„Bărbații își doresc mereu o femeie nouă: una care…” cuvintele înțelepte ale lui Ernest Hemingway care vor schimba oamenii

„Bărbații își doresc mereu o femeie nouă: una care…” cuvintele înțelepte ale lui Ernest Hemingway care vor schimba oamenii

Publicat de Larisa Moldovan pe 20 October 2023 in CitateDe SufletLecții de viață

Ernest Hemingway, scriitor, jurnalist, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură, o figură iconică în literatură, cunoscut pentru proza sa profundă și puternică. Stilul său de scriere a revoluționat literatura artistică contemporană, iar operele sale continuă să inspire scriitori și cititori din întreaga lume.

În afară de romanele și povestirile sale, Hemingway a lăsat în urma sa un tezaur de citate memorabile care reflectă filosofia sa despre viață, dragoste, curaj și încredere în sine.

Astăzi, iată o selecție a celor mai bune citate ale lui Ernest Hemingway.

1. “Oamenii se împart întotdeauna în două categorii: cei lângă care este ușor, dar la fel de ușor și fără ei, și cei lângă care este greu, dar imposibil fără ei.

2. “Nu știu formula succesului, dar știu formula eșecului – este încercarea de a plăcea tuturor.

3. “Oamenii caută întotdeauna căi scurte spre fericire. Nu există astfel de căi.”

4. “Majoritatea oamenilor nu se ascultă unii pe alții.”

5. “Dacă tu nu mă iubești, eu te iubesc pentru amândoi.”

6. “Acum nu este momentul să te gândești la ce nu ai. Gândește-te la cum să te descurci cu ceea ce ai.

7. “Pe lume sunt multe femei cu care poți să dormi și puține cu care poți să vorbești.

8. “Trebuie să porți sărbătoarea mereu cu tine.”

9. “Munca este cea mai importantă în viață. Din toate necazurile și greutățile poți găsi o scăpare în muncă.

10. “Cea mai bună modalitate de a afla dacă te poți încrede în cineva este să te încrezi în el.

11. “El și-a trăit viața, a plecat demult, dar el totuși a trăit...”

12. “Începi cerând un împrumut, apoi ceri mila.

13. “Omului îi trebuie doi ani să învețe să vorbească și cincizeci să învețe să tacă.”

14. “Pierzi o femeie la fel cum pierzi un batalion – din cauza unei greșeli de calcul, a unui ordin pe care nu îl poți îndeplini și a unor condiții de nesuportat. Și, de asemenea, din cauza prostiei tale.”

15. “Bărbații își doresc mereu o femeie nouă: una mai tânără sau mai în vârstă, sau una pe care nu au avut-o încă. Așa sunt ei și nu îi poți condamna pentru asta. Au nevoie de multe femei, și este greu pentru o singură femeie să fie în multe feluri.”

16. “Oamenii inteligenți sunt extrem de rar fericiți.”

17. “Marea eroare este să credem că bătrânii sunt înțelepți. Bătrânii nu sunt înțelepți, sunt doar precauți.”

18. “Oamenii de cele mai multe ori se amestecă în viața ta în numele bunăstării tale, dar, în cele din urmă, am înțeles că ceea ce vor cu adevărat este să te conformezi, să nu te deosebești de ei și să te alături distracției lor proaste și plictisitoare, așa cum fac vânzătorii ambulanți în convenția lor.”

19. “Cele mai bune persoane de pe Pământ pot simți frumusețea, au curajul de a risca și puterea de a spune adevărul. Și tocmai aceste calități pozitive îi fac foarte vulnerabili. Așa că, de multe ori, cei mai buni oameni sunt distruși din interior.”

Moștenirea lui Ernest Hemingway depășește cu mult contribuția sa literară. Citatele sale servesc drept fereastră către viziunea sa asupra lumii, dezvăluind un om care căuta adevărul, manifesta curajul și aprecia influența profundă a relațiilor umane.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!