Apreciază momentele „mici”, pentru că într-o zi vor deveni amintiri frumoase.

Apreciază momentele „mici”, pentru că într-o zi vor deveni amintiri frumoase.

Publicat de Larisa Moldovan pe 14 November 2020 in Articole

Un prieten de-al meu a deschis dulapul soției sale și a scos de acolo o cutie. Dar nu era orice fel de cutie, înăuntru avea o rochie din mătase și dantelă.

„Am cumpărat asta pentru ea când am fost la New York pentru prima dată. Asta a fost acum 8 sau 9 ani. Nu a purtat-o ​​niciodată. A vrut să o păstreze pentru o ocazie specială. Și acum cred că a venit acea ocazie “.

S-a dus la patul ei cu rochia și cu toate celelalte lucruri pe care le luase de la magazinul funerar. Soția lui murise.

Când s-a întors spre mine mi-a spus: „Nu păstra nimic pentru o ocazie specială, fiecare zi pe care o trăiești este o ocazie specială.”

Încă mă gândesc la aceste cuvinte … mi-au schimbat viața.

Azi citesc mai mult și muncesc mai puțin. Stau pe verandă și mă bucur de vedere, îmi petrec mai mult timp cu familia și prietenii și mai puțin la serviciu.

Mi-am dat seama că viața este o colecție de experiențe demne de adunat… Și acum nu mai economisesc nimic: îmi folosesc ochelarii cei buni în fiecare zi. Mă îmbrac frumos pentru a merge la supermarket.

De asemenea, parfumul meu preferat îl folosesc când vreau, în loc să-l port doar de sărbători. Nu mai amân nimic, dacă îmi doresc să fac ceva, încerc să-l fac cât mai repede.

Dacă îmi doresc, vreau să văd, să aud și să fac lucruri acum și aici.
Mă întreb ce ar fi făcut soția prietenului meu dacă ar fi știut că nu va mai prinde următoarea zi. Cred că și-ar fi chemat familia și prietenii apropiați.

Poate că și-ar fi cerut scuze fiecărei persoane pe care a rănit și a regretat. Vezi de ce nu este bine să amâni nimic? Uneori poate fi prea târziu.

De acum fac toate lucrurile la momentul lor, îmi vizitez părinții, ies în oraș cu prietenii, le spun oamenilor dragi cât de mult îi iubesc.

Acum am înțeles că fiecare zi, fiecare minut, fiecare moment este ceva special de care trebuie să profit din plin, pentru că nu voi ști niciodată cât mai am de trăit și nu vreau să sfârșesc cu regretul că nu am apucat să fac ce mi-am propus.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!