Bucură-te de tot: Fiecare zi, fiecare oră, fiecare minut, fiecare secundă… totul este special.  Trăiește pentru azi, maine este posibil să nu mai fii.

Bucură-te de tot: Fiecare zi, fiecare oră, fiecare minut, fiecare secundă… totul este special. Trăiește pentru azi, maine este posibil să nu mai fii.

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 April 2023 in De SufletPildeViata

Un prieten al meu a deschis dulapul soției sale și a scos un pachețel înfășurat în mătase fină. Cu lacrimi în ochi, s-a așezat în genunchi, s-a uitat în ochii mei și mi-a spus:

“Acesta… acesta nu este un pachet obișnuit.”

El a deschis cutia și s-a uitat la o rochie de noapte din satin. A strâns-o puternic la pieptul lui.

“Ea și-a cumpărat această lenjerie când a fost la New York pentru prima dată, acum nouă ani. Nu a folosit-o niciodată. Îmi spunea că o păstrează pentru o ocazie deosebită… Cred că aceasta este ocazia.”

S-a ridicat în picioare și s-a apropiat de pat; a așezat rochița lângă celelalte haine pe care urma să le ducă la pompele funebre. Soția lui tocmai murise. S-a întors către mine și mi-a spus:

“Nu păstra nimic pentru o ocazie deosebită… fiecare zi trăită este o ocazie deosebită. Ține minte lucrul acesta.”

Au trecut câteva săptămâni de la discuția cu el… și eu încă mă mai gândesc la aceste cuvinte. Ele mi-au schimbat viața. Acum citesc mai mult și fac curat mai puțin. Mă așez pe scaunul din curtea casei și admir priveliștea fără să fiu deranjat de buruienile din grădină. Încerc să petrec mai mult timp cu familia și prietenii și mai puțin la birou.

Acum am înțeles că viața trebuie să fie un cumul de experiențe de care să te bucuri, nu o luptă pentru a supraviețui. Nu mai păstrez nimic, mă bucur de tot ce am. Folosesc paharele de cristal la fiecare masă. Îmi pun paltonul nou chiar și când merg la cumpărături. Nu mai păstrez cel mai bun parfum pentru ocazii speciale, îl folosesc oricând am chef.

În vocabularul meu au dispărut cuvintele “Într-o zi…” și “În una din aceste zile…”.

Dacă ceva merită să fie văzut, auzit sau făcut… eu vreau să văd, să aud sau să fac ACUM.

Nu sunt sigur ce ar fi făcut soția prietenului meu dacă ar fi știut că nu va mai apuca ziua de mâine, zi pe care toți am ajuns să o ignorăm într-o măsură destul de mare. Cred că și-ar fi sunat toată familia și prietenii apropiați. Poate că și-ar fi sunat și câțiva prieteni vechi pentru a-și cere scuze pentru certurile și supărările din trecut… poate că ar fi vrut să vorbească cu toată lumea.

Mi-ar plăcea să cred că ar fi ieșit în oraș, la restaurant, și ar fi comandat mâncarea ei preferată. Este vorba despre aceste lucruri mici pe care regreti că nu le faci…

Fiecare zi, fiecare oră, fiecare minut, fiecare secundă… totul este special.

Trăiește pentru azi, mâine este posibil să nu mai fii.

Dacă ai primit acest mesaj… atunci este probabil pentru că cineva are grijă de tine și cineva te iubește…

Dacă ești prea ocupat pentru a trimite acest mesaj și altor persoane și îți spui că îl vei trimite “Într-o zi…”, amintește-ți că “Într-o zi…” este departe… sau este posibil să nu mai fie niciodată.

Trimite mai departe mesajul dacă vrei să faci o schimbare în viața ta și a celor dragi.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!