Image

Când încălzești inimile altora, atunci te încălzești și pe tine. O poveste de la Auschwitz

Publicat de Patricia Esca pe 7 February 2021 in De SufletIstorieLecții de viațăPildeViata

Îmi dai voie să-ți spun secretul supraviețuirii în această lume? O poveste frumoasă, la care mi-au dat lacrimile, pe care aș vrea să o împărtășesc și cu voi.

Angel, un evreu care deține cea mai faimoasă brutărie din Germania, spunea adesea:

„Știi de ce eu sunt în viață astăzi?

Eram încă un adolescent când naziștii din Germania i-au ucis pe evrei fără milă. Naziștii ne-au dus cu trenul la Auschwitz. În compartimentul în care eram era un frig mortal noaptea.

Am rămas în vagoane multe zile fără mâncare, fără paturi și, prin urmare, fără posibilitatea de a ne încălzi cumva. Ningea peste tot. Vântul rece ne răcea obrajii în fiecare secundă. Eram sute de oameni în acele nopți reci și cumplite. Fără mâncare, fără apă, fără adăpost.

Sângele îți îngheța în vene. Lângă mine era un evreu în vârstă, care era foarte iubit în orașul meu. Tremura din toate încheieturile și părea îngrozitor.

Citeste si  Atunci cand simti ca nu mai poti, trebuie sa ai incredere in Dumnezeu si sa mergi mai departe - "Multumesc, Doamne, pentru ca ai crezut in mine. Pentru ca nu ai renuntat la mine."

Mi-am înfășurat brațele în jurul lui pentru a-l încălzi. L-am îmbrățișat strâns pentru a-i oferi ceva căldură. I-am masat brațele, picioarele, fața, gâtul. L-am implorat să rămână în viață. L-am încurajat. Așa l-am ținut pe omul acesta cald toată noaptea. Eu însumi eram obosit și rece. Degetele îmi erau amorțite, dar nu am încetat să masez corpul acestui bărbat pentru a-l încălzi.

Au trecut multe ore așa. În cele din urmă a venit dimineața, soarele a început să sclipească. M-am uitat în jurul meu pentru a vedea ce fac ceilalți oameni. Spre groaza mea, nu vedeam decât cadavre înghețate. Tot ce auzeam era tăcerea morții. Noaptea geroasă a ucis pe toată lumea. Au murit de frig. Doar două persoane au supraviețuit: eu și bătrânul.

Bătrânul a supraviețuit pentru că nu l-am lăsat să înghețe și eu am supraviețuit pentru că i-am ținut de cald.

Îmi dai voie să-ți spun secretul supraviețuirii în această lume? Când vei încălzi inimile altora, atunci te vei încălzi și pe tine. Când îi sprijini, îi întărești și îi inspiri pe ceilalți, atunci primești și tu sprijin, întărire și inspirație în viața ta. “

Să fiți binecuvântați și să binecuvântați pe toată lumea!

Citeste si  De ce adevărata fericire vine abia după vârsta de 50 de ani

Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Facebook Distribuie pe Telefon

Despre Patricia Esca

Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Patricia, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!