Când ne cere corpul ajutor: 15 semnale importante

Când ne cere corpul ajutor: 15 semnale importante

Publicat de Larisa Moldovan pe 15 December 2020 in SanatateSfaturiStiinta

Corpul uman este conceput într-un mod absolut uimitor. În același timp, în noi are loc un număr de neimaginat de procese. Și, dacă apare un eșec, atunci cu siguranță vom simți ceva neobișnuit.

Cu toate acestea, mulți dintre noi ignorăm acest lucru. Dar este întotdeauna mai bine să eliminați problema de la bun început decât să aveți mai târziu diverse complicații! Deci, haideți să aflăm ce înseamnă unele dintre semnalele din corpul nostru.

15 semne de probleme de sănătate

Piele uscata – Corpului tău îi lipsește vitamina E. Pentru a reface rezervele, include în dietă nuci, pește gras și uleiuri vegetale.

Păr și unghii fragile – Aceste simptome indică un deficit de vitamine B și calciu. Se obține natural din cereale încolțite, cereale integrale și pâine integrală.

Sângerarea gingiilor – Organismului îi lipsește vitamina C. Se găsește în ceapă, usturoi, fructe și legume. De asemenea, puteți bea infuzie de măceș sau ceai cu ace de pin.

Somnul slab și iritabilitate – Vorbește despre deficitul de magneziu și potasiu. Aceste oligoelemente se găsesc în caise uscate, gem de caise, prune uscate și sfeclă.

Crampe noaptea – De asemenea, vorbesc despre lipsa de magneziu și potasiu.

Piele uscată pe coate – Acesta este un simptom clar al lipsei de vitamine C și A. Acestea se găsesc în toate legumele și fructele de culoare portocalie: morcovi, dovleac, roșii, caise, caise uscate.

Dorința de a mânca sărat – O infecție s-a instalat în organism sau procesele inflamatorii s-au înrăutățit, în primul rând în sistemul genito-urinar.

Dorința de a mânca ceva dulce – Poate că sunteți obosiți și aveți nevoie de o reîncărcare rapidă a energiei – glucoza. În acest caz, este mai bine să folosiți miere sau ciocolată neagră pentru a evita problemele cu tractul gastro-intestinal.

Dorința de a mânca mâncare proaspătă – Acest simptom poate indica gastrită sau probleme hepatice. Alimentele nedospite pot ajuta la ameliorarea crampelor și la calmarea stomacului.

Dorința de a mânca semințele – Corpului tău îi lipsesc antioxidanții.

Dorința de a mânca acru – Corpul însuși are nevoie de aceste produse, deoarece are nevoie de stimularea ficatului sau a vezicii biliare. Include lămâia și afinele în dieta ta.

Pofta de fructe de mare – Cel mai probabil, vorbim despre o lipsă de iod în organism.

Dorința de a mânca ceva amar – Aveți probleme cu tractul gastro-intestinal. O curățare foarte delicată a corpului este potrivită aici.

Dorința de a mânca picant – Alimentele picante stimulează digestia, dar trebuie consumate în cantități foarte rezonabile și nu pe stomacul gol.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!