Bărbatul are obligația de a-și susține femeia – opinia unui psiholog

Bărbatul are obligația de a-și susține femeia – opinia unui psiholog

Publicat de Larisa Moldovan pe 8 December 2023 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieRelatiiViata

Într-o zi, vorbeam cu un psiholog care spunea că în lumea modernă, rolurile autentice ale bărbatului și femeii în relații au fost complet distorsionate, lucru care provoacă tot mai multe certuri în viața de zi cu zi. Pentru a înțelege mai bine părerea acestui psiholog, el ne sugerează să ne imaginăm următoarea scenă:

În mijlocul unei păduri, pe o poieniță, trăiește o familie: bărbat, femeie și cinci copii. Care sunt responsabilitățile fiecărui membru al familiei, în opinia dvs.? Desigur, familiile moderne nu trăiesc în căsuțe din pădure, bărbații nu vânează carne pentru copiii lor, iar femeile nu spală hainele în râu.

Cu toate acestea, esența responsabilităților lor a rămas aceeași: bărbatul trebuie să susțină financiar familia sa, în timp ce femeia trebuie să mențină gospodăria curată și să aibă grijă de copii.

Generația actuală încearcă din toate puterile să distrugă astfel de stereotipuri. Femeile refuză să mai fie soții de casă și gospodine, în timp ce bărbații nu vor să le susțină financiar.

Acest lucru este exact motivul pentru care familiile moderne se destramă. Oamenii vor să uite de responsabilitățile lor naturale și încearcă să construiască un nou model de relație, dar până acum fără succes.

Atât bărbatul, cât și femeia trebuie să-și îndeplinească funcțiile biologice și responsabilitățile naturale, altfel încep să-și piardă esența și se degradează.

În astfel de cazuri, bărbații își pierd sensul vieții și motivația și devin predispuși la depresie. Femeile care refuză să-și îndeplinească rolurile de femei își pierd farmecul, atracția, frumusețea și feminitatea.

În opinia psihologului, toți trăim conform legii universală a dreptății. Această lege sună astfel: alegerea noastră de ieri determină viața noastră de azi, iar alegerea de azi determină viața noastră de mâine.

De aceea, femeile și bărbații care refuză să-și îndeplinească funcțiile naturale, se vor bucura doar pe moment, dar pe viitor o să se lovească de ,,cruda” realitate.

Astăzi li se poate părea că s-au eliberat de povara vieții: femeile nu mai trebuie să aibă grijă de bărbați și copii, să mențină curățenia și ordinea în casă, iar bărbații nu mai trebuie să susțină financiar familia.

Cu toate acestea, mâine cu siguranță vor trebui să-și asume responsabilitatea pentru alegerile lor, așa că trebuie să le facă cu mare grijă și cu o gândire profundă.

Psihologul consideră că familia ideală este aceea în care femeia nu știe de unde vin banii, iar bărbatul nu știe unde dispar. El spune că bărbații sunt practic obligați să investească bani în femeile lor. Dacă nu fac acest lucru, capitalul începe să se acumuleze.

Un bărbat care se va gândi toată viața numai la bani și afaceri va înțelege abia la bătrânețe că banii nu aduc fericirea, iar el nu a trăit cu adevărat. Nu a simțit gustul vieții, pentru că nimeni nu l-a iubit cu adevărat.

Când bărbatul investește bani în femeia sa, acest lucru îi conferă încredere de sine și statut. O femeie frumoasă este ca o mașină scumpă sau o vilă mare. Vrei să te mândrești cu ea și să o admiri în același timp.

În ceea ce privește femeile, frumusețea le trezește încrederea în sine și feminitatea, iar laudele care vin constant de la bărbații lor pentru mâncarea gustoasă și casa curată le umple sufletul de bucurie.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!