Beneficiile și utilizările păpădiei – remedii naturale din bătrâni care cu timpul s-au pierdut

Beneficiile și utilizările păpădiei – remedii naturale din bătrâni care cu timpul s-au pierdut

Publicat de Larisa Moldovan pe 14 September 2021 in Remedii NaturisteSanatateSecreteSfaturiSpiritualitate

Puțină lume știe, dar o păpădie simplă, care crește peste tot, este o plantă foarte benefică, cu o energie specială și proprietăți magice. Este timpul să vă familiarizați cu ea.

Există multe plante precum iasomia , ginsengul sau aloe , ale căror proprietăți magice par deseori evidente. Dar se pare că și o simplă păpădie care crește peste tot poate oferi, de asemenea, o cantitate mare de beneficii. Principalul lucru este să o adunați și uscați corect și la timp.

Principalele proprietăți curative ale păpădiei

Păpădia nu este doar un decor galben al câmpurilor. Această plantă este un ajutor excelent pentru oameni. Conține substanțe benefice care conferă păpădiei proprietăți antimicrobiene, antispastice. De asemenea, are efect diuretic, întărește corpul și reduce febra.

Păpădia a fost folosită în medicină în majoritatea culturilor antice, inclusiv chineză, greacă, romană, tibetană. Încă din cele mai vechi timpuri s-a știut că această plantă ajută omul să se îmbolnăvească mai rar, să lupte mai repede împotriva bolilor.

Această plantă este folosită chiar și la gătit. Sunt comestibile atât frunzele, cât și florile și chiar si rădăcinile. În unele țări, se face gem din ele. Păpădia este bogată în antioxidanți, acid ascorbic, proteine, calciu, vitamina A și alte componente benefice. Adăugați frunze de păpădie la salate și produsele de patiserie. Păpădia nu servește doar ca o componentă suplimentară, ci poate fi și baza unor feluri de mâncare. Pe Internet, puteți găsi nenumărate rețete cu ajutorul cărora vă puteți diversifica alimentația.

Este foarte important să poți culege și depozita corect păpădia. Întreaga parte aeriană a plantei și rădăcinile sale sunt benefice. Este necesar să se lase la uscat planta întreagă, separând florile de frunze și rădăcini după. Păpădia înflorește de două ori pe an – în mai și august sau septembrie. Recoltarea părții aeriene a plantei ar trebui să se facă în prima perioadă de înflorire. Este mai bine să dezgropați rădăcinile la mijlocul toamnei, după ce a doua perioadă de înflorire este finalizată.

După uscare, rădăcinile pot, dacă sunt depozitate corespunzător, să reziste până la cinci ani, iar frunzele și florile până la doi ani. În orice moment, puteți folosi frunze sau flori uscate pentru a trata răcelile, detoxifia corpul în caz de intoxicații. Păpădia este un adevărat dar al naturii, care, din păcate, este subestimat în lumea modernă și uneori nu este amintit deloc.

Utilizarea păpădiei în magie

Din cele mai vechi timpuri, se credea că păpădia este o plantă a soarelui, care îi absoarbe energia creativă. De aceea este atât de benefică, deoarece personifică căldura, iubirea, bunătatea și pozitivitatea.

De îndată ce vedeți prima păpădie înflorită, trebuie să o culegeți, să rupeți fiecare petală și să vă puneți o dorință. Este bine să păstrați tulpina până când dorința va fi îndeplinită.

Păpădia proaspătă poate fi păstrată acasă. Adună un buchet sau, mai bine spus, fă o coroană de flori. Agățați-o deasupra ușii pentru a vă aduce căldură și bunătate acasă. Chiar și după ce se usucă, poate fi lăsat în același loc – nu își va pierde puterea.

Păpădia proaspătă sau uscată care se află lângă capul patului îndepărtează visele rele.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!