Brânză de vaci: 6 beneficii și 4 mici avertismente

Brânză de vaci: 6 beneficii și 4 mici avertismente

Publicat de Larisa Moldovan pe 23 October 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Brânza de vaci este una dintre cele mai populare surse de proteine ​​astăzi. Probabil pentru că conține puțini carbohidrați, iar cantitatea de grăsime din el poate fi controlată. Ei bine, și cel mai adesea este o opțiune de desert, deși brânza de vaci sărată este, de asemenea, populară.

Beneficiile brânzei de vaci.

Conținut ridicat de proteine – 16 până la 30 de grame per porție (16 grame de proteine ​​la 100 de grame).

Controlul apetitului și pierderea în greutate cu succes. Dacă nu folosiți în exces opțiunile cu conținut scăzut de grăsimi, puteți obține destul de mult fosfor, calciu și chiar probiotice din brânză de vaci. Iar conținutul de proteine ​​și o compoziție decentă de oligoelemente sunt condițiile perfecte pentru un indice de saturație ridicat. Alimentele cu proteine ​​vă pot ajuta să vă simțiți plin prin creșterea nivelului anumitor hormoni.

Gust plăcut. Majorității oamenilor le place atât gustul, cât și consistența brânzei de vaci, deși nu tuturor.

Versatilitate . Brânza de vaci se comportă bine în diferite feluri de mâncare și poate fi consumată și independent. Este simplu de gătit atât pentru produse de patiserie dulci, cât și sărate, budinci etc.

Vitamina B12. Desigur, grupa B de vitamine este mai ușor de obținut din carne, dar brânza de vaci conține aproximativ un sfert din necesarul zilnic. De ce avem nevoie de B12? Această vitamină susține sistemul nervos central și menține sănătatea creierului, a celulelor sanguine și a inimii.

Fosfor și calciu. Acestea ajută la refacerea țesutului osos și prevenirea osteoporozei. Pentru a fi eficiente, aceste două elemente trebuie să conlucreze. Și varianta alimentară este semnificativ mai bună decât suplimentele.

În plus, fosforul este unul dintre jucătorii cheie în detoxifierea organismului, ajută organismul să mențină metabolismul energetic adecvat, minimizează durerea după efort și ajută la recuperare.

Dacă în organism există puțin fosfor, vitaminele B sunt slab absorbite, iar o persoană simte o lipsă de energie, oboseală.

De ce este brânza de vaci mai bună decât iaurtul?

Cașul conține mai multe proteine ​​și mai puțini carbohidrați simpli. Dar, desigur, există mai multe probiotice în iaurt, așa că aceste produse pot fi combinate.

200 de grame de brânză de vaci 9% grăsime conține:

 • 315 kcal
 • 18 grame de grăsime
 • 6 grame de carbohidrați
 • 32 de grame de proteine
 • 30% din necesarul zilnic pentru fosfor și seleniu
 • 24% din necesarul zilnic de B12
 • 22% riboflavină
 • 14% calciu
 • Și doar puțin zinc, potasiu, B6, acid pantotenic.

De ce să cumpărați brânză de vaci de casă sau să o gătiți singur?

Pentru că astfel nu va conține aditivi, amelioratori și agenți de îngroșare.

De ce este necesar să fii foarte atent la brânza de vaci industrială?

Agenții de îngroșare din brânză provoacă adesea reacții gastrointestinale adverse. Sunt folosiți pentru ca brânza să capete o consistență mai uniformă și mai densă. Pe etichetă, este posibil să vedeți cuvântul „caragenan”. Arome și amidon modificat, precum și propan și hexan, sunt adăugate pentru a crește durata de valabilitate.

Avertismente privind consumul de brânză de vaci:

1. Prea multe proteine ​​nu sunt bune. Nu exagerați.

2. Dacă sunteți hipersensibil la lactoză (crampe, balonare, gaze etc.), atunci fie evitați produsele lactate, fie căutați variante fără lactoză.

3. Cazeina provoacă uneori alergii. Urticaria, mâncărimea, umflarea și problemele de respirație pot fi adesea o reacție la proteinele din lapte.

4. Brânza poate crește tensiunea arterială, mai ales dacă vă face plăcere să o mâncați cu sare.

Există și recenzii de la cei care suferă de boli inflamatorii intestinale sau articulare – brânza de vaci la persoanele sensibile agravează situația, duce la edem.

Să mănânci sau să nu mănânci brânză de vaci?

Pe de o parte, produsul nu este rău. Are multe avantaje. Dar aș acorda atenție și acestor trei lucruri (aceasta este uneori asociată cu produsele lactate și cu cazeina în special):

 • Inflamații ale pielii, acnee, mâncărime.
 • Balonare, indigestie, durere.
 • Umflare, retenție de apă. Mai ales când mâncați brânză de vaci noaptea.

Toate acestea, în absența alergiei la cazeină sau a hipersensibilității la aceasta, nu se vor manifesta. Organismul are reacții individuale.

Deci, nu mâncați în mod forțat niciun aliment dacă vă face să vă simțiți inconfortabil.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!