Când devine o alarmă durerea de cap?

Când devine o alarmă durerea de cap?

Publicat de Larisa Moldovan pe 15 October 2021 in SanatateSfaturi

Durerea de cap este, într-o oarecare măsură, un fenomen normal în viața noastră, Dar fără îndoială, este o afecțiune cunoscută și enervantă, care trece adesea de la sine fără să facem nimic special și nu duce la complicații grave.

Cu toate acestea, există persoane la care reapare durerea de cap chiar dacă a luat analgezice sau s-a odihnit bine. Acum ne referim deja la altceva, și anume la migrenă , o durere de cap cronică care afectează semnificativ bunăstarea vieții.

Ce factori trebuie luați în considerare atunci când determinați gravitatea problemei

La Universitatea Harvard a fost realizat un studiu foarte interesant asupra durerilor de cap. În primul rând, pentru a vă liniști puțin, ar trebui să știți că în aproape 95% dintre cazuri, această afecțiune neplăcută nu este un simptom al unei boli grave.

Acum, că am clarificat situația, trebuie remarcat și faptul că durerea de cap este foarte deprimantă. Boli precum migrena, lupus, depresie sau artrita pot avea această urmare. Știm că nimeni nu a murit din cauza durerii de cap în sine, dar ea afectează semnificativ calitatea vieții oamenilor.

Astfel de probleme de sănătate, fără îndoială, înrăutățesc viața. Cu toate acestea, este foarte important să știm în ce moment o durere de cap sau o migrenă ne avertizează cu privire la ceva mult mai grav.

Când o durere de cap devine un semnal de alarmă

Studiul menționat mai sus de la Universitatea Harvard a identificat o serie de caracteristici la care ar trebui să fiți întotdeauna atenți dacă dvs. sau cineva apropiat suferiți de dureri de cap.

 • Natura durerii de cap se schimbă brusc. De exemplu, dacă în trecut ați suferit dureri de cap înțepătoare care au trecut după ce ați luat analgezice, iar acum același medicament nu vă mai ajută, ar trebui că consultați un medic.
 • Ar trebui, de asemenea, să mergeți la un specialist pentru control dacă aveți un atac incredibil de sever de durere.
 • Dacă durerea se agravează atunci când tușiți sau vă mișcați, atunci nu este normală;
 • În plus, ar trebui să fiți atent când o durere de cap vă împiedică să vă faceți treburile zilnice;
 • Unele persoane devin agresive sau iritabile în timpul durerilor de cap. Aceasta este, de asemenea, o abatere de la normalitate;
 • Fii foarte atent dacă durerea este însoțită de febră și amorțeală a gâtului;
 • Dacă durerile de cap sunt însoțite de probleme de vedere, ochi inflamați , tulburări de vorbire, slăbiciune și amețeli, trebuie să mergeți imediat la spital sau să chemați o ambulanță;
 • Medicii spun, de asemenea, că durerile care apar brusc în timpul nopții ar trebui să fie un motiv de îngrijorare;
 • Dacă durerea apare ca și cum v-ar fi lovit ceva în cap și nu dispare, trebuie să mergeți imediat la spital.

Cefalee și accident vascular cerebral

Când o persoană are o durere de cap severă, cel mai mare factor de risc este producerea unui accident vascular cerebral. Astfel de atacuri pot apărea atât la o vârstă fragedă, cât și la o vârstă înaintată. Prin urmare, ar trebui să știți care sunt cele șase semne ale unui accident vascular cerebral:

 • O persoană își pierde brusc simțurile pe o parte a corpului : braț, picior sau jumătate a feței.
 • După cum am spus mai devreme, există o durere de cap incredibil de severă.
 • Apare o senzație de furnicături la nivelul feței, brațului sau piciorului (pe o parte a corpului).
 • Pierderea vederii la un ochi.
 • Probleme cu vorbirea sau neputința de a vorbi corect.
 • Această afecțiune este adesea precedată de o senzație de amețeală, instabilitate sau pierderea echilibrului.

Cefalee cronică

Suntem cu toții foarte conștienți de efectele migrenelor și ale durerilor de cap tensionate, dar, potrivit neurologilor și pacienților, durerile de cap cronice sunt cele mai dureroase. Atunci când ajung în această stare, oamenii sunt copleșiți de frică și încep să creadă că se va întâmpla ceva teribil. Cu toate acestea, această afecțiune nu este atât de gravă pe cât pare.

Senzațiile de durere sunt foarte puternice, iar persoana poate rămâne imobilizată timp de câteva ore, dar, așa cum am spus, durerea cronică nu este un simptom al vreunei boli. Cefaleea cronică apare la 1% din populație , mai ales la bărbați. Aceasta este o durere severă și debilitantă care poate dura de la 15 la 90 de minute și poate apărea de mai multe ori în timpul zilei.

Cefaleea cronică este asociată cu probleme hipotalamice minore și ritmuri circadiene. Uneori, stilul de viață al unei persoane, stresul, lipsa somnului sau volumul prea mare de muncă pot duce la această problemă. Drept urmare, dorim să subliniem că, în majoritatea cazurilor, durerile de cap nu reprezintă o amenințare gravă și apar din cauza oboselii, tensiunii sau chiar a modificărilor hormonale.

Cu toate acestea, atunci când durerile de cap apar zilnic sau sunt asociate cu simptomele pe care le-am prezentat mai sus, asigurați-vă că vizitați un medic pentru a vă da un diagnostic exact.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!