Apăsați acest punct pe corp pentru a ameliora stresul și anxietatea.

Apăsați acest punct pe corp pentru a ameliora stresul și anxietatea.

Publicat de Larisa Moldovan pe 9 November 2020 in Sanatate

Rezultatul îl veți simți imediat!

Această metodă a medicinei chineze a apărut în urmă cu aproape 2500 de ani și acum este considerată pe bune un „leac” pentru multe boli fizice și mentale, inclusiv stresul și depresia.

Conform învățăturilor antice chinezești, corpul nostru are anumite puncte de presopunctură de-a lungul liniilor energetice. Aceste linii se numesc meridiane energetice.

Meridianele energetice ne ghidează forța vieții (sau qi). Dacă aceste meridiane nu funcționează corect, pot fi îmbunătățite prin stimularea lor cu tehnici de presopunctură.

În total sunt 12 meridiane energetice și toate trec prin cele mai importante organe ale corpului nostru. Aceste meridiane mențin corpul în formă și, dacă cel puțin unul dintre ele încetează să funcționeze normal, corpul își pierde echilibrul.

Prin apăsarea anumitor părți ale corpului, oamenii pot ameliora efectele secundare cauzate de anxietate și depresie. Această tehnică este foarte asemănătoare cu acupunctura, cu excepția faptului că folosește degete în loc de ace.

Și când apăsați pe zona CV 17, efectul pozitiv se simte aproape instantaneu. CV 17 este „meridianul antero-median 17” situat în centrul pieptului. Chinezii cred că această zonă este epicentrul energetic al corpului, unde sunt concentrate toate emoțiile umane. Este cel mai sensibil la efectele dăunătoare ale stresului.

Se crede că această locație a CV 17 ajută la menținerea echilibrului energiilor yin și yang din corp. Specialiștii în domeniul presopuncturii sunt convinși că chiar și o ușoară presiune asupra zonei CV 17 poate scuti o persoană de multe probleme ale sistemului nervos și poate întări sistemul său imunitar.

Zona CV 17 este situată chiar în centrul pieptului, și anume la patru degete deasupra sternului (aproape în mijlocul pieptului).

Mai întâi, localizați CV 17 frecându-vă ușor pieptul până când simțiți o mică adâncitură.

Așezați-vă drept și pliați palmele împreună într-o poziție de rugăciune.

Apăsați pe CV 17 cu vârful degetelor timp de 2-3 minute.

Inchideți ochii.

Relaxați-vă. Încercați să respirați și să ieșiți în ritmul obișnuit.

Așezați-vă în poziție verticală, dar mențineți gâtul și umerii relaxați.

Dacă aveți insomnie, încercați să atingeți ușor zona cu vârful degetelor. Un rezultat pozitiv este garantat.

Stimularea CV 17 nu numai că ajută la ameliorarea stresului și anxietății, dar este, de asemenea, excelentă în combaterea oboselii, a dezechilibrelor hormonale și a tulburărilor de stres post-traumatic.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!