Atunci cand esti intr-o relatie trebuie sa aduci si tu cateva sentimente, sa respecti persoana de langa tine: astazi spui te iubesc maine spui ca nu-i mai pasa…

Atunci cand esti intr-o relatie trebuie sa aduci si tu cateva sentimente, sa respecti persoana de langa tine: astazi spui te iubesc maine spui ca nu-i mai pasa…

Publicat de Larisa Moldovan pe 16 March 2018 in De Suflet

Dacă aș fi știut ca doar vorbele sunt de tine, mi-as fi vazut de drum, insa din pacate mincinosii sunt greu de recunoscut.

Ai stiut sa te prefaci, sa rostesti cuvinte frumoase la momentul potrivit si sa te comporti placut. Sa-mi intrii sub piele si sa ajungi la inima mea pentru ca tu cu asta te ocupi: colectionezi femei.

Nu te multumesti cu iubirea si respectul unei femei, le vrei pe toate. Cauti atentia si complimentele tuturor, pierzi vreme pe chat asteptand sa te simti lauda, placut si curtat. Esti atent la detalii, ai grija cum te comporti, ce spui si cand. Devii barbatul perfect pentru toate si apoi pleci cu cea care a castigat acel rol ce va dura mult prea putin. Pentru ca cei ca tine nu se vindeca: cei ca tine se joc cu sentimentele pentru ca se tem de iubire, pentru ca probabil au suferit si considera ca dragostea este un joc in care castiga doar cel care este cu un pas inainte, cel care gandeste rational si nu se lasa dus de val.

Si am incercat sa-ti explic ca iubirea nu este un joc pueril, ca atunci cand esti intr-o relatie trebuie sa aduci si tu cateva sentimente, sa respecti persoana de langa tine: astazi spui te iubesc maine spui ca nu-i mai pasa. Si cand ziceai ca nu-ti mai pasa, ca o fraiera credeam ca este doar mandria ta ce striga ca nebuna, fara sa-mi dau seama ca mai in gluma, mai in serios, tu spuneai adevarul.

Si se vedea dupa cum intorceai capul dupa alte femei, dupa pozele pe Instagram in cautare de atentii, dupa comportamentul tau in public si dupa lipsa de timp cand venea vorba de mine. Da, la inceput erai un zeu, un miracol in toata marea asta de barbati disperati dupa ce-i superficial si trecator. Apoi ti-ai dat masca jos si am realizat ca nu era loc pentru mine, ci doar pentru tine si ego-ul tau gigant.

Un articol de  Maria Cristiana Tudose

Si mi-e bine acum, dupa ce mi-am dat seama ca de cei ca tine ar trebui sa ma feresc.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Scrisoare către inima mea

Dragă inimă,

Astăzi aş vrea, dragă inimă, să adunăm toate boabele de lacrimi şi să le uscăm cu suflul blând al iertării.

A venit vremea să nu mai pui rouă de mărgăritar în colţul ochilor, în târziul nopţii; A venit vremea să laşi mintea să te conducă, până-ţi vei simţi rănile vindecate.

Aş vrea ca începând de astăzi să nu te mai amăgeşti, să nu te mai simţi mâhnită când simţi trădare, ură sau asprime din partea altor inimi.

Aşa cum Dumnezeu ţi-e ţie călăuză la tot pasul, aşa este şi pentru celelalte inimi. EL potriveşte întâlnirile dintre inimi cu băgare de seamă: şi de cele mai multe ori, una blândă cu o alta aspră, în aşa fel încât fiecare învăţătură, blândă sau dureroasă, pe care ele şi-o oferă, să le ajute să mai urce o treaptă spre a ajunge la EL.

Iartă-te, inima! Iartă-te pentru toate durerile ce le-ai provocat şi iartă-i şi pe cei ce te-au îndurerat şi îngenunchiat, căci toată pânza faptelor tale şi a celor ce ţi-au apărut în cale a fost ca să poţi înţelege că eşti în palmele Lui Dumnezeu, că ai toată protecţia Lui.

Nu mai căuta în pământeni iubire, ajutor, iertare sau înţelegere căci nu poate fi ca iubirea, ajutorul, iertarea sau înţelegerea Lui Dumnezeu. Caută-le zi de zi în El, iar pe oameni aceptă-i cu jumăţile lor de a fi, de a acţiona, de a iubi, pentru că până nu-l vor accepta pe Dumnezeu în inimă, nu vor deveni un întreg.

Eşti preţioasă, dragă inimă, nu te-a sădit pe acest pământ în zadar. Ai scopul tău măreţ, ai drumul tău şi toate căzăturile şi juliturile, le-ai simţit ca să poţi învăţa să mergi drept spre menirea ta, cea pe care EL ţi-a ales-o! Trebuie doar să ai curaj să înfloreşti şi să nu uiţi că Dumnezeu te ţine de mână!

Aş vrea să-ţi îngropi toate durerile şi să laşi să răsară florile cele mai minunate, florile aceptării de sine, florile aceptării celor din jur, florile iertării, florile zâmbetului sincer şi a sufletului împlinit!

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!