Astragalus – planta care l-a ajutat pe Stalin să facă față aterosclerozei

Astragalus – planta care l-a ajutat pe Stalin să facă față aterosclerozei

Publicat de Larisa Moldovan pe 15 February 2021 in Remedii NaturisteSanatateSecreteSfaturi

Este uimitor cât de puține persoane știu despre planta numită astragalus. Această plantă a fost folosită în medicina alternativă de mai bine de o mie de ani.

Sciții antici numeau astragalus „planta nemuririi” și țineau secretă rețeta medicamentului preparat din astragalus chiar și de soțiile lor. Făceau acest lucru pentru că nu voiau ca rețeta să ajungă la triburile vecine.

Informațiile despre astragalus au fost, de asemenea, clasificate în timpul republicii sovietice. Doar cei mai proeminenți membri din clasa conducătorilor țării au avut acces la acest tip de tratament. Chiar Stalin, care suferea de ateroscleroză, a confirmat că proprietățile vindecătoare ale astragalusului au tratat boala cu succes.

Proprietățile preventive și vindecătoare ale astragalusului:

Astragalus a fost recunoscut ca medicament valoros încă din cele mai vechi timpuri, cu mult înainte de a deveni cunoscut pentru varietatea de macro și micro nutrienți vegetali regăsiți în rădăcinile și tulpinile sale.
Astragalus conține calciu, fier, seleniu, magneziu, cobalt, zinc, mangan, siliciu, molibden și crom.

Medicii alternativi au făcut teste și au confirmat că planta poate trata cu succes bolilor ficatului, rinichilor și sistemului cardiovascular. De asemenea, astragalus poate ajuta la tratarea bolilor creierului și ale sistemului nervos. Tinctura Astragalus poate fi utilizată atât de adulți, cât și de către copii.

Tinctura de astragal este foarte benefică 

S-a demonstrat că utilizarea sa dilată vasele de sânge și accelerează fluxul sanguin. În plus, ceaiul de flori de astragal funcționează ca un antidepresiv excelent: calmează, are proprietăți diaforetice și diuretice, încetinește îmbătrânirea și întinerește pielea.

În caz de hipertensiune arterială, se recomandă să pui 2 linguri de astragalus într-un pahar cu apă fierbinte și să lași la infuzat pentru aproximativ două minute. După ce ceaiul este gata, trebuie să îl lași la răcit și să îl strecori, apoi să iei câte 2 linguri, de trei ori pe zi înainte de mese. Tratamentul trebuie efectuat timp de 6 săptămâni.

Pentru ateroscleroză, rădăcina astragalului se curăță bine și se pune într-un borcan, apoi se toarnă alcool într-un raport de 1 la 3 și se lasă la făcut timp de 2 săptămâni. Folosiți 30 de picături de tinctură de două ori pe zi înainte de mese. După fiecare 10 zile de administrare, ar trebui să faceți o pauză de 10 zile. Continuați până când se obține un rezultat vizibil.

Pentru îmbunătățirea generală a sănătății corpului, puteți consuma ceai din plantă, deoarece planta, printre altele, întărește perfect sistemul imunitar. Puneți 2 linguri de astragalus pre-uscat într-un pahar de apă clocotită și lăsați-l la infuzat 2-3 minute. Dacă beți acest ceai odată la câteva zile, veți putea uita de răcelile sezoniere.

În caz de stres sau de stări de anxietate, puteți adăuga un decoct de astragalus în apa din cadă, împreună cu câteva picături de ulei esențial de citrice. Stați în cadă timp de aproximativ 20 de minute și starea dvs. se va îmbunătăți semnificativ.

Consumul acestei plante este contraindicat numai pe timpul sarcinii, precum și dacă există o alergie individuală la plantă. Prin urmare, dacă știți că aveți anumite alergii, trebuie să fiți atenți când începeți să consumați astragalus, iar dacă apar reacții neprevăzute, consultați un medic.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!