„Bătrânețea nu începe cu riduri pe față, ci cu boli ale picioarelor”. 5 sfaturi utile pentru a rămâne tânăr

„Bătrânețea nu începe cu riduri pe față, ci cu boli ale picioarelor”. 5 sfaturi utile pentru a rămâne tânăr

Publicat de Larisa Moldovan pe 12 September 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Vorbind despre sănătate, ne concentrăm de obicei pe antrenamentul muscular, întărirea articulațiilor. Și este un lucru bun. Dar cât de des acordăm atenție picioarelor, în special tălpilor noastre? Cred că puține persoane care fac asta.

Și se pare că facem o greșeală mare.

Chiar și vechii vindecătorii chinezi știau că punctele active sunt situate pe talpă, și au conexiune cu toate organele interne și sunt responsabile pentru funcționarea lor corectă. Prin stimularea acestor puncte, sănătatea întregului corp poate fi menținută.

În același timp, este important să păstrați picioarele într-o stare perfectă, fără a uita de pedichiură. Acest lucru este mai important pentru sănătate decât pentru frumusețe.

Bătrânețea nu începe cu riduri pe față, ci cu boli ale picioarelor – acesta este postulatul principal al medicilor din vremurile vechi. Ce lucruri bune ar trebui să adoptați din practicile asiaticilor pentru sănătatea picioarelor și păstrarea tinereții?

1. Mersul pe călcâie, pe vârfuri, pe părțile exterioare și interioare ale piciorului va ajuta la întărirea mușchilor picioarelor, și la îmbunătățirea circulației sângelui. Acest lucru vă va ajuta la funcționarea organelor vitale. Încercați un exercițiu care va fi, de asemenea, benefic: stați pe vârfuri și apoi lăsați-vă brusc pe călcâie. Acest „shake-up” activează forțele corpului.

2. O activitate foarte benefică este mersul pe jos. Este bine dacă reușești să mergi desculț pe suprafețe denivelate: pământ, iarbă, nisip, pietriș. În parcurile japoneze, există trasee speciale de masaj pentru picioare gratuite pentru toată lumea.

3. Tălpile ar trebui „apăsate”. Pentru a face acest lucru, este necesar un ciocan mic din lemn sau cauciuc sau un sucitor obișnuit sau o sticlă. Loviturile ușoare trebuie aplicate pe zonele de sub degetele de la picioare până când apare căldura în tot corpul.

Medicina chineză consideră că acest masaj este cel mai bun mod de a îmbunătăți circulația sângelui atât la nivelul picioarelor, cât și al întregului corp. În caz de probleme de sănătate, un astfel de masaj trebuie făcut în acele zone care sunt responsabile pentru organul problemei. De exemplu, dacă vederea se deteriorează, ar trebui să loviți baza celui de-al doilea și al treilea deget timp de cel puțin 5 minute pe zi.

4. Yong Chuan este un punct special în arcul piciorului. Masajul lui constă în apăsarea lui de 20 de ori fără întrerupere, mai întâi pe un picior, apoi pe celălalt. Apăsarea trebuie să fie ușoară, fără a utiliza o forță suplimentară.

5. Dușurile cu apă fierbinte sau rece mențin pielea picioarelor tonifiată, ceea ce are în cele din urmă un efect benefic asupra întregului corp

Aceste sfaturi simple vă vor ajuta să amânați îmbătrânirea înaintată și să rămâneți tineri mai mult timp.

Încercați să puneți în practică înțelepciunea vindecătorilor asiatici. Multă sănătate!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!