Atunci când îți pierzi mama, îți pierzi o bucată din suflet

Atunci când îți pierzi mama, îți pierzi o bucată din suflet

Publicat de Larisa Moldovan pe 3 November 2020 in De Suflet

Dacă ți-ai pierdut mama, știi cât de dureros este . Deși devine puțin mai ușor în timp, senzația de lipsă nu dispare niciodată.

Mamele sunt cei mai puternici oameni din lume. Ele au grijă de noi așa cum nu o va face nimeni și vin mereu în ajutorul nostru, indiferent ce s-ar întâmpla. Chiar dacă facem prostii, ele rămân aproape și ne ajută să depășim toate problemele.

Dragostea unei mame pentru fiul sau fiica ei nu poate fi comparată cu nimic – persistă chiar și atunci când unul dintre ei a murit. Mama este prima persoană cu care comunici în această lume, ea este protectorul tău, susținătorul tău și sufletul cel mai devotat.

Jobul de mama este o meserie pe tot parcursul vieții.

De câte ori a plâns o mamă în tăcere, îngrijorându-se de copiii ei? Din cauza sănătății tale, a eșecurilor tale, a problemelor tale familiale? Chiar și atunci când creștem și ne confruntăm cu probleme, mama continuă să-și facă griji pentru noi.

Mama ne iubește din toată inima, fără a cere nimic în schimb.

Moartea unei mame este foarte dificilă.

Pierderea persoanei cea mai apropiată – mama – este cea mai grea durere. După o astfel de pierdere, poate dura ani de zile până când rănile sufletului se vindecă.

Nu este nevoie să aștepți ca viața să fie la fel. Experiența pierderii iremediabile ne schimbă, ne face mai maturi. Alte persoane cu care încerci să vorbești despre mama, se retrag din conversație pentru că nu știu să se comporte, nu știu ce să-ți spun ca o consolare. Deși într-o astfel de situație nu pot exista cuvinte de consolare.

Trebuie doar să fii ascultată, susținută, să fie cineva acolo în acel moment. Și oamenii se tem că, prin cuvintele lor incomode, îți va agrava suferința.

Gândește-te ce ți-ar spune dacă ar putea vedea suferința ta?

Oamenii iubiți pleacă, dar dragostea lor rămâne cu noi. Și adesea după plecare, legătura spirituală și emoțională cu ei devine și mai puternică. Trebuie să ne gândim nu că „ce păcat că au plecat”, ci „ce fericire că au fost”!

Dar principalul lucru este să o apreciezi pe mama ta cât este încă în viață.

Sun-o, spune-i cât de mult o iubești, ajută-o! Nu vei avea niciodată o persoană care să te iubească mai mult decât mama ta.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!