu este ușoară la un moment dat nu înseamnă că nu poți râde. Dacă există ceva care te îngrijorează, nu înseamnă că nu poți zâmbi. Fiecare moment vă oferă un nou început și un nou sfârșit. În fiecare secundă ai o a doua șansă. Folosește-o.

3. Anxietățile și plângerile nu schimbă nimic.

Cei care se plâng cel mai mult realizează cel mai puțin dintre toți. Nu lăsați umbrele trecutului să vă întunece viitorul. Plângerile legate de experiența de astăzi nu vor face ziua de mâine mai luminoasă. În schimb, acționează, fă o schimbare folosind ceea ce ai învățat. Și indiferent ce se întâmplă în cele din urmă, amintiți-vă că adevărata fericire se apropie doar atunci când încetați să vă plângeți de problemele voastre și începeți să fiți recunoscători pentru toate acele probleme pe care nu le aveți.

4. Cicatricile tale sunt simboluri ale puterii tale.

Nu vă rușinați niciodată de cicatricile pe care vi le-a lăsat viața. Cicatricea înseamnă că durerea a dispărut și că rana s-a vindecat. Aceasta înseamnă că ați depășit durerea, ați învățat o lecție, ați devenit mai puternic și ați avansat. Cicatricea este ceva de genul unui tatuaj de triumf. Nu lăsa cicatricile să te ia ostatic. Nu le lăsa să te facă să trăiești cu frică. Începe să le privești ca pe un semn de putere.

5. Fiecare mică luptă este un pas înainte.

În viață, răbdarea nu înseamnă așteptare; este capacitatea de a menține o bună dispoziție lucrând din greu pentru visele tale. Deci, dacă intenționați să încercați, mergeți până la capăt. În caz contrar, nu are sens din start. Acest lucru poate însemna să-ți pierzi stabilitatea și confortul pentru o vreme și poate chiar sănătatea ta. Este posibil să trebuiască să nu mănânci ceea ce ești obișnuit timp de mai multe săptămâni la rând sau să nu dormi atât de mult cât ai fost obișnuit.

Acest lucru poate însemna că zona ta de confort se va schimba. Acest lucru poate însemna singurătate. Singurătatea este însă un cadou care face posibile multe lucruri. Veți obține spațiul de care aveți nevoie. Orice altceva este un test al determinării tale, a cât de mult vrei cu adevărat să îți atingi obiectivul.

6. Reacția negativă a altor persoane nu este problema ta.

Fii încrezător când răul te înconjoară. Zâmbește când alții încearcă să te dărâme. Acesta este un mod ușor de a vă menține propriul entuziasm. Când alte persoane vorbesc de rău despre tine, continuă să fii tu însuți. Nu lăsați niciodată vorbele să vă schimbe. Nu puteți pune totul la inimă, chiar dacă pare să vă afecteze personal. Nu credeți că oamenii fac ceva pentru voi. O fac pentru ei înșiși. În primul rând, nu te schimba niciodată pentru a impresiona pe cineva care spune că nu ești suficient de bun.

Schimbați-vă doar dacă vă face mai bine și vă conduce către un viitor mai luminos. Oamenii te vor vorbi indiferent de ceea ce faci și cât de bine o faci. Fă-ți griji pentru tine, nu pentru părerile altora. Dacă crezi în ceva, nu te teme să lupți pentru asta. Puterea vine din depășirea a ceea ce alții consideră imposibil.

7. Ceea ce trebuie să se întâmple se va întâmpla.

Ești puternic atunci când refuzi să țipi și să te plângi și începi să zâmbești și să îți apreciezi viața. Există binecuvântări ascunse în fiecare luptă cu care te confrunți, dar trebuie să fii dispus să-ți deschizi inima și mintea pentru a le vedea. Nu poți face lucrurile să se întâmple. Poți doar încerca.

Iubiți viața, aveți încredere în intuiția voastră, riscați, puteți pierde și redescoperi fericirea, învățați prin experiență. Viața este o călătorie grozavă. Nu vă mai faceți griji, nu puneți întrebări și nu vă îndoiți în niciun moment. Râdeți dacă ceva nu merge bine, trăiți momentul și bucurați-vă de fiecare moment al vieții voastre, oricare ar fi acesta. S-ar putea să nu fiți chiar acolo,

8. Doar continuați să vă mișcați prin viață.

Nu vă fie frică să vă întoarceți – să încercați din nou, să trăiți din nou, să iubiți din nou, să visați din nou. Nu lăsa nenorocirea să te rupă în bucăți. De multe ori învățăm cele mai bune lecții din viață în cele mai rele momente și din cele mai mari greșeli. Vor fi momente în care tot ceea ce ar fi putut merge bine pare să fi mers prost. Și ți se poate părea că ești blocat în această rutină pentru totdeauna, dar nu poate fi așa.

Când sunteți gata să renunțați, amintiți-vă că uneori lucrurile trebuie să meargă prost pentru a înțelege mai bine situația. Uneori trebuie să treci prin ce e mai rău pentru a ajunge la bine. Universul face întotdeauna ceea ce este corect.

Da, viața este grea, dar tu ești rezistent. Găsește forța de a zâmbi în fiecare zi. Găsește curajul să te simți diferit, dar totuși frumos. Găsește în inima ta ceea ce îi face și pe alții să zâmbească. Nu acordați prea multă atenție lucrurilor pe care nu le puteți schimba. Trăiește simplu. Iubește cu generozitate. Vorbește cu sinceritate. Muncește din greu. Și chiar dacă nu este suficient, continuați. Nu vă opriți din mișcare.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!