Atunci cand incerci sa-i faci pe toti celilalti fericiti te pierzi pe tine insuti. Iata cateva adevaruri despre viata

Atunci cand incerci sa-i faci pe toti celilalti fericiti te pierzi pe tine insuti. Iata cateva adevaruri despre viata

Publicat de Larisa Moldovan pe 29 January 2020 in De Suflet

. “Ca sa auzim gasul tacerii, avem nevoie de liniste sufleteasca.” – David Boia

In viata totul se intampla cu un scop, nimic nu e intamplator, toate-s puse la locul lor. Iata 10 adevaruri despre viata pe care sigur le-ai observat si tu la un moment dat, desi nu credeai ca este asa:

1.Traim ca si cum n-am fi muritori iar atunci cand ne apropiem de sfarsitul vietii ne dam seama ca am uitat sa traim.

2. Uitam sa pretuim timpul care ni s-a dat alaturi de cei dragi ca si cum acesta ar fi nesfarsit.

3. Banii n-aduc fericirea (stiu ca e banal, dar cati oare urmam acest sfat?).

4. Goana continua dupa fericire s-ar putea sa fie chiar motivul pentru care nu reusim sa fim fericiti.

5. Tot ce conteaza si a contat vreodata se intampla AICI si ACUM.

6. Atunci cand incerci sa-i faci pe toti celilalti fericiti te pierzi pe tine insuti.

7. Perfectionismul e autoflagelare.

8. Uitam cat de mult conteaza cuvintele intr-o lume in care nimeni nu poate citi ganduri.

9. Mai importanta decat ceea ce ni se intampla in viata este reactia noastra la ceea ce s-a intaplat.

10. Traim ca si cum viata noastra ar fi o poveste scrisa de un autor necunoscut.

In fiecare om,e o poveste !

Se zice ca in fiecare om,e o poveste! Ca fiecare avem ceva frumos de trait,ceva de spus,de simtit.de aratat…ceva ce ne-a marcat,intr-un fel sau altul… E destul de greu sa spui tot ce simti prin cuvinte,sa-ti arati ranile fara ca nimanui sa nu-i pese,sa-ti exprimi trairea prin ce esti acum si nimeni sa nu vada ca defapt esti,ca odata n-ai fost!

Destul de greu sa devi din copilul fara mama,o persoana puternica,o persoana admirabila,ceva ce nu se uita usor…si e destul de usor sa critici si sa razi !! Nu suntem nimeni sa judecam pe nimeni si nimic,doar ca uneori uitam acest lucru!! Vrem sa stim totul,sa aflam de ce a fost asa si nu cum am fi vrut noi sa fie!

Unii din noi,traiesc degeaba, pur si simplu ei nu vor avea niciodata o poveste…ci doar o viata dictata de voia altora! Cine nu risca certul pentru incert , a trecut prin viata fara a avea habar ca destinul poate depinde doar de el ! Gresim,iertam,plangem,radem…fiecare stare scrie o poveste in fiecare om ! N e este frica de povesti…ne este frica , pana-n maduva oaselor…fie ca recunoastem fie ca nu…de aceea majoritatea traiesc doar pentru a respira , nu pentru a lasa o biografie in urma lor!

E destul de tarziu, sa regret ca mi-a lipsit o vorba buna ,atunci cand a ma avut nevoie si asi fi mult prea egoista sa judec deja o persoana de care viata, a avut grija sa-i scrie propria poveste…U neori mi-asi fi dorit sa fi putut sa urasc … poate acum eram altfel: mult mai puternica,asi fi depasit mult mai repede orice situatie si asi fi avut mai putine de spus…

Acum, sunt doar eu si imi scriu povestea in fiecare zi !! Fara ura si sentimente urate… Poate niciodata nu voi gasi o explicatie la tot ce a fost si nici raspunsul la intrebarea „De ce tocmai eu ?” , dar nicodata nu voi regreta ca mi-am scris propria poveste exact asa cum am vrut…Viaţa mea este ca un carusel primejdios. Dacă nu ai curajul să-mi fii alături, mai bine rămâi alături de căluţii de jucărie….

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!